Top 10 tofste Battleborn characters - Wie is jouw favoriet?

  Een van de meest spraakmakende games van het eerste half jaar is Battleborn. Het spel is een kruizing tussen een shooter en een MOBA, waarbij een er een hoop unieke personages te spelen zijn hebben. Maar welke Battleborn personages hebben de meeste indruk gemaakt? Dit zijn de top 10 tofste Battleborn characters.

  Battleborn krijgt met de release 25 speelbare personages die ieder hun eigen unieke krachten, wapens, speelstijl en persoonlijkheid hebben. Deze figuren zijn dan wel heel verschillend, maar ze zullen stuk voor stuk doeltreffend én dodelijk zijn. Dit zijn 10 toffe Battleborn personages die je een lange tijd gaan bezighouden!

  Battleborn is sinds 3 mei verkrijgbaar voor PS4, Xbox One en PC. Je kunt de game nu in huis halen.

  10. Kelvin

  Een topper die niet mag missen in de lijst van top 10 tofste Battleborn characters is Kelvin. Op het eerste gezicht lijkt Kelvin op een gruwelijk ijsmonster, maar als je beter bekijkt zie je dat hij eigenlijk uit miljoenen micro-organismen bestaat. Zijn uiterlijk maakt Kelvin ongeveer het raarste karakter dat je in de game zou kunnen gaan spelen. Niet alleen ziet hij er gevaarlijk uit, hij is ook niet bepaald een lieverdje.

  Het ijskoude monster slaat voor niemand op de vlucht, en neemt dan ook snel de rol van verdediger opzich. Om het ijs met zijn vijanden te breken beschikt deze Titanic-sloper over een aantal mooie trucjes. Zo kan hij veranderen in een gaswolk, ijsmuren neerzetten en krijgt hij bij iedere vaardigheid die hij doet een schild erbij.

  Op naar de volgende!

  9. Attikus

  De Jennerit-factie neemt het niet zo nauw met veiligheidsmaatregelen. Zo is de huidige vorm van Attikus ontstaan doordat hij technologie in zijn lichaam geïmplanteerd heeft gekregen waardoor hij niet alleen buiten proporties geraakte, maar ook nog eens enorm sterk werd. Deze half mutant, half machine is gemaakt puur om te vechten. Daar heeft Attikus geen problemen mee, want hij doet niks lievers dan zijn tegenstanders tot moes slaan.

  Attikus zal je spelen als je indruk wilt maken op je vijanden. De omvang van het personage verklapt al een beetje waar hij voor bedoeld is, namelijk uitblinken op gebied van verdraagzaamheid en schade toebrengen. Een kleine greep uit zijn marteltechnieken doet je dan ook verwonderen waarom zo'n bruut personage in een game als Battleborn in plaats van DOOM terechtkomt.

  De volledige vaardigheidsset van Attikus is volledig op het opladen van je mechanische klauwen gebaseerd. Zo zal je vijanden moeten doden om kracht te genereren. Mocht je genoeg kracht hebben verzameld, dan kan je verwoestende aanvallen doen zoals het schieten van elektrische stralingen, het afschieten van je klauw en het op je vijanden springen om die van een pak rammel te voorzien.

  8. Miko

  Somige paddestoelen zijn giftig, maar van deze ga je met zekerheid dood. Miko had zo een karakter uit Plants vs Zombies kunnen zijn, want deze man lijkt wel heel veel op een fungus. Miko is de laatste van zijn soort en hoort, net als de meeste creaties van de natuur, bij de Eldrid. Hij heeft meerdere taken binnen het team te vervullen.

  Zo zal de paddestoelman een barrage aan giftige werpmessen naar zijn vijanden gooien, terwijl hij daarnaast zijn eigen compagnons geneest. Ook om zijn eigen gezondheid hoeft hij niet zo veel zorgen te maken, zo regenereren zijn levens weer terug en kan zijn snel bewegen om zich uit de voeten te maken. Nog een aantal trucjes zijn onder andere het verspreiden van explosieve pollen en het doen laten groeien van een enorme plant die alle bondgenoten in een bepaald gebied automatisch levens geeft.

