Top 8 beste virtual reality games van het moment

  De Virtual Reality zit als middel om te gamen nog in de lift. Er komen wekelijks nieuwe ontwikkelingen voor het recent verschenen verschijnsel dat steeds meer opties bieden. Heb of ben jij van plan met de VR te spelen? Bekijk dan snel deze top 8 beste virtual reality games.

  Voor de komst van virtual reality kunnen we alleen maar onze verbeelding gebruiken om ons in te denken hoe games in de werkelijkheid zouden zijn. Een paar jaar geleden brak tot vreugde de VR dan eindelijk door in de game-industrie waardoor er in nog een dimensie extra gegamed kon worden.

  De VR-markt is zowel in software als hardware zeer snel aan het uitbreiden. De ene na het andere bedrijf komt met nieuwe hardware en de VR ondersteunt steeds meer game engines waardoor VR-games steeds mooier en uitgebreider worden. Om je klaar te stomen voor deze totaal andere manier van gamen hebben wij de top 8 beste virtual reality games tot de dag van vandaag voor je opgezocht.

  8. Minecraft

  In de populaire game Minecraft kan je via een onofficiële mod huisjes bouwen in virtual reality. Het onderzoeken van mijnen, slopen van zombies en verzamelen diamanten krijgt hiermee een extra visuele diepgang. Hiernaast lijkt het net alsof de game hier altijd al voor bedoeld is aangezien de game er eigenlijk alleen nog maar verslavender van wordt.

  7.DOOM 3

  De nieuwe DOOM komt dit jaar uit en zal ongetwijfeld een VR-functie bevatten. Tot verbazing, ook van ons, bevat DOOM 3 ook een virtual reality optie die later toegevoegd is. De oudere DOOM is visueel gezien nieuwe leven ingeblazen door deze VR-toevoeging waardoor alles er net even wat mooier uitziet.

  Bij beeldvullende monsters moet je nu echt zelf omhoog kijken voordat je hun in het hoofd kan schieten. Maar aan ogen kom je te weinig want je wordt van alle kanten overspoeld door mutanten en ander gespuis. VR geeft deze game een hoop extra sfeer en chaos die bijdragen aan dat echte DOOM-gevoel

  6. Adventure Time: Magic Man's Head

  Finn en Jake hebben naast hun eigen serie ook nog een eigen game. In deze virtual reality game hang je als het ware als een toeschouwer boven de twee cartoonfiguurtjes. Deze game is een kleurrijke platform game die veel weg heeft van Mario '64.

  Jouw doel is om een vriend te helpen van een kwaadaardige spreuk. Hierbij sla, spring en transformeer je door de levels heen met je iconische vaardigheden. De gameplay van de game is helaas niet zo lang, maar het is zeker het checken waard.

  5. Ocean Rift

  Als je altijd al eens op de oceaanbodem had willen lopen, dan is dit je kans. Zet je VR-bril op en duik in het diepe om door de wondere wereld van de oceaan heen te lopen. In het exotische onderwater leven kan je een hoop wonderen tegenkomen. Scholen aan levensechte vissen zullen langs je heen zwemmen terwijl je steeds dieper onder het waterniveau komt.

  Toch is niet alles dat onder water leeft vredelievend...

  4. Team Fortress 2

  Steam is enorm voortuitstrevend met virtual reality, het is dan ook geen verrassing dat Valve met een VR-ondersteuning komt voor zijn meest kenmerkende games. Team Fortress 2 is een van die games waarbij je een hoop om je heen moet gaan kijken. De vrij snelle shooter, waarbij twee teams tegen elkaar strijden, heeft er met de VR echt een verrijking bij gekregen die alles net iets chaotischer en interessanter maakt.

  3. War Thunder

  Met het spelen van deze game moet je geen hoogtevrees hebben. De online shooter waarin je een gevechtsvliegtuig bestuurt, War Thunder, laat je met de VR het gevoel krijgen dat je ook echt de piloot bent. Snelle actie en bloedstollende gevechten zijn er om de haverklap te vinden, maar ook het opstijgen is geen straf voor het oog. Kijk maar niet te veel naar beneden, want je zal wel eens duizelig kunnen worden.

  2. Half-Life 2

  Het had een aankondiging van Half-Life 3 kunnen zijn, maar desalniettemin zorgt dit ook voor het nodige plezier. Half-Life 2 is namelijk geheel in virtual reality te spelen waardoor je net even wat meer gevoel uit je gravity gun kan halen. Met de VR voor Half-life 2 lijkt het net alsof je echt zelf rond rent met een koevoet terwijl je nogmaals het epische verhaal doorloopt. Opeens voelt de trip door ravenholm een stuk beklemmender aan, maar dat zou ook kunnen liggen aan het feit dat de headcrabs nu ook echt tegen je gezichtsveld opspringen.

  1. Alien Isolation

  Als je een van de meest kippenvel-opwekkende games ooit combineert met virtual reality dan krijg je... de meest ijzingwekkende game ooit. Alsof Alien: Isolation nog niet genoeg sfeer bood mag je nu met zelfs nog meer realisme aan de alien proberen te ontsnappen. Virtual Reality maakt deze game nog intenser en het is dan ook af te raden deze game in een lange sessie te spelen, als je nog wilt slapen tenminste.

  Alien: Isolation is simpelweg de meest uitgebreide, mooiste en spannendste game die je in virtual reality kan spelen.

  Doom 3: Resurrection of Evil

  Verkijgbaar vanaf 8 april 2005

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.