Street Fighter 5 Story Modi - de verhaallijnen op een rijtje

Article
donderdag, 25 februari 2016 om 15:12
xgn google image
Street Fighter 5 is net uit en gamers over de hele wereld zijn massaal aan het vechten geslagen. Maar de game heeft ook Story modi. En die lichten wij uit in deze Street Fighter 5 Story Modi special.
Street Fighter 5 heeft de focus natuurlijk op de multiplayer modi liggen, maar voor het eerst krijgen we in de Story Modus een introductie van ieder karakter in de game. Dit doet Capcom middels de Character Stories. Wij hebben deze verhalen voor je op een rijtje gezet in deze Street Fighter 5 Story Modi special!
LET OP! Dit artikel bevat spoilers over alle verhalen van de Character Stories uit Street Fighter 5. Als je deze Stories zelf - zonder voorkennis - wilt doorspelen moet je nu stoppen met lezen.

Ryu – Finding True Strength

Ryu ontdekt al tijdens de Tutorial van Street Fighter 5 dat hij geplaagd wordt door de Satsui no Hadou. Een duistere kracht, waarvan wij weten dat Akuma die omarmd heeft. Ryu verzet zich tegen deze kracht, maar trekt er in zijn verhaal op uit om deze te doorgronden en onder controle te krijgen.
Onderweg komt hij eerst Rashid tegen, waar hij vriendschappelijk tegen vecht. Later zoekt hij Ken op wat tot een tweede vriendschappelijke match leidt. De twee zijn tenslotte beste vrienden die elkaar altijd aan de tand willen voelen. De laatste match van Ryu is tegen Nash, die de Satsui no Hadou opmerkt. Nash moét en zal weten wat het is en hoe krachtig deze is. En dat kan natuurlijk alleen met vuisten bepaald worden.
Hierna weet Ryu dat hij niet mag stoppen tot hij weet wat deze duistere kracht is. Maar of het antwoord leuk is....wij weten wel beter, gezien de eerdere delen.
Street Fighter 5 Story

Ken – A Bond Enduring

Ken's verhaal is een stuk minder donker. Hij is met zijn vrouw en kind onderweg naar een feestje. Karin Kanzuki heeft hem uitgenodigd voor een jaarlijks etentje en Ken weet dat daar altijd sterke vechters op af komen. Onderweg hebben Ken en zijn vrouw het nog even over hoe hij en Ryu elkaars schedel altijd inslaan.
In een flashback mag je dat dan ook nog een keer doen en vervolgens krijg je het aan de stok met Birdie die je niet binnen wil laten bij het feest. Daarna mag je wel binnen, maar eerst verontschuldigt Karin zich nog even met een vriendschappelijk potje rammen. Uiteindelijk zien we ook nog hoe Ken en Eliza zich wat zorgelijk uitlaten over Ryu.
87044

M.Bison - Bringer of Destruction

Het verhaal van M.Bison gaat natuurlijk over hoe hij zijn tegenstanders vermorzelt om de wereldheerschappij te bemachtigen met Shadaloo. In het begin zien we C.Viper uit Street Fighter IV de Shadaloo-basis infiltreren. Ze vertelt over de manier waarop Bison talloze onschuldigen vermoord heeft, net als Nash. Dan mag je in een flashback tegen Nash vechten, die Bison wil arresteren.
Maar Bison is al veel krachtiger dan Nash denkt en vermoordt hem. Terug in het heden zien we ineens Bison opduiken, en hij benadert F.A.N.G.. Dit is een nieuwe generaal van Shadaloo die met gif vecht. F.A.N.G. Is de enige overlevende van het Nguuhao-kartel, dat door Bison is overgenomen. In een tweede flashback kom je erachter waarom F.A.N.G. het overleefd heeft.
Vervolgens zie je hoe F.A.N.G. een leger aangepaste vechters voor Bison aan het maken is. En dan wordt C.Viper ontdekt.
Street Fighter 5 Story

F.A.N.G. - Predator and Prey

F.A.N.G. is eigenlijk het zoveelste slachtoffer van M.Bison. Maar de slang heeft zich aangesloten bij deze louche organisatie om zijn eigen hachje te redden, nadat hij het gevecht met Bison enkele keren overleefde. Hij is een nieuw karakter en daarbij een beetje een vreemde vogel en datzelfde geldt eigenlijk voor zijn verhaal. Het is maar kort en eigenlijk nietszeggend.
In het begin zien we dat de Nguuhao, waar F.A.N.G. onderdeel van is, uitgeroeid worden door Bison en aan het einde erkent Bison F.A.N.G.'s kracht en laat hem leven. De Nguuhao besluit daarom om zijn leven in het teken van Shadaloo te zetten en Bison met een leger dolls te belonen.
87045

Chun Li – The Story of Belief

Chun Li praat in het begin van haar verhaal met haar nichtje die haar oude lintjes gevonden heeft. In een serie flashbacks zien we wat Chun Li haar nichtje vertelt. Ze vertelt over haar zoektocht naar Vega die haar vader vermoord heeft. Het eerste gevecht is dan ook tegen hem, maar Chun Li is niet genoeg in vorm om Vega in te rekenen. Hij ontsnapt.
Later zien we dat Chun Li in haar eentje achter de Spaanse etterbak aan is gegaan, maar Nash en Guile willen haar tegenhouden. Als Chun Li (gevecht 2) Nash in de pan hakt, helpt hij haar Vega te vinden. Een tweede gevecht tussen Chun Li en Vega volgt. Vega sluit hierna af met de opmerking dat hij wel kan vertellen hoe haar vader aan zijn eind is gekomen.
En Chun Li vertelt haar nichtje vervolgens dat ze nooit op zal geven. Vervolgens vertelt het nichtje dat ze net zo sterk als Chun Li wil worden en de twee gaan meteen trainen.
Street Fighter 5 Story

