Total War Three Kingdoms - Waarom nu het moment is om in te stappen voor beginners

  De Total War-franchise is één van de meest langlopende en succesvolle series in de gaming industrie. Met Total War Three Kingdoms komt alweer de dertiende game in de hoofdserie uit, maar het is tevens het moment om met de Total War-serie te beginnen als je het nog nooit hebt gespeeld. Waarom dat is leggen we uit in deze special.

  Het verhaal volgen van China’s burgeroorlog

  Total War Three Kingdoms speelt zich af aan het begin van de tweede eeuw na Christus, nadat de langlopende Han-dynastie is gevallen en China zonder een gevestigde leider zit. Een kind wordt op de troon van het keizerrijk gezet, maar zijn adviseur Dong Zhuo is degene die echt aan de touwtjes trekt. Dat valt niet lekker bij de vooraanstaande leiders Cao Cao en Yuan Shao, die samen een ongemakkelijke alliantie aangaan om de macht te grijpen en China weer sterk te maken. Het is het begin van de Three Kingdoms-oorlog die decennialang het land in zijn greep zal houden.

  Het is niet de eerste keer dat de Total War-serie een bepaalde periode in de historie volgt, dat is wat bijna elke Total War-game doet, maar Three Kingdoms verschilt wel in bepaalde aspecten ten opzichte van zijn voorgangers. Zo zullen spelers een uitgebreide verhaallijn volgen die ze meer aan de hand houdt, in plaats van je aan het hoofd van een factie te zetten en je gang te laten gaan. Uiteraard zullen spelers alsnog de grote mate van keuzevrijheid krijgen die we gewend zijn van Total War, maar voor nieuwe spelers zal de verhaallijn iets meer een duidelijke route laten zien naar succes.

  Je eigen hoofdpersoon kiezen in Total War Three Kingdoms

  In voorgaande Total War-games kreeg je altijd de keuze om een factie of volk te kiezen om te leiden in de campagne. Denk bijvoorbeeld aan de Romeinen en Kelten in Total War Rome II of de verschillende Britse koninkrijken in Total War Thrones of Brittannia. Maar dat is niet het geval in Total War Three Kingdoms, want de periode staat bekend om de geromantiseerde verhalen van de vele helden in de oorlog. Daarom krijg je in Three Kingdoms de keuze tussen elf personages die aan het hoofd van jouw leger zullen staan.

  Onder de banier van jouw held verzamel je generaals, die elk specifieke manschappen mee zullen nemen in een veldslag. Alle legeraanvoerders staan bovendien ook allemaal hun mannetje, in tegenstelling tot de meer realistischere historische karakters uit de voorgaande games. Daarnaast kunnen ze ook speciale bonussen geven aan je manschappen en kan je ze uitrusten met verschillende voorwerpen en wapens. Total War Three Kingdoms voegt daarmee een stukje RPG toe aan de serie die het in deze mate nog niet heeft gezien in de hoofdserie.

  Oude systemen op de schop

  Campagne voeren in de Total War-games bestaat niet alleen uit de edele kunst van oorlog. Het is een mix van strategie op het slagveld, het inzetten van spionnen om informatie over de vijand te vergaren en ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk vijanden hebt door middel van diplomatie. Door de helden en machtige figuren zal het er een stuk anders aan toe gaan op het slagveld, maar ook de andere systemen gaan op de schop.

  De legeraanvoerder die je hebt gekozen zal ten eerste een grote invloed hebben op jouw diplomatie-vaardigheden. De tiran Dong Zhuo is een leider die heerst door middel van angst en intimidatie en dus niet een leider die snel de weg van vriendelijke diplomatie zal bewandelen, maar juist door dreigementen. Ben je een leider die juist wel de fijne kneepjes van het vak kent, dan kan je onderhandelen met andere leiders over land, allianties starten en zelfs voorwerpen uitwisselen. Is een andere factie in het bezit van één van de beste paarden van het land die perfect is voor één van jouw generaals, dan kan je die mogelijk ruilen voor een flinke som geld, andere voorwerpen of zelfs een stuk van jouw land.

  Qua spionage zijn er in Total War Thee Kingdoms een stuk meer opties. Heb je bijvoorbeeld een loyale hoge ambtenaar, dan kan je ervoor kiezen om hem publiekelijk te ontslaan, zodat andere leiders hem kunnen inhuren voor zijn waardevolle werk. Maar in het geheim werkt de ambtenaar nog steeds voor jou en bouwt hij langzaam een netwerk op dat informatie doorspeelt naar jouw leger en juist valse informatie doorspeelt naar jouw vijanden. Of zorg ervoor dat goederen niet aankomen, zodat andere legers geen voedsel hebben en terug moeten trekken.

  De nieuwe opties in het opbouwen van een leger, het gebruiken van diplomatie en het misbruiken van diepgaande spionagenetwerken geven de spelers zelf de keuze wat voor factie ze willen zijn. Wat voor leider ga jij zijn in Total War Three Kingdoms? Word je een tiran of probeer je China weer op te laten bloeien onder een machtige, maar vredige dynastie?

  Total War: Three Kingdoms

  Verkijgbaar vanaf 23 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.