Transformers The Last Knight verwachtingen - Wij zagen de eerste 20 minuten al!

  Het vijfde deel in de Transformers filmserie wordt op een nieuwe manier en vanaf de grond af opgebouwd. Zo is dit de eerste film die geschoten is in Native IMAX 3D en hebben twaalf van Paramount’s beste schrijvers aan de film gewerkt. Transformers The Last Knight verwachtingen zijn daarom ook heel hoog gespannen.

  Paramount

  Gedurende een speciaal persevenement in de Pathé bioscoop nabij de Amsterdam Bijlmer Arena, heeft Paramount een preview van ongeveer 20 minuten aan beeldmateriaal van The Last Knight laten zien.

  In deze preview werd het duidelijk dat Paramount grote plannen heeft voor de film en voor de toekomst van de serie. Zo komen maar een paar acteurs uit de oude cast namelijk Anthony Hopkins en Mark Wahlberg terug in The Last Knight. En wordt de titel van de film nagenoeg letterlijk gebruikt in het verhaal.

  Zo is de titel gebaseerd op de legende van koning Arthur en zijn ronde tafel. Het verhaal begint in de Middeleeuwen en laat de eerste succesvolle samenwerking zien tussen de Autobots en de mensen. Deze samenwerking is tot stand gekomen door de goede samenwerking van nobele ridders en de eerste Autobots die op aarde landde.

  Paramount

  Transformers The Last Knight verwachtingen van schieten in native IMAX 3D

  De preview begon met een intense middeleeuwse strijd tussen twee legers, waarvan een van de twee legers wordt geleid door koning Arthur en zijn ridders. Gedurende deze strijd zoeken ze naar de alom bekende tovenaar Merlijn. Merlijn op zijn beurt rijdt dronken op zijn paard in de bergen richting het strijdveld.

  Tijdens dat shot kun je zien dat Merlijn een staf draagt met markeringen van Cybertron. Daarnaast druppelt er ook bloed van de staf af. Dit detail en de strijd zijn volledig opgenomen in native IMAX 3D. Zo wordt het beeld niet bewerkt op de computer en komt het ook duidelijker over op jou, de kijker van de film.

  Naast het filmen in native IMAX 3D liggen de verwachtingen ook hoog bij de nieuwe karakters. Paramount heeft ervoor gekozen om een demografisch diverse film te maken. Zo komen naast de Autobots, Decepticons ook kinderen, helden en heldinnen aan bod.

  Een van deze helden is Sir Edmund Burton gespeeld door Anthony Hopkins. Hij is de veertiende erfgenaam van de rijke Burton familie en leeft in een gigantisch kasteel op het Engelse platteland. Dit kasteel is rondom de fictionele ronde tafel van Arthur gebouwd.

  Bij dit kasteel krijgt Burton bezoek van Cade gespeeld door Mark Wahlberg en Vivian Wembley gespeeld door Laura Haddock. Tijdens het bezoek legt Burton de betekenis uit van het Transformer medaillon van Cade.

  Paramount

  Flashback naar de middeleeuwen

  Na de uitleg van Burton komt er een flashback naar het begin van de bouw van het kasteel. Hierin kun je zien dat koning Arthur met zijn mannen een toast uitbrengt. Deze toast is om de succesvolle alliantie te vieren met de Transformers.

  Na deze flashback komt er een korte montage van belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis waarbij Autobots en mensen zij aan zij vechten. Aan het einde van de montage is een een-op-een strijd te zien tussen Bumblebee een Optimus Prime.

  Door de uitwerking van het verhaal, de karakters en het camerawerk zijn de verwachtingen van deze ambitionele Transformers film zeer hoog gespannen.

  De film Transformers The Last Knight van Michael Bay draait vanaf 22 juni in de Nederlandse bioscopen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.