Top 8 leukste League of Legends game modes

  Jullie hebben vorige week kunnen stemmen op jullie favoriete spelmodus van de populairste PC game ooit. Vandaag krijgen jullie de uitslag van de top 8 leukste League of Legends game modes volgens jullie!

  8. Black Market Brawlers

  De Black Market Brawlers spelmodus is maar een keer in League of Legends voorgekomen en dat zal kunnen verklaren waarom het helemaal onderaan deze top 8 leukste League of Legends speltypes staat. Deze speciale modus werd beschikbaar gesteld als wending in een evenement genaamd "Burning Tides", waarbij het personage Gangplank zogenaamd dood ging.

  Black Market Brawlers was een klassieke 5 tegen 5 match op de originele Summoner's Rift map, maar dan met een twist. Met het verslaan van grote monsters of spelers kon je munten verdienen, Krakens genaamd. Deze Krakens kan je vervolgens gebruiken om vier verschillende zonder eenheden aan te schaffen die je helpen om de eindstreep te behalen. Ook kon je een aantal unieke voorwerpen bemachtigen.

  De helpende maatjes kwamen in de vorm van een soort snelle wolven, schildpadden met kanonnen op hun rug, een obscure vliegende octopussen en golems die golden als tanks. Al deze monsters waren up te graden tot enorme bruten, wat zorgde tot een nieuw gevaar om rekening mee te houden.

  7. Nemesis Draft

  League of Legends is een spel waarbij je elkaar makkelijk een mes in de rug kan steken. Dat spelers elkaar dwarszitten komt dan ook met regelmaat voor. Nemesis Draft is een gamemodus die hier gespecialiseerd in is, en zorgt vaker voor frustratie dan voor een positieve ervaring. Toch krijgt Nemesis Draft de zevende plaats in de top 8 leukste League of Legends game modes.

  In Nemesis Draft mag je namelijk de personages kiezen voor de spelers van de tegenpartij. Hierbij is het een kunst om zo'n slecht mogelijk teamcompositie voor de vijand te creëren. Hierdoor is de kans groot dat twee compleet onlogische teams het tegen elkaar op moeten nemen. Het gaat dus niet zo zeer om wie de beste is, maar om wie het minst slecht is!

  6. Hexakill

  Wat is hectischer dan een enorm gevecht waarbij tien mensen betrokken zijn? Twaalf mensen die op een kluitje al een vaardigheden in de rondte gooien! In Hexakill is het de bedoeling dat je in teams van zes mensen tegen elkaar speelt, waardoor de game nog chaotischer wordt.

  Deze spelmodus wordt gehouden op de Twisted Treeline map, een kleine map waar normaal drie tegen drie gespeeld wordt. Je kan je voorstellen wat er dan gebeurd als opeens dubbel zo veel mensen het tegen elkaar opnemen. Deze game mode zorgt voor een ongelofelijke bende, waarbij je eigenlijk nooit veilig bent. De matches duren over het algemeen dan ook vrij kort, aangezien een foute positionering al gelijk in een overkill aan schade kan resulteren.

  5. One for All

  Iedereen heeft wel een personage die naar zijn/haar idee compleet uit de game gehaald mag worden. Sommige figuren zijn enorm krachtig en vervelend om tegen te spelen, dus een directe confrontatie wordt liever uit de weg gegaan. One for All zal dan voor veel mensen een nachtmerrie zijn geweest, want als een fizz al niet genoeg is, is er met deze game modus de kans dat je er tegen vijf tegelijk speelt.

  In One for All bestaat een team uit geheel 5 dezelfde personages. Er wordt gestemd over welke held het strijdtoneel zal betreden, waarna iedereen die het er niet mee eens is zich toch aan deze keuze moet houden. Vanzelfsprekend kiezen mensen dan vaak voor de sterkste of leukste helden, waardoor ontwikkelaar Riot op een gegeven moment moest ingrijpen. Bepaalde champions worden daarom standaard verbannen, want binnen 1 seconde opgeblazen worden is natuurlijk nooit leuk.