  7. Marquis

  Een doorgedraaide robot die geavanceerd, wereldwijs en ook nog eens een gentleman is. De voormalige robot-butler Marquis voldoet aan deze omschrijving. Deze mechanische heer uit hogere kringen maakt deel uit van de Last Light Consortium-factie, een economische grootmacht gedreven door robots. Met een simpele reden laat Marquis een spoor van vernieling achter, namelijk om de factie een positief boekjaar te laten hebben.

  Niet alleen qua brein is Marquis vergevorderd, zijn totale pakket aan vaardigheden liegen er niet om. Zo zal hij zijn kenmerkende goude pistool, stijlvol om kunnen bouwen tot een sniper! Daarnaast zal hij ook de tijd in een bepaald gebied kunnen vertragen en zijn mechanische uilen op vijanden af kunnen sturen die vervolgens een pittige hoeveelheid schade veroorzaken. Met de ultieme skill van Marquis schiet hij een enkel schot dat enorm veel schade veroorzaakt, waarbij de kracht toeneemt naarmate de kogel meer afstand aflegt.

  De gentleman verdient, naast een compliment voor zijn etiquettes, een plaatsje in de lijst van top 10 tofste Battleborn characters.

  6. Benedict

  Als het mythische wezen Icarus een upgrade zal krijgen, raketten zou krijgen en ook nog eens daadwerkelijk een havik was... dan was het Benedict geweest. De roofvogel met technologische aanpassingen mag dan wel een haantje de voorste zijn, maar hij is wel gefixeerd op dierlijke overlevingsinstinct. Daarnaast is hij ook prominent lid van de Peacekeepers-factie, die het universum behoren te beschermen tegen kwade bedoelingen.

  Benedict zal alleen van een afstand aanvallen, aangezien close combat niks voor hem zijn. Met zijn raketwerper zal hij veel vijanden tegelijk kunnen beschadigen waarbij, als deze dreigende terreur te dichtbij komt, Benedict ook de lucht in kan vliegen om een regen aan explosies neer te laten dalen. Benedict is echter niet de enige vogel die in de collectie van top 10 tofste Battleborn characters staat, lees snel verder!

  5. Thorn

  Je zult je misschien afvragen hoe een boogschutter, kans zal maken tegen al het moderne schietgerei en onverstelbare magische krachten. Het antwoord is simpel: dan ken je Thorn nog niet. Deze stoere vrouw is afkomstig van de Eldrid, een factie die bekend staat om zijn band met de natuur. Thorns ongeremde woede en ongelofelijke bekwaamheid met pijl en boog zorgen ervoor dat zij een personage is om zeker rekening mee te houden.

  Naast een boog, die tot immense afstanden kan schieten, bevat Thorn eigenlijk niet over enige verdediging. Eerlijk gezegd heeft ze dat ook niet nodig, want niemand zal in haar buurt kunnen komen, en mocht ze een keer geraakt worden zal ze zich weer zeer snel kunnen genezen. Met haar speciale vaardigheden kan ze de natuur tot haar vijanden keren, waardoor ze bijvoorbeeld een giftig gebied kan creëren. Ook zal ze een ultieme kracht uit de natuur kunnen trekken die ze op haar vijanden los kan laten.

  Thorn mag dan wel een kort lontje hebben, haar schot afstanden zijn lang én dodelijk! Omdat ze toch mee kan komen met al het mechanische geweld vindt ze haar plaats in deze top 10 tofste Battleborn characters.

  4. Orendi

  Het is moeilijk te verklaren wat Orendi eigenlijk is. In ieder geval is ze geheel onvoorspelbaar, waardoor zelfs haar eigen Rogue-factie bang voor haar is. De vreemde mix tussen een mens, demoon en zwarte magiër zorgt ervoor dat er uiteindelijk een schepsel gecreëerd is in de vorm van een meisje met vier armen. Dat betekent dan ook dat je twee keer zo veel kans hebt om je aanvallen te raken, en aan aanvallen heeft ze zeker genoeg!

  Haar duistere kunsten zal ze op de vijanden loslaten in veel verschillende vormen. Zo zal ze als een snelvuur kanon bollen van zwarte magie op haar vijanden af kunnen schieten, maar ook het tevoorschijn halen gehele pilaren van dodelijke kracht is voor haar geen probleem. Als ultieme aanval heeft Orendi ook nog de de mogelijkheid om een straal van pure energie op haar vijanden lost te laten. Het vrij beangstigende schepsel krijgt hiermee de een plaats in de top 10 tofste Battleborn characters.

  3. Caldarius

  Caldarius is het beste samen te vatten als een gevechtsharnas dat niets anders doet dan destructie veroorzaken. Het is hierbij op mysterieuze wijze wie of wat er in het harnas zit, en of er überhaupt wel iemand het harnas bestuurt. Caldarius maakt deel uit van de Jennerit-factie, die bekend staat om zijn agressieve aanpak. Hier behaalt hij al snel zijn faam in het binnenslepen van overwinningen tegen de sterkste vijanden van het rijk.

  Caldarius is uitgerust met een uitgebreide collectie aan dodelijke wapens waaronder een machinegeweer voor de wat langere afstanden. Als hij dichterbij wil komen kan hij zijn de functies van zijn harnas gebruiken, waarbij hij zijn metalen pak vervolgens als wapen gebruikt. Zo kan hij snel voorruit beuken, of de lucht invliegen om daarna met een enorme dreun weer op het vast land te komen. Is hij dichtbij genoeg dan zou hij zijn korte zwaard en snelschietende submachine gun kunnen gebruiken om de vijand met de grond gelijk te maken.

  Kortom, Caldarius is met zijn snelheid en wendbaarheid van alle markten thuis. Dat is maar goed ook, want de vijanden in Battleborn zullen niet aarzelen om je een kopje kleiner te maken.

  2. Toby

  Je hart zal smelten als je dit personage speelt, want Toby is namelijk een schatttige pinguïn! En dat onschuldige uiterlijk heeft hem een baan bij de Peacekeepers weggenomen, dus sloot hij zich maar aan bij de Rogue-bende. Toby is waarschijnlijk een van de slimste ingame dieren die je zult tegenkomen, aangezien hij een zeer goede engineer is. Dat hij hier zijn kwaliteiten heeft liggen is wel te zien, want de mech die het beestje gebouwd heeft, is niet bepaald van het formaat broodrooster.

  Toby compenseert zijn eigen schattigheid met deze moordmachine die over een groot aantal aan technische snufjes beschikt. Onder zijn kenmerkende vaardigheden vallen bijvoorbeeld het neerleggen van mijnen, het uitklappen van grote schilden en een vernietigende Railgun. Ook kan de mech, die de naam "Berg" heeft gekregen, vliegen en zich aanpassen aan het gevechtsterrein. Deze koele vogel komt is een van de meest memorabele personages.

  1. Shayne en Aurox

  Niet helemaal eerlijk, want de eerste plaats in de top 10 gaat niet naar een, maar twee personages die samen tot een geheel zijn versmolten! Het cynische duo Shayne en Aurox is werkelijkwaar fantastisch en zullen voor menig speler het favoriete speelbare karakter worden.

  Shayne is een alternatief meisje die samen is gesmolten met de demoon Aurox. Het onaardse wezen met duistere krachten is zowel het wapen als het schild van Shayne. Met unieke teleportatie en onzichtbaarheid krachten zorgt Aurox voor de ultieme verrassing. Het team wordt gebruikt van het doen van veel schade in een korte tijd, en is hier dan ook uiterst geschikt in.

  Je kan als duo zijnde een boomerang gooien om je vijanden van een afstand uit te schakelen. Aurox kan daarnaast ook nog onzichtbaar worden, om achter de vijand op te komen met een dodelijke aanval. Ook heeft Aurox een ultieme aanval waarbij hij naar de vijand teleporteert om vervolgens de hel los te laten barsten.

  Het duo is niet alleen enorm sterk en behendig, maar is ook nog eens enorm leuk door de grote dosis aan humor waarmee de twee je overspoelen. Daarmee is de kroon van de top 10 tofste Battleborn characters weggegeven!

  Battleborn

  Verkijgbaar vanaf 3 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.