Top 5 nieuwe The Witcher 3 Blood and Wine features

Article
dinsdag, 31 mei 2016 om 10:17
xgn google image
Het wachten op de tweede en laatste DLC voor The Witcher 3 genaamd Blood and Wine is over. Vanaf vandaag kan je nog een laatste keer met Geralt op avontuur. In Toussaint kun je genoeg zien en doen en is er genoeg nieuwigheid. De top vijf nieuwe The Witcher 3 Blood and Wine features lees je hier!
In tegenstelling tot het donkere Velen en Novigrad is Toussaint een prachtig groen gebied met wijngaarden, gotische kastelen en hoffelijke ridders. Het is hier goed vertoeven, dat merk je meteen! Wijn wordt overal gedronken en de ene wijn is nog beter dan de ander. Toussaint lijkt wel alsof je in een sprookje bent beland.
Dat het allemaal wat anders is in Toussaint, merk je ook al snel. Deze vijf nieuwe The Witcher 3 Blood and Wine features vallen je meteen op!

5. Dyes

Geralt heeft verschillende outfits en harnassen die hij aan kan doen, maar misschien vind je ze af en toe wat saai. Daar heeft CD Projekt RED nu wat op bedacht: je kan met behulp van dyes alle vier de onderdelen van je outfit van kleur laten veranderen! Wil je bijvoorbeeld een groene outfit of ben je meer van roze? Het kan allemaal met de dyes.
Tijdens je avonturen door Toussaint kom je geregeld nieuwe kleuren dyes tegen. Ook vind je soms de formula van een bepaalde kleur, waarna je deze kleur zelf kan maken mits je de juiste materialen hebt. Zijn de kleuren toch niet wat je wil of ben je het zat, dan kun je met een remover je kleurrijke outfit weer dof maken. Met de dyes geef je de kleren van Geralt een uniek gezicht en het is dan ook een superleuke feature in Blood and Wine!
91633 2

4. Je eigen wijngaard

Al snel na je aankomst in Toussaint krijg je de beschikking over een eigen wijngaard. Deze is vervallen, maar voor een flinke som geld doet je huismeester een likje verf over je complex, legt hij wat kleedjes neer en dan ziet het er weer gelikt uit. Bovendien kun je de inrichting van het huis invullen naar eigen smaak. Zo kun je bijvoorbeeld je favoriete harnassen tentoonstellen of je stekkie nog meer aankleden met schilderijen die je hebt gekregen tijdens je avonturen.
Ook kun je je eigen planten verbouwen in het veld als je deze opknapt tegen een flinke som geld. Op deze manier kun je planten die je in het wild niet zoveel tegenkomt hier verbouwen zodat je er makkelijk bij kan. Hoewel je aan het uiterlijk van je huis niets kan veranderen, kan je toch je huis een eigen gezicht geven met behulp van allerlei versieringen. Op deze manier kun je echt je eigen casa maken voor Geralt en dat is wel zo leuk!
91634 2

3. Een nieuw Gwent deck

Een van de leukste features van Blood and Wine is ongetwijfeld de komst van een nieuw Gwent deck. Met het Skellige deck voel je je een echte viking. De leider van het deck is niemand minder dan Crach an Craite en tot de herocards behoren onder andere Hjalmar en Cerys, de kinderen van Crach an Craite. Ook behoren vikingschepen en berserkers tot de kaarten in je nieuwe deck.
De berserker-kaarten hebben bovendien een nieuw effect. Deze kaarten kunnen veranderen in een nog sterkere beer, mits de bijbehorende kaart ook op het bord ligt. Op deze manier wordt je berserker-kaart nóg sterker dan eerst! Misschien ken je de Commander's Horn kaart nog wel: het effect van deze kaart is nu ook gegeven aan sommige kaarten uit het Skellige deck.
Als speciale kracht van het deck krijg je in elke derde beurt van een spelletje Gwent twee willekeurige kaarten uit je kaartenkerkhof toegewezen, die aan het begin van ronde drie op je bord komen te liggen. Je begint dus elke derde ronde met dit deck met twee kaarten al op het veld! Dit kan je net dat beetje extra kracht geven om die beslissende derde ronde te winnen!
Gwent was al leuk, maar is nu nog leuker geworden door de komst van het Skellige deck. Het nieuwe deck is een heerlijke toevoeging aan Blood and Wine!
91635

2. Nieuwe points of interest

Iets anders dat nieuw is zijn nieuwe points of interest. Er waren al veel verschillende soorten in Hearts of Stone en Wild Hunt, maar Blood and Wine voegt er nog wat meer toe. Een van de nieuwe soorten points is een plek waar een wijngaard is besmet met vleesetende planten. Deze plekken doen denken aan de nesten van monsters, omdat je deze ook op dezelfde manier moet kapotmaken met een bom om ervoor te zorgen dat de planten niet weer tot leven komen en de bevolking verder kan met druiven plukken.
Een nieuwe levensgevaarlijke point of interest is een Hanze. Dit is min of meer een schuilplaats van bandieten, alleen zijn de bandieten hier veel meer georganiseerd en hebben ze een leider die je moet doden. Slaat een van de bandieten alarm in een Hanze, dan kun je ervanuit gaan dat je binnen no time meer dan 15 bandieten om je hebt en dat betekent een pijnlijke dood. Als je een Hanze gaat aanvallen is een goede voorbereiding dan ook van levensbelang!
91636

1. Nieuwe mutations

Een toch wel erg toffe nieuwe feature uit Blood and Wine is ongetwijfeld de toevoeging van nieuwe mutations. Met behulp van greater mutagens en ability points kun je nu sterke vaardigheden onderzoeken die je goed van pas komen tijdens het vechten. Zo kun je een mutation onderzoeken waarmee je attack damage hoger wordt als je niet geraakt wordt, maar jij wel vijanden aanvalt. Ook kun je kiezen voor een instant execution aanval wanneer een vijand minder dan 25% hp heeft.
Op deze manier heeft CD Projekt RED ervoor gezorgd dat de mutagens die nogal saai en leeg aanvoelden wat meer diepgang hebben gekregen. Je kan maar één mutation kiezen die je wil op dat moment wil gebruiken, dus denk goed na welke je wil gebruiken! Ook ontgrendelen de mutations meer plekken voor abilities, waar je je overige ability points voor gebruikt hebt. Hierdoor kun je nog meer vaardigheden gebruiken en wordt Geralt nog sterker dan ooit!
Blood and Wine is het laatste avontuur van Geralt. De uitbreiding biedt meer dan 25 uur gameplay in het prachtige Toussaint. Het mooie is ook dat je niet per se Hearts of Stone gespeeld hoeft te hebben om aan de slag te kunnen met Blood and Wine! Vanaf 31 mei ligt de uitbreiding in de winkels voor PC, Xbox One en PS4.

Populair Nieuws