Game of Thrones seizoen 7 onderweg, maar welke acteurs weigerden eerder een rol?

Article
woensdag, 05 april 2017 om 13:23
xgn google image
Game of Thrones seizoen 7 staat deze zomer alweer voor de deur. Ondanks het enorme succes van de serie zagen sommige acteurs het niet zo zitten om een rol in de serie te spelen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de desbetreffende acteurs.
Let op: dit artikel kan spoilers bevatten over Game of Thrones seizoen 7 of de seizoenen daarvoor.

7. Mark Strong

Hoewel Mark Strong zelf zijn mond nooit heeft opengedaan over een mogelijke rol in Game of Thrones, is hij altijd een bron van speculatie geweest. De hardnekkige geruchten gaan over de rol van Stannis Baratheon, het karakter dat werd vertolkt door Stephen Dillane.
Strong zou uit het vervroegde stadium van de productie van de serie zijn gestapt om een rol te nemen in Low Winter Sun. Achteraf zou hij best spijt kunnen hebben van zijn keuze, Low Winter Sun werd na één seizoen geannuleerd terwijl het nu alweer de beurt aan Game of Thrones seizoen 7 is. Foutje, bedankt.
108903

6. Dominic West

Ook Dominic West heeft een rol afgeslagen voor de serie van HBO en zal dus ook niet in Game of Thrones seizoen 7 te zien zijn. In 2012 vertelde West dat hij een rol weigerde omdat hij bang was dat hij te lang bij zijn familie weg zou zijn. Naar eigen zeggen zei zijn neefje na seizoen 1 dat het de enige goede serie op televisie was, toen had West net een rol afgeslagen.
De exacte rol die West niet speelt is onbekend. Wel zou de acteur uit The Wire een rol krijgen die meerdere seizoenen in de serie te zien zou zijn. Voor de rol zou hij zes maanden in de IJslandse hoofstad Reykjavik vertoeven en daar had West nu net geen zin in.
108907

5. Ray Stevenson

Ook Ray Stevenson zal niet te zien zijn in Game of Thrones seizoen 7. De reden dat hij vorig jaar een aanbod afsloeg is het volgens Stevenson te laat was om nog impact te maken in de serie. Als hij in bijvoorbeeld seizoen 1 een rol aangeboden had gekregen, was de kans groot geweest dat hij wel te zien was.
Net als de hiervoor beschreven acteurs vertelt ook Stevenson niet welke rol hij aangeboden kreeg. Wel zegt hij dat het om een rol ging waarvoor hij 4 tot 6 maanden moest opnemen.
108909

4. Gillian Anderson

Gillian Anderson heeft in 2013 opgebiecht dat ze een rol in Game of Thrones weigerde. Anderson vertelde in een interview aan Stylist magazine dat haar dochter in shock verkeerde toen Anderson haar het nieuws vertelde. De reden voor de weigering zijn de andere kinderen van Anderson, die zijn slechts vier en zes jaar oud, Anderson vond het niet verantwoord om die in de steek te laten. Het is onbekend hoe lang Anderson van huis zou zijn.
De rol waar Anderson 'nee' tegen zei is niet bekend. De rondgaande speculaties zijn gericht op de rol van Cersei Lannister. De gevaarlijke gewelddadige vrouw uit de Lannister-familie.
108910

3. Brian Cox

Wie ook niet in Game of Thrones seizoen 7 te zien zal zijn is Brian Cox. Niet omdat zijn karakter stierf in eerder seizoen maar omdat hij nooit een karakter heeft gehad in de serie. Hij sloeg namelijk een aanbod van HBO af. De reden? Hij kreeg niet genoeg geld.
In een interview met Vodzilla vertelt hij dat enorm veel spijt heeft van zijn beslissing omdat hij ontzettend verslaafd is aan de serie. Mocht HBO dit lezen en op zoek zijn naar een nog in te vullen rol, Cox heeft aangegeven dat hij openstaat voor een rol.
108912

2. Perdita Weeks

Perdita Weeks was misschien wel het dichtste bij een rol in Game of Thrones. Ze had namelijk de rol van Roslin Frey, de bruid van Edmure Tully, te pakken. Alleen moest ze deze uiteindelijk afwijzen omdat ze eerder al 'ja' had gezegd tegen een ander project, namelijk The Heretics.
Als de schema's goed op elkaar werden afgestemd had ze nu nog in Game of Thrones seizoen 7 ook weer haar opwachting gemaakt. Nadat The Heretics niet doorging heeft Weeks de producers nog gebeld en gesmeekt om alsnog een rol te krijgen. Het mocht niet baten, de rol was al ingevuld door Alexandra Dowling.
108913

1. Jonathan Pryce

Jonathan Pryce? Die speelde toch gewoon de rol van de High Sparrow in Game of Thrones? Dat is zeker waar, ware het niet dat Pryce eerder al een keer het aanbod kreeg om in de show mee te spelen, toen hield hij de boot af.
De reden daarvoor was volgens Pryce klaarhelder. Hij had het niet zo op met fantasie en zwaardvechten, hij gaf toe dat hij nog nooit Star Wars of The Lord of the Rings had gekeken. Toen hij het script in handen kreeg en de 'vreemde dialogen bekeek, wist hij dat het niets voor hem was.
Jaren later voor seizoen 5 kreeg Pryce een tweede kans en die greep hij met beide handen aan. Hij vond de High Sparrow zo'n tof karakter dat hij de rol accepteerde. Vaste kijkers van de serie weten dat Pryce niet in Game of Thrones seizoen 7 zal verschijnen, in seizoen 6 is hij namelijk overleden.
Welke acteur zou jij in Game of Thrones seizoen 7 willen zien? Laat het weten in de reacties!

Populair Nieuws