  4. Doom Bots

  De Doom Bots spelmodus werd alweer twee jaar geleden beschikbaar gesteld, maar er wordt tot de dag van vandaag nog steeds gehoop dat het terugkeert. Daarom verdient deze game mode een middenplaats in de top 8 leukste League of Legends game modes. Als je denkt dat het spelen tegen mensen met een veel hogere rank al moeilijk was, dan had je nog nooit Doom Bots gespeeld. De doom bots maakten het leven van menig speler een hel.

  Je speelde in deze spelmode niet tegen spelers, maar tegen computergestuurde vijanden. Al deze AI personages kregen enorme krachten meegeleverd die je doen vrezen om het een op 1 tegen elkaar op te nemen. Annie kreeg namelijk een gigantische Tibbers, Lux tientallen lasers van haar ultieme vaardigheid en Galio zorgt ervoor dat er willekeurige taunt zones op de map verschijnen. Mocht je hier nog niet genoeg aandacht aan moeten besteden, dan waren er ook passieve map effecten zoals een Garen die opeens uit de bosjes kwam schieten.

  3. Ascension

  We zijn aangekomen bij de nummer 3 van de top 8 leukste League of Legends game modes: Ascension! Ascension was enkele weken geleden nog te spelen en ligt daarom nog vers in het geheugen. Deze gamemodus is uitgekomen om nog een evenement in de lore van League of Legends te vieren, de wederopstanding van een oude god genaamd Azir. De Crystal Scar map wordt tijdens Ascension helemaal aangepast, om aan het woestijnthema te voldoen.

  Rondrazende zandstormen zorgen ervoor dat je je in deze map maar beter goed kan voorbereiden, maar dat is niet het enige unieke element dat is toegevoegd. Zo verschijnt er om de zoveel minuten de vijand Xerath in het midden van de map die verslagen kan worden, waardoor de moordenaar verbeterde krachten krijgt. Het uiteindelijk doel is om 200 punten te verzamelen met het verslaan van vijanden. Al met al is het een erg leuke en unieke spelmode!

  2. Legend of the Poro King

  Poro's zijn de schattige pluizenbeesten die als de mascottes van League of Legends worden gezien. Ze komen in allemaal verschillende soorten en maten, en zijn ook te voederen waardoor ze groter worden en zelfs kunnen ontploffen. In Legend of the Poro King ontmoet je de koning van al deze beestjes, die je zal helpen om de overwinning te pakken.

  Legend of the Poro King wordt gespeeld op de Howling Abyss map waardoor er slechts een rechte lijn is om de koning der Poro's naar de vijand te begeleiden. Deze vorst is een uit de kluiten gewassen Poro die ervoor zorgt dat alle teamgenoten om hem heen een hogere generingen van levens en mana krijgt. Daarnaast kan je poro's gooien naar de vijand en terug teleporteren naar de koning. Deze spelmode krijgt van jullie een tweede plaats in de top 8 leukste League of Legends game modes.

  1. Ultra Rapid Fire (URF)

  Urf is het leukste wat League of Legends te bieden heeft en zorgt voor hartverwamende gevoelens bij de community. De game mode is uniek, snel en zorgt voor een grote dosis humor. Urf wordt vaak gevierd rondom 1 april en drijft de spot met de traditionele gameplay. Spelers kijken er dan ook altijd weer naar uit om er mee aan de slag te gaan.

  In Ultra Rapid Fire heb je bijna geen cooldowns en kosten vaardigheden geen mana of energie, met als gevolg dat je je skills letterlijk kan spammen. URF brengt dus letterlijk chaos, waarbij je gewoon in het wilde weg knoppen aan het drukken bent, maar daar wel veel plezier aan beleefd. Met deze modus wordt het spel letterlijk een feest en verdiend daarmee een terechte eerste plek in de top 8 leukste League of Legends game modes volgens jullie.

  Dit weekend kan je weer aan de slag met de volgende modus van de rotating queue playlist. Dit keer is het One for All waar je je skills kan vertonen. Dus veel succes!

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.