De 5 horrorfilms die het meeste geld opbrachten

Article
vrijdag, 29 september 2017 om 17:14
xgn google image
Met IT die record na record verbeekt in de bioscoop, is het tijd om te kijken welke vijf films het meeste geld hebben opgebracht in de bioscoop. Welke griezelfilms denk jij dat het meeste heeft opgehaald in het rijtje van horrorfilms die het meeste geld opbrachten?

5. Signs (2002) - $408.2 miljoen

Signs had een productiebudget van $72 miljoen en wist in Amerika alleen al $228 miljoen op te halen. Daarop komt dan ook nog eens de $180 miljoen die de film in de rest van de wereld wist op te halen. Een groot succes dus!
Signs gaat over een familie die een rustig leventje op een boerderij leiden. Tot er op een dag op hun gewas allerlei vreemde cirkels te zien zijn. En hoe dat komt? Dat weet niemand, maar één ding is zeker: er gaat iets angstaanjagend gebeuren wat niemand aan ziet komen.

4. The Exorcist (1973) - $441.3 miljoen

Misschien wel de beste en meest besproken horrorfilm allertijden: The Exorcist. Deze horrorfilm kwam uit in 1973 en weet nog steeds veel mensens de stuipen op het lijf te jagen. Vandaar ook dat de film wereldwijd $441.3 miljoen op wist te halen.
The Exorcist gaat over een klein meisje die bezeten is door een vreemde entiteit. De moeder van het meisje is doodsbang en schakelt de hulp in van twee priesters in de hoop zo haar dochter te redden.
Mocht je The Exorcist nou niet gezien hebben, waarschijnlijk ken je de film wel door een bepaald spelletje. In dit spelletje moet je de muis van A naar B brengen. Lukt je dit? Dan springt het bezeten meisje in je beeld en schrik je je een hoedje!
118875

3. Jaws (1975) - $470.6 miljoen

Met drie Oscars achter zijn naam is Jaws ook de nummer drie in het lijstje van horrorfilms die het meeste geld opbrachten. De spannende haaienfilm zorgde ervoor dat sommige mensen voor een tijdje niet de zee in durfde. Dan weet je dat je een goede film hebt gemaakt!
In Jaws wordt de kust van New England geteisterd door een mega moordlustige haai. Tijd voor de lokale sheriff om samen met een oude zeevaarder en een bioloog de kust van New England veilig te maken.
Naast dat Jaws natuurlijk een geweldige film is, is de soundtrack ook geweldig. Als je de soundtrack hoort dan herken je hem gelijk!

2. IT (2017) - $482.4 miljoen

De kaskraker van dit moment: IT. De verfilming van het boek van Stephen King en de remake van de IT uit 1990 trekt volle zalen over de hele wereld en breekt record na record in de boxoffice. Niet zo gek ook, want wie vindt clowns nou niet eng?
In IT volg je de 'Losers Club' afkomstig uit een klein stadje Derry. Dit kleine stadje wordt geterroriseerd door een moordlustige clown die het specifiek gemunt heeft op het groepje kinderen. Het groepje moet er alles aan doen om de clown, Pennywise, tegen te houden.
Wegens het grote succes dat de film heeft is er ook een deel twee aangekondigd. Deze verschijnt pas in 2019 op het witte doek en zal 27 jaar na de gebeurtenissen in het eerste deel plaatsvinden.
De populaire film IT draait nog steeds in de bioscoop, dus de kans dat de teller nog richting de $500 miljoen gaat is vrij groot! Heb jij IT al gezien?
118894

1. The Sixth Sense (1999) - $672.8 miljoen

Het is nog maar de vraag of er ooit nog een horrorfilm komt die The Sixth Sense van de troon af gaat stoten. De film wist in de bioscoop $672.8 miljoen op te halen en is de onbetwiste nummer 1 in het rijtje van horrorfilms die het meeste geld opbrachten.
Zoals de titel al verklapt gaat de film over iemand met een zesde zintuig. Het jongetje, Cole, ziet geesten en veroorzaakt daarmee veel problemen. Kinderpsycholoog Dr. Malcolm Crowe neemt dan de taak op zich om Cole te genezen, om zo revanche te nemen toen hij een soortgelijke zaak aannam, die uiteindelijk mislukte.

Horrorfilms die het meeste geld opbrachten - De toekomst

Wat denk jij? Gaat The Sixth Sense ooit nog van de troon gestoten worden in het rijtje van horrorfilms die het meeste geld opbrachten? Laat het hieronder weten, wij zijn benieuwd!