Trials Rising features - Vallen en opstaan [gespeeld op gamescom]

  Ubisoft komt begin 2019 met een nieuwe Trials game en dan kunnen we weer naar hartenlust stunten en stuntelen. Zoals het een goede nieuwe game betaamt zullen er genoeg nieuwe Trials Rising features zijn. Wat deze zijn, vertellen wij je hier!

  Iedereen kent de Trials games wel. Met een motor (of ander gek voertuig) moet je in deze game een parcours afleggen vol obstakels. Denk aan steile hellingen, bizarre sprongen, verticale drops en nog vele gekke dingen. Het doel is telkens simpel: zo snel mogelijk aan de finish verschijnen zonder al te vaak van je motor te sodemieteren.

  Dat laatste gaat je per parcours zeker een paar keer gebeuren. Dit is altijd de formule geweest in de Trials en dat zal het altijd blijven. Maar wat is er allemaal voor nieuws in Trials Rising te ontdekken? Een heleboel!

  Echte locaties

  Ubisoft heeft voor Trials Rising gekozen om dit keer echte locaties te gebruiken. Zo kom je onder andere op Mount Everest en de Piramides van Giza om daar een aantal stunts op je brommer te doen. Bizarre locaties blijven het natuurlijk wel om te gaan racen en stunten. De banen die je tegenkomt op die locaties zijn nog gekker dan dat we al gewend waren.

  De speelsessie die we hadden tijdens gamescom liet ons in ieder geval al een paar keer op hilarische wijze van de motor vallen om in de kreukels te blijven liggen. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het is tenslotte een onderdeel van de game. Trials Rising gaat om vallen en opstaan, maar dit keer op nog spectaculairdere locaties!

  Een sponsor met een uitdaging

  In Trials games tot nog toe was de gameplay redelijk rechttoe rechtaan. Je stapte op je motor en koos een baan, om deze vervolgens zo goed mogelijk te voltooien. Het resultaat was dan (hopelijk) een bronzen, zilveren of gouden medaille. Want die had je nodig om verder te komen.

  Dit keer voegt Ubisoft er nog een dimensie aan toe door sponsoren in de game te stoppen. Deze zullen je tussendoor optionele contracten aanbieden waar natuurlijk wel een doel aan vast zit. Zo kan het gebeuren dat een sponsor je vraagt om een parcours te voltooien zonder ook maar één keer te herstarten of op een onmogelijke plek zes frontflips te doen. Een andere keer legt de sponsor je weer een andere uitdaging op, telkens met een leuke beloning in het verschiet.

  Een nieuwe kledingkast

  Waar je in de vorige Trials games al aan de slag kon met wat customization opties, was het volgens Ubisoft nog niet uitgebreid genoeg. Dus dit keer krijg je meer opties om je karakter en motor aan te passen. Naast een andere helm of een compleet ander pak en een eenhoorn in plaats van een motor, krijg je dit keer veel meer de vrije hand in je creaties.

  De punten die je verdient in de game (het geld dus) kan uitgegeven worden aan karakteraanpassingen. En werkelijk alles kan aangepast worden dit keer, van helmen, shirtjes en broeken tot het geslacht en de huidskleur van je rijder. Daarnaast kan je ook je motor aanpassen met een nieuw kleurtje of een eigen gemaakte sticker. Al deze dingen kunnen gedeeld worden via de Gear Hub, een online hub waar je de meest toffe creaties van spelers kunt downloaden.

  De wereld aan je voeten

  Trials had al leaderboards en multiplayer modi, maar Rising biedt je straks een nieuwe optie genaamd Challenger Mode. Hierin speel je niet meer zomaar tegen ghosts van vrienden die de baan al gereden hebben, maar neem je het op tegen spelers van over de hele wereld. Of in ieder geval de ghosts daarvan.

  Als je deze ghosts weet te verslaan, ligt er telkens een leuke beloning op je te wachten. Dit kan een stapel punten zijn, maar ook een stukje nieuwe uitrusting. Andere spelers kunnen natuurlijk tegen jouw ghost data racen, zodat jouw prestaties altijd uitgedaagd worden en jij je tijden telkens moet proberen te verbeteren om de beste te blijven.

  Samen op de brommer

  Als je Trials al uitdagend vond toen je alleen aan het racen was, maar toch nog een extra uitdaging zoekt, zit je bij Trials Rising goed. De game laat je namelijk co-op spelen terwijl je samen op de bank zit. Lokaal kun je met twee spelers aan de slag, waarbij je dan samen één motor bestuurt.

  Beide spelers moeten de motor besturen en dat betekent samen gas geven, samen remmen en samen frontflips en backflips doen. Als een van de spelers iets anders doet dan de ander reageert de motor gewoon niet, dus je moet echt alles samen doen. Het is een beetje alsof je twee sleutels tegelijk moet omdraaien in een kerncentrale, omdat anders alles de mist in gaat.

  Deze co-op modus konden wij helaas niet testen tijdens onze gamescom speelsessie, maar het belooft intens, krankzinnig en hilarisch te worden. Trials Rising komt op 12 februari 2019 uit voor Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch en PC.

  Wil je meer weten van de gamescom games? Check dan onze speciale gamescom pagina.

  Trials Rising

  Verkijgbaar vanaf 23 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.