FIFA 19 tips voor beginners - Word een baas in digitaal voetbal!

  FIFA 19 is uitgekomen op 28 september en het is weer tijd om al je vrienden in te maken! Maar hoe doe je dit nou het beste? Wij geven je de vijf beste tips voor tijdens het spelen van de game FIFA 19.

  Scherm de bal goed af

  Door L2 te gebruiken op je controller kun je de bal afschermen. Meestal wordt deze tactiek gebruikt bij het aanvallen, maar je kan dit ook gebruiken ter verdediging. Je kunt namelijk door deze tactiek te gebruiken de bal van iemand stelen en tegelijkertijd de bal afschermen.

  Door op deze manier te spelen voorkom je een gele kaart aangezien je niet hoeft te tackelen. Het is ook wel eens aardig om je tegenstanders niet kapot te slaan. Deze tactiek is vooral effectief al is je speler sterker is dan de tegenstander.

  Oefen getimed afmaken

  Misschien heb je het wel voorbij zien komen op het internet, aangezien het een belangrijk tactiek is. Timed Finishing is nieuw in FIFA 19. Het houdt in dat je na het drukken op de schietknop, nog een keer de knop indrukt met kans op een prachtig doelpunt. Hier voor geldt: timing is alles.

  Je hoeft namelijk maar twee keer op schieten te drukken en dat is het, maar de trick is dat je op het juiste moment voor de tweede keer op schieten drukt. Als je wat te vroeg of wat te laat drukt, dan heb je kans dat het schot niet goed gaat.

  Wanneer FIFA trainer aanstaat, zie je een gekleurde balk boven je speler. Als de schuivers in het groene gebied zitten. Dan moet je de knop nog een keer indrukken voor een perfect schot. Dit is één van de FIFA 19 tips die misschien wat moeilijker is om onder de knie te krijgen, maar het is wel handig. Daarom is het dus de bedoeling dat je deze tactiek veel oefent.

  Gebruik een opstelling van 5-2-3

  Het maakt niet uit welke FIFA 19 modus je speelt. Hoe meer je de game speelt, des te meer patronen en tactieken je leert kennen. Mocht je geen goede tactiek hebt voor opstellingen, dan is dit misschien wel jouw nieuwe manier om al je vrienden te verslaan.

  Bij deze opstelling zorg je dat er overal genoeg spelers staan. Als er dan een tegenstander jouw kant op komt, heb je op iedere plek genoeg spelers om de achterkant van het net te beschermen van het gevreesde doelpunt. Dit is een van de tips voor FIFA 19 waar een beginnende speler zeker wat aan kan hebben.

  Denk aan je tempo

  Als je gaat aanvallen is het belangrijk om een goed tempo aan te houden. Een handige manier om een hoog tempo aan te houden is de driven pass. Deze voer je uit door R1/RB te gebruiken op je controller. Vanaf een afstand van vijftien meter of meer moet je deze driven pass gebruiken.

  Verder kun je ook one touch passes gebruiken om een lekker tempo erin te houden. Dit zijn directe passes waarbij je direct het tempo omhoog gooit zonder aanname. Als je dit combineert met een goede timing kun je gegarandeerd een doelpunt scoren.

  Schiet de bal de lucht in

  Deze laatste tip is misschien handiger als je een beetje gewend bent aan de game. Door R3 te klikken kun je de bal in de lucht schieten. Druk nog een keer en je kunt proberen om de bal in de lucht te houden. Je kunt je tegenstander verbazen en de bal schieten op deze manier.

  Dit is een handige manier om te schieten op een manier die je tegenstander niet hoeft te verwachten. Als je deze manier gebruikt heb je meer kans om doelpunten te scoren en dus meer kans om de wedstrijd te winnen!

  Heb jij nog tips voor tijdens FIFA 19?

  Wij hebben je al verschillende tips gegeven, maar het kan ook zo zijn dat jij nog tips hebt voor andere spelers. Laat een reactie achter hieronder in de comments met tips die jij hebt voor het spelen van FIFA 19!

  Kan je nu al geen genoeg krijgen van FIFA 19? Dan kun je ook onze special over de beste FIFA 19 Eredivisie game faces lezen of onze special over de grootste talenten uit de FIFA 19 career mode checken.

  Dit artikel is op 29 mei 2020 bijgewerkt.

  FIFA 19

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.