Top 8 Windows fails die we niet in Windows 10 willen zien

Article
dinsdag, 28 juli 2015 om 13:26
xgn google image
Windows 10 is dichterbij dan ooit na de flinke details die Microsoft heeft uitgebracht voor het nieuwe besturingssysteem. Een hoop aantal nieuwe features wordt toegevoegd en ook oude features zijn terug. Maar wat zijn eigenlijk de voorgaande Windows fails van Microsoft die we niet meer in een Windows besturingssysteem willen zien?
Na de presentatie van Windows 10 op woensdag 29 april kunnen wij niet wachten tot de release. Een aantal features verdwijnt maar er verschijnen ook nieuwe features. Wij hopen voornamelijk dat de grootste Windows fails niet meer terugkomen. Hier zie je welke Windows fails wij bedoelen.

Blue Screen Of Death

Het blauwe scherm des doods is een bijnaam van het blauwe scherm dat verschijnt wanneer Windows een fout tegenkomt en het niet kan verhelpen. Menig persoon heeft belangrijke data of game sessies verloren door het verschrikkelijke blauwe scherm. Wij hopen dat de Blue Screen of Death nooit meer terugkeert en voor altijd verleden tijd zal zijn!

Restart your computer to finish installing Important Updates

Dit is een grote irritatiefactor van velen. Vaak krijgen we eerst nog een waarschuwing maar wanneer je eenmaal bezig bent met je pc of laptop wil je hem niet opnieuw opstarten. Helaas kregen we daar bij Windows vaak genoeg niet de mogelijkheid voor omdat er besloten werd opnieuw op te starten. Verschrikkelijk tijdens een filmpje of belangrijk moment!

Updates bij afsluiten

Oké, we begrijpen dat updates belangrijk zijn en dat we daardoor niet tijdens een game sessie of film marathon gestoord willen worden. Maar wanneer we de pc afsluiten, willen we vaak genoeg ook echt afsluiten. Niet nog vijf tot zes updates, hoewel een voordeel is dat we liever de update tijdens het afsluiten hebben dan tijdens opstarten. We willen dat de PC meteen doet wat we vragen en niet eerst ontspannen een update uit gaat voeren, aaarggg.

Start menu

Een groot probleem en irritatiefactor van de hele wereld was het menu van Windows 8. Naast het feit dat de startknop verdwenen was, hadden veel mensen moeite om te wennen aan het nieuwe startscherm. Ondanks dat het gebruiksvriendelijk moest zijn, werkte het averechts. Wij hopen dat Windows 10 een toegankelijker start menu heeft en daarnaast mag de start menu knop nooit, maar dan ook nooit meer verdwijnen.

Tabbladen Windows 8

Na het start menu, gaan we verder naar de tabbladen in Windows 8. Want de zoekoptie werkt alles behalve gebruiksvriendelijk en de tabbladen helpen daar ook niet bij. Zowel de apps in Windows 8 als tabbladen waren het gewoon net niet. Mensen begrepen niet hoe er tussen de tabbladen en apps geschakeld kon worden en daarnaast: hoe sluit je toch die tabbladen af?
Windows 8 was hierin niet succesvol, maar de volgende fail uit de Windows fails lijst was misschien wel het ergst.

Windows ME

Het besturingssysteem wat voor veel verandering moest zorgen was Windows ME. Microsoft bracht het nieuwe besturingssysteem te vroeg uit, wat leidde tot een chaos van bugs en Windows fails. Naast de vele blauwe schermen en een standaard uiterlijk, had Windows ME ook last van veel andere errors en bugs. Het systeem faalde in elk opzicht.
Ons advies aan Microsoft is dan ook dat ze alle tijd moeten nemen om een succesvol besturingssysteem te maken. Geen Windows ME praktijken, geen bugs maar een heerlijk soepel draaiend besturingssysteem!

Windows Media Player

Is er nog wel iemand die Windows Media Player gebruikt? Het langzame programma dat veel bestanden niet ondersteunt kan ook wel een reboot gebruiken zoals Microsoft dat nu met Internet Explorer doet. Veel mensen gingen van Windows Media Player naar VLC Media Player of Quicktime. Daarnaast zijn er veel andere concurrenten waar Windows Media Player simpelweg niet tegenop kan.

Games for Windows LIVE

Games for Windows LIVE was een briljant idee, alleen heel slecht uitgevoerd. Veel gamers die legaal software kochten liepen tegen problemen aan bij het activeren van CD keys. De grootste piraten onder ons konden echter alle games zonder problemen spelen, terwijl de brave mensen onder ons maar moesten wachten. In de Windows fails lijst staat voor de gamers deze fail met stip op 1, shame on you Windows!
Grote bedrijven maken nou eenmaal wel eens een foutje. Zo ook Apple en dus ook Microsoft. Hebben jullie grote Windows fails die jullie niet in Windows 10 terug willen zien?