Vega – Ballad of Greed

Dat Vega bij Shadaloo zit en moordenaar is, betekent niet dat hij geen waarden heeft. De Spaanse vechter vindt natuurlijke schoonheid namelijk het belangrijkste wat er is. Alleen is hij gewoon hebberig. Vega vindt ook dat Cammy geen natuurlijke schoonheid heeft. Ze is tenslotte een (ex) doll. Vega gaat het gevecht aan, maar laat Cammy wel leven aan het einde.
Dan komt hij de maker van de dolls tegen, F.A.N.G.. En de twee mogen elkaar vanzelfsprekend niet. Vega en F.A.N.G. gaan op de vuist, maar aan het einde komt er verontrustend nieuws binnen voor Shadaloo. Vega moet wederom met Cammy op de vuist, want zij heeft een van de dolls bevrijd. Aan het einde waarschuwt Vega Cammy voor het gevaar dat ze loopt en dan gaat hij er weer vandoor.
87046

Cammy - Choices and Burdens

Zoals we al in Vega's verhaal toelichtten is Cammy ontsnapt uit Shadaloo. ZIj was een doll, maar vertoonde mankementen. In andere woorden: ze verzette zich te veel tegen Shadaloos orders. Haar missie is nu om de andere dolls te bevrijden uit de klauwen van Shadaloo en het is haar al bij één doll gelukt. En dat is gelijk een oude bekende uit Street Fighter Alpha, namelijk Juni.
Cammy hoort dat Shadaloo in beweging is en besluit snel in te breken om een andere doll te bevrijden. Maar dat gaat mis. Eerst stuit Cammy op Birdie die ze in elkaar slaat, maar dan is daar F.A.N.G. nog die heel het leger van Shadaloo op haar af stuurt. Vanaf dat moment wordt er op haar gejaagd en Cammy gaat ervandoor.
Eenmaal in London aangekomen krijgt ze Vega nog voor haar kiezen, die haar na een gevecht waarschuwt voor het gevaar waar Cammy zich in bevindt.
Street Fighter 5 Story

Birdie - On the Run: Extreme Hunger

Birdie is op het moment van Cammy's verhaal nog werkzaam bij Shadaloo, maar daar gaat hij er al snel vandoor. Hij heeft namelijk honger. F.A.N.G. zit met het Shadaloo leger achter hem aan en dat leidt nog even tot een gevecht, maar daarna ontsnapt Birdie toch nog en hij komt Chun Li tegen die hem als Shadaloo agent herkent. Nadat hij Chun Li in elkaar geslagen heeft gaat hij er snel vandoor, maar al snel komt hij bij Karin KAnzuki's landhuis terecht.
Daar raakt hij eerst slaags met Karin, maar daarna geeft ze hem eindelijk het eten wat hij zo graag wil. Birdie komt uiteindelijk in dienst bij Karin en mag gelijk met het Kanzuki Ryu one hunred man Kumite vechten.
87051

R.Mika - Kindred Muscle Spirits

Rainbow Mika is een kleurrijk en vrolijk figuur, en ze is op zoek naar Zangief. Ze wil namelijk in zijn voetsporen treden en net zo sterk als hij worden. Alleen heeft ze wat dat betreft nog een lange weg te gaan: Zangief is tenslotte een gigantische bonk van een vent. Als ze Zangief tegenkomt mag ze haar nieuwe technieken laten zien en daarna stelt Zangief voor om samen op trainingsreis te gaan.
Op haar zoektocht naar de zogeheten Muscle Spirit, waar de trainingsreis om draait, komt Mika eerst Birdie tegen die eten aan het jatten is. Dat kan natuurlijk niet zomaar en Mika zet haar worstelkunsten in om Birdie in het stof te laten happen. Later komt Mika in Rusland terecht, waar Laura op dat moment de trainingspartner van Zangief is. Natuurlijk leidt dat weer tot een gevecht, maar de Muscle Spirit is nog niet gevonden.
Mika besluit enthousiast om nog een tijdje over Zangiefs schouder mee te kijken en daar wat van op te steken. Er is nergens een trappetje te zien, dus wij wensen Mika succes aangezien Zangief echt een reus is.
Street Fighter 5 Story

Zangief - A Red Omen

Zangief zelf is dus, net als R.Mika, ook op een trainingsreis gegaan. Hij is op zoek naar de ultieme spierkracht. Zijn verhaal begint terwijl hij tijdens een worsteltoernooi in New York net iemand vermorzelt met een Pile Driver. Na het toernooi krijgt hij een nieuwsbrief toegestuurd van Azam, de hulp van Rashid. Zanggief trekt eropuit en nadat hij R.Mika tegen het lijf is gelopen komt hij Azam en Rashid tegen.
Na een gezellig gesprek tussen de twee oude vrienden besluit Rashid om Zangief uit te dagen en je mag hem dan ook in elkaar meppen. Hierna gaat R.Mika nog even met Rashid aan de slag en Zangief houdt nog een onderonsje met Azam. Als de trainingsreis erop zit besluit Zangief met R.Mika in de ring te stappen om samen mensen te verpