Top 8 bijpersonages die een eigen game verdienen

Article
vrijdag, 29 september 2017 om 17:00
xgn google image
Vandaag worden bijpersonages in games in het zonnetje gezet. Ze staan altijd maar in de schaduw van de held, maar ze zijn minstens zo belangrijk zijn voor een interessante of leuke game. Goede bijpersonages geven de spelwereld extra kleur en contexten weten soms de show zelfs te stelen. Daarom is hier een top 8 bijpersonages die een eigen game verdienen.

8. Revolver Ocelot (Metal Gear Solid 5)

We beginnen de top 8 bijpersonages met één van de belangrijkste personages in de Metal Gear-reeks, namelijk Revolver Ocelot. Ocelot verschijnt in meerdere games van de serie. Zo is hij in Metal Gear Solid 4 een bad guy, maar in deel 5 juist een good guy en bondgenoot van Big Boss.
Ocelot heeft elke Snake persoonlijk leren kennen, maar op verschillende manieren. Zo had hij een vriendschappelijke band met Big Boss en werkte hij voor Liquid, Solidus en Venom Snake, maar was het een vijand van Solid Snake.
Revolver spreekt zeven talen, is gespecialiseerd in ondervragingen en zeer bedreven met wapens. Hij heeft zowel de Russische als de Amerikaanse nationaliteit. Kortom, een interessant figuur dus! Een spin-off van de Metal Gear games met hem in de hoofdrol zijn wij wel zitten.
118682

7. Jason Todd (Batman Arkham Knight)

Met het einde van Batman Arkham Knight – pas op als je hem nog wilt spelen – weten we dat het verhaal van Batman tot een einde is gekomen, dat heeft ontwikkelaar Rocksteady zelf namelijk aangegeven. Bruce Wayne deed na vier delen, Origins meegerekend, afstand van zijn alterego met cape en masker. Maar is daarmee het gevaar in Gotham City wel definitef voorbij? De stad lijkt immers zolang het bestaat al onder criminaliteit te bezwijken.
De Arkham Knight is in het laatste deel de grootste vijand van Batman. Lange tijd blijft zijn identiteit verborgen, maar uiteindelijk ontmaskert Batman hem en is het Jason Todd, de eerste Robin. Na verslagen te zijn, lijkt hij in het reine te komen met zichzelf en zijn daden. Het zou heel interessant kunnen zijn om te ontdekken met wat voor dreiging Jason Todd te maken krijgt als hij besluit het stokje van Batman over te nemen.
118683

6. Elizabeth (BioShock Infinite)

Plaats zes in de top 8 bijpersonages is voor Elizabeth. In BioShock Infinite is je taak om als Booker DeWitt Elizabeth te redden. Het meisje is gevangen gehouden door een grote metalen vogel en kan niet zelfstandig ontsnappen. Wanneer je haar eenmaal hebt bevrijd, zul je merken hoe bijzonder ze is.
Elizabeth kan namelijk poorten naar andere dimensies openen en maakt zich daarmee zeer nuttig voor Booker. In de DLC Burial at Sea konden we als Elizabeth spelen, maar stel dat er een complete game zou uitkomen waarin Elizabeth de hoofdrol speelt? Helaas is Irrational Games, de studio achter de BioShock serie, opgehouden te bestaan.
Oprichter KenLevine is met een klein team verder gegaan, maar uitgever 2K heeft de rechten en is de serie zeker niet vergeten. Het zou interessant zijn om een nieuw BioShock deel als Elizabeth te spelen. De games werden stuk voor stuk goed ontvangen en met de krachten van Elizabeth en het einde van Infinite is er ineens een stuk meer mogelijk met het verhaal. De poorten naar nieuwe gameplay en nieuwe locaties zijn letterlijk geopend.
118684

5. Sgt. Avery Johnson (Halo Combat Evolved)

Ken je sergeant-majoor Avery Johnson van Halo nog? De stoere, sigaar rokende marinier komt in heel wat Halo games voor. Hij was betrokken bij veel belangrijke missies, zoals Operation First Strike.
Met zijn zelfverzekerde uitstraling en spierballentaal maakt hij bovendien een sterke indruk. Johnson is persoonlijk verantwoordelijk voor een waslijst aan memorabele quotes. Het hoogtepunt daarvan is misschien wel zijn toespraak in Combat Evolved.
Johnson laatste wens was overigens de pijp uitgaan met een knal. En zo geschiedde het. Maar er is nog genoeg over de beste man te vertellen en hoe kan dat beter dan met een eigen game? Avery staat op de vijfde plek in de top 8 bijpersonages.
118691

4. Ciri (The Witcher 3)

In The Witcher 3 is Geralt op zoek naar Ciri, die op de vierde plek in de top 8 bijpersonages staat. De jongedame is op de vlucht voor de buitenaardse Wild Hunt. Deze gevaarlijke ruiters willen haar hebben voor haar bijzondere krachten. Ciri heeft namelijk net als Geralt veel trainingen ondergaan door de School of the Wolves en veel over magie geleerd van Yennefer.
Bovendien is ze in staat om ruimte en tijd naar eigen wil om te buigen, waardoor ze kan teleporteren. Ciri is namelijk een Child of The Elder Blood, een afstammeling van de elfen. Ze is onder de hoede van Geralt gekomen door de Law of Surprise, wat betekent dat mensen in nood datgene afstaan aan een Witcher waarvan ze ‘niet weten dat ze het hebben’. Daarmee doelen Witchers doorgaans op een ongeboren kind.
Ciri ziet Geralt als een vaderfiguur en vormt een sterk team met hem samen. Ze blijkt als volwassen vrouw een stuk sterker dan hem te zijn en heeft in haar leven al veel gereisd en meegemaakt. Dat maakt haar hartstikke stoer en één van de populairste personages in The Witcher 3. Nu Geralt zijn zwaarden aan de wilgen heeft gehangen is de tijd rijp voor een avontuur met Ciri.
118692

3. Joe Barbaro (Mafia 2)

Joe Barbaro is de beste vriend van hoofdpersoon Vito Scaletta in Mafia 2 en komt op de derde plaats in de top 8 bijpersonages. Hij staat bijna de hele game aan je zijde en deinst nergens voor terug. Terwijl Vito soms zijn twijfels heeft bij missies, is het Joe die de knoop doorhakt.
Joe heeft veel contacten in de onderwereld waar hij Vito vervolgens aan voorstelt. De hoofdpersoon is hem in die zin veel verschuldigd. Joe heeft al een eigen verhaal in de vorm van de Mafia 2 DLC Joe’s Adventures, dat zich afspeelt in de periode dat Vito in de gevangenis zit.
Het einde van Mafia 2 is overigens een schokkende, want in de allerlaatste seconden zie je hoe Joe en Vito in verschillende auto’s ergens heen worden gereden door maffiabaas Leo Clemente en de auto waarin Joe zit vervolgens afslaat en waarschijnlijk zijn einde tegemoet rijdt.
2K Games is volgens veel fans slordig omgegaan met de cliffhanger van Mafia 2. Het antwoord in Mafia 3 is niet bepaald bevredigend, wanneer spelers vlak voor de credits iemand zien die verdacht veel op Joe lijkt. Vito noemt hem tussen neus en lippen door, maar dat is het wel. Mocht hij daadwerkelijk leven, dan zou een game die zijn situatie tussen beide delen in opheldert erg welkom zijn en bovendien een goede comeback van de serie kunnen inluiden!
118694

2. Ellie (The Last of Us)

Op nummer twee in deze top 8 bijpersonages staat Ellie. Gamers maakten in 2013 kennis met Joel en Ellie toen de game The Last of Us uitkwam. Ondanks dat je als Joel speelde, was het vaak Ellie die de show stal. Ze vertelde onschuldige moppen uit een boekje, was de vrolijke noot naast el negativo Joel en leek zich bovendien aan alle situaties aan te kunnen passen.
Met The Last of Us en DLC Left Behind hebben we de gevaren van de postapocalyptische wereld al een aantal uurtjes door de ogen van Ellie kunnen ervaren, maar het zou helemaal geweldig zijn als ze een eigen game krijgt.
Fans van The Last of Us en Ellie mogen dan ook reikhalzend uitkijken naar een tweede deel waarin het duo een stukje ouder is. Veel details over The Last of Us 2 zijn er nog niet, maar het verhaal draait in ieder geval om haat en wraak. Waarschijnlijk speelt Ellie een grote rol, dus wie weet hebben we hiermee een mooie game te pakken waarin we grotendeels als Ellie spelen.
118695

1. Samuel Drake (Uncharted 4)

De eerste paats in deze top 8 bijpersonages gaat naar Sam Drake. In Uncharted 4 komen we erachter dat Nathan Drake niet de enige schatzoeker in de familie is. Hij blijkt namelijk nog een oudere broer te hebben, genaamd Samuel. We zien de twee broers veel samen in actie in het laatste deel en het blijkt een gouden duo te zijn.
Sam heeft namelijk net als Nathan veel kennis over geschiedenis en piratenlegendes. Bovendien is hij als oudere broer degene waar Nathan als kind naar opkeek en veel van heeft geleerd. Sam is tijdens een ontsnapping uit een Panamese gevangenis neergeschoten, waarna Nathan dacht dat hij dood was. Dat is ook de reden waarom we hem niet in de eerste drie games zagen.
Vijftien jaar later duikt hij plotseling op en vraagt hij om hulp bij het vinden van de schat van Henry Avery. Het bloed gaat waar het niet kruipen kan, want waar Nathan na het avontuur klaar is met de gevaarlijke wereld van het schatzoeken, wil Sam meer. Wie weet wat voor avonturen hij nog in petto heeft!
Dit was onze top 8 bijpersonages die een eigen game moeten krijgen. Zijn er volgens jou nog andere personages die een keer in de spotlight mogen komen te staan? Wij zijn benieuwd!

Populair Nieuws

Laatste Reacties