Tweakers Gaming Live eSports toernooien met Fortnite en Hearthstone

  Rustig een potje gamen, eSports toernooien en cosplay: het is er allemaal op het Tweakers Gaming Live evenement. Van vrijdag 9 november tot en met zondagavond 11 november vindt dit evenement plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Dit zijn alle eSports toernooien die er in dit weekend worden georganiseerd.

  eSports wordt steeds groter en ook op het Tweakers Gaming Live evenement worden er verschillende toernooien georganiseerd. Voor sommige van deze toernooien kun je je inschrijven, maar voor andere toernooien worden alleen teams uitgenodigd of kun je je kwalificeren.

  Er worden voor deze gesloten toernooien vier teams of spelers uitgenodigd. Twee van de teams of spelers hebben zich gekwalificeerd door een ander LAN-toernooi, Frag-o-Matic of de Reality, te winnen.

  Counter-Strike: Global Offensive

  Het Counter-Strike: Global Offensive toernooi vindt plaats op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november. Er zijn al verschillende teams bekend, waaronder mCon, Defusekids, Spawn eSport, Rexo Gaming en Evedia. In totaal zullen er acht teams meedoen aan de competitie, waarvan twee teams zich op vrijdag 9 november kunnen kwalificeren. Het laatste team moet nog worden uitgenodigd.

  Op de eerste dag van het Tweakers Gaming Live evenement is er namelijk nog een kwalificatieronde. Hiervoor kan iedereen zich inschrijven en uiteindelijk zullen er hiervan twee teams meedoen aan de eindrondes op zaterdag en zondag. Op zaterdag zullen alle kwart- en halve finales worden gespeeld en op zondag is de grote finale op het eSports Stage.

  Tijdens de kwalificatieronde op vrijdagavond zullen er alleen Best of 1 matches worden gespeeld. De kwart- en halve finales zullen Best of 3 matches zijn. De Finale wordt gespeeld in een Best of 5 format.

  De prijzen zijn inmiddels ook bekend. Voor de vierde plaats wordt 375 euro uitgereikt. Voor de derde plaats krijg je 1125 euro. Voor de tweede plaats 2250 euro en voor de eerste plaats maar liefst 3750 euro. Vier van de acht teams gaan dus naar huis met een prijs!

  Hearthstone

  Het Hearthstone toernooi op Tweakers Gaming Live zal plaatsvinden op 9 en 10 november. Er zullen, net als bij het CS:GO toernooi, acht deelnemers zijn. Hiervan worden er vier uitgenodigd, twee hebben zich gekwalificeerd via andere toernooien en twee spelers kunnen zich op vrijdag kwalificeren.

  Tijdens de kwalificatieronde op vrijdag zal er gebruik worden gemaakt van het Best of 3 format. Wanneer het officiële toernooi op zaterdag van start gaat zal er worden gespeeld in het Best of 5 format.

  Er zijn al enkele Hearthstone spelers bekend. Op dit moment zijn Mitsuhide van Red Reserve, Chinoize van Sector One en Maverick van ArmaTeam uitgenodigd. Patryn en Badajimpom hebben zich gekwalificeerd door respectievelijk Frag-o-Matic en de Reality te winnen. Twee spelers kunnen zich vrijdag 9 november nog kwalificeren om kans te maken om een mooi geldbedrag.

  Want de prijzen zijn inmiddels ook bekend. De vierde plaats gaat naar huis met 175 euro. De derde plaats verdient 525 euro. De tweede plaats wint 1050 euro. En de eerste plaats bemachtigt maar liefst 1750 euro. Dat is toch mooi meegenomen!

  League of Legends

  Het laatste gesloten toernooi is van League of Legends. Dit toernooi zal gehouden worden op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Op vrijdagavond kunnen maar liefst vier teams zich kwalificeren voor de eindronde. De uitgenodigde teams zijn al bekend.

  Voor het League of Legends toernooi worden New Dynasty, Echo Zulu, Sector One en Guardians uitgenodigd. De andere vier plekken worden op vrijdag verdeeld. Iedereen kan zich inschrijven voor deze kwalificatie die om 20.30 uur begint.

  De kwalificatie wordt geheel gespeeld in een Best of 1 format. Net als bij CS:GO worden de kwart- en halve finales gespeeld in een Best of 3 format. Een (hopelijk) zinderde Best of 5 serie gaat uitmaken wie er met de hoofdprijs vandoor gaat. De finale wordt op zondagochtend om 9 uur gespeeld op de eSports Stage.

  Wanneer je vierde wordt in het League of Legends toernooi ontvang je als team namelijk 375 euro. De derde plaats krijgt 1125 euro. Aan de tweede plaats wordt 2250 euro uitgereikt. En als klapper op de vuurpijl gaat de eerste plek naar huis met maar liefst 3750 euro.

  Rocket League

  We zijn inmiddels aangekomen bij de toernooien waar iedereen aan mee kan doen en zo ook voor Rocket League. Het toernooi wordt gespeeld op zaterdag 10 en zondag 11 november. Er zal in teams van drie moeten worden gestreden voor de overwinning.

  Er is sprake van een Double Elimination Bracket. Dat houdt in dat je het toernooi moet verlaten, wanneer je twee keer hebt verloren. De matches zullen worden gespeeld in een Best of 3 format. Alleen de finale wordt gespeeld in een Best of 7 format. Hopelijk krijgen we die spannende laatste zevende match. De finale vindt plaats om 10.00 uur ‘s ochtends.

  De prijzen voor de toernooien waar iedereen aan mee kan doen hebben logischerwijs een minder hoge prijzenpot. Voor de vierde plaats wordt 150 euro uitgereikt en voor de derde plaats krijg je 375 euro. Voor de tweede plaats krijg je 450 euro en voor de eerste plaats maar liefst 900 euro. Dan heb je de tickets toch dubbel en dwars terugverdiend.

  StarCraft II

  Aan het StarCraft II eSports toernooi op Tweakers Gaming Live kan iedereen meedoen. Er zal in verschillende formats moeten worden gestreden voor de eindzege. Dit keer kunnen er geen geldprijzen worden gewonnen, maar wel verschillende leuke goodies.

  Op zaterdag zullen de kwalificaties worden gespeeld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het Best of 3 format. Daarna zullen op zondagochtend de kwartfinales worden gespeeld. ‘S middags worden de halve finales afgewerkt. Deze matches zullen worden gespeeld in het Best of 5 format. De finale is zondag in de namiddag. Deze Best of 7 zal uitmaken wie er met de prijzen vandoor gaat.

  De prijzen zijn, zoals eerder aangegeven, geen geldprijzen. Er kunnen goodies worden gewonnen met onder andere een StarCraft hoodie, StarCraft t-shirt en een StarCraft magnetenset. Ook kunnen er punten verdiend worden voor de Dutch StarCraft League.

  Fortnite

  Ten slotte is er nog een Fortnite toernooi dat wordt gesponsord door ROG. De populaire battle royale game zal worden afgewerkt in de duo modus. Twee spelers gaan er dus uiteindelijk met de overwinning vandoor. Iedereen mag meedoen en het toernooi zal op zaterdag plaatsvinden.

  Er zullen zes matches worden gespeeld en het duo met de meeste punten na zes rondes mag zich tot winnaar kronen. Iedereen mag dus meedoen, maar één plaats is gereserveerd voor YouTuber Yarasky Gaming.

  De prijs voor de derde plek is al 125 euro. De tweede plaats gaat naar huis met 375 euro en wanneer je die felbegeerde eerste plek weet te bemachtigen win je maar liefst 750 euro.

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.