Death Stranding grote winnaar bij PlayStation Blog: Game of the Year 2019

  Meer dan miljoenen PlayStation gebruikers hebben hun stem ingezet op hun favoriete PlayStation game. Dit keer duurde het stemproces maar een week. Toch wist de PlayStation community hetzelfde aantal stemmen achter te laten. De winnaars van de Game of the Year 2019 zijn geworden..

  Beste verhaal

  Death Stranding!

  Death Stranding heeft het hart van vele stemmers gewonnen door een verhaal te leveren over connectie in een tijd waarbij dat bijna niet mogelijk is. In een plek waar de wereld bijna compleet is verwoest met maar een paar plekken die mensen schuilen. Het is jouwtaak om de wereld weer te verbinden. En nee dit keer niet met behulp van social media of überhaupt internet.

  Beste grafische tentoonstelling

  Death Stranding!

  Dit zal voor vele geen verassing zijn maar Death Stranding wint ook de eerste plek voor beste grafische tentoonstelling. Geavanceerde mo-cap, voelbare weerseffecten (weersomstandigheden) en de verbluffende schoonheid van een wereld geteisterd door Timefall bracht Death Stranding comfortabel naar de bovenste plek.

  Beste Kunstrichting

  Sekiro: Shadows Die Twice


  De opvallende, historische locaties in Japan van Sekiro: Shadows Die Twice boeiden genoeg PlayStation-fans om in 2019 Beste Art Direction te scoren. Sekiro Shadows Die Twice kreeg in veel recensies een 9 of hoger.

  Beste Soundtrack

  Death Stranding

  Death Standing keert weer terug en dit keer voor zijn soundtracks.

  Muziek is maar een klein deel van een game, maar het is nooit iets wat je moet vergeten. Soundtracks kunnen een game maken of breken en Death Stranding laat zien waarom. Niet alleen zijn de lage en hoge tonen perfect in de game verwerkt maar ook de soundtracks zijn prachtig om naar te luisteren. Zelfs in het gruwelijke gevaarlijke wereldje van Death Stranding kan je soms even vergeten wat er precies aan de hand is door de mooie muziek.

  Beste Multiplayer

  Call of Duty: Modern Warfare

  Vele FPS fans kwamen bijeen om één duidelijke winnaar aan te wijzen voor de multiplayer. Het is overduidelijk Call of Duty: Modern Warfare. Niet alleen wist Infinity Ward boter gladde gameplay te leveren maar ze maakte het ook nog eens extreem intens. Iets wat moeilijk te doen is in een first-person shooter.

  Beste Role-Playing Game

  Kingdom Hearts 3

  Een nagelbijter, met kiezers die Kingdom Hearts III en The Outer Worlds in vrijwel gelijke mate steunen - een ware botsing tussen de oosterse en westerse interpretaties van het RPG-genre. Kiezers ondersteunden ook sterk de teamgeoriënteerde Monster Hunter World: Iceborne en MMO juggernaut FFXIV: Shadowbringers, waarmee de ongekende diversiteit van het genre wordt aangetoond. Uiteindelijk is het Kingdom Hearts 3 geworden.

  Beste Actie Game

  Sekiro: Shadows Die Twice

  Dit zal ook geen verrassing leveren bij fans. Sekiro: Shadows Die Twice is de nummer 1 actiegame voor op de PlayStation. Devil May Cry 5 met zijn extreem extravagante actie kwam erg in de buurt. Maar toch was dit geen competitie voor Sekiro.

  Beste Sport Game

  Crash Team Racing: Nitro-Fueled

  Misschien kwam, het door nostalgie. Crash Team Racing heeft de nummer 1 plek gewonnen voor beste sportgame. Crash won niet zomaar de eerste plek. Zo heeft de game meer dan het dubbele van de stemmen ten opzichte van de nummer 2. Daar stond FIFA 20.

  Beste Ongoing Game

  Final Fantasy XIV

  De langlopende Final Fantasy XIV nam de Platinum Trophy van dit jaar voor 'Beste Ongoing game' mee naar huis. Aangewakkerd door de uitstekende Shadowbringers-uitbreiding van dit jaar en de consistente stroom content-updates en communicatie van het team. Daarom is deze MMORPG zo geliefd.

  Beste Onafhankelijke Game

  A Plague Tale: Innocence

  Stemmers konden maar 1 duidelijke winnaar kiezen. De community verzamelde zich als een zwerm en stemde massaal op A Plague Tale: Innocence. Hopelijk kunnen we in de komende jaren een vervolg zien op deze geweldige onafhankelijke game.

  Beste PlayStation Console Exclusive

  Death Stranding

  Grote verrassing! Death Stranding keer terug en dit keer als de beste PlayStation Exclusive. Waarom? Omdat de game nu al zoveel trofeeën heeft binnengesleept en de competitie niet heel fel was. Dit is als we Days Gone niet meerekenen.

  Beste Acteer Prestatie

  Norman Reedus

  Death Stranding verdient overduidelijk prijzen. Dit keer is het Normal Reedus die wint voor zijn rol in de game. Veel fans van The Walking Dead zullen dit niet vreemd vinden.

  Beste Gaming moment van het jaar

  Resident Evil 2: MR. X encounters

  Tyrant. Mr. X. Sterke fedora man. Hoe je hem ook noemt, de ontmoeting met het onverbiddelijke monster van RE2 wekte de verbeelding van de kiezers en verzekerde Gaming Moments of the Year. Overigens zijn wij bij XGN jaloers op hoe goed die fedora bij hem staat.

  Beste PlayStation VR Ervaring

  No Man's Sky Beyond

  Nooit hadden wij bedacht dat No Man's Sky een prijs zou winnen. En ja hoor, De studio won zijn eerste prijs met beste Virtual Reality ervaring. Is dit een goed teken voor de toekomst van No Man's Sky?

  Best PlayStation 4 Game

  Death Stranding

  Heel eerlijk. had je iemand anders verwacht op deze plek? Death Stranding heeft al vele trofeeën gewonnen en het is overduidelijk dat de belangrijkste trofee uitgereikt moet worden aan deze game.

  Meest verwachte game

  Cyberpunk 2077

  Met een blik op de toekomst is iedereen geduldig de dagen aan het tellen tot de release van Cyberpunk 2077. Keanu Reeves zit in de game en daardoor heeft de game nu al veel fans binnengesleept. Overigens geven wij ook een Cyberpunk 2077 vest weg op Instagram zodra wij de 1000 volgers hebben gehaald (DorithDorith We hebben door(ith) dat je het Cyberpunk vest wil, je 40 reacties zijn opgemerkt door de redactie)

  Studio van het jaar

  Kojima Productions

  Kojima mag trots zijn op zichzelf. Want zijn studio en game alleen al halen 6 prijzen binnen. Als je Norman meetelt, dan gaat dat getal naar 7. Niet slecht wanneer er maar 17 prijzen worden weggegeven.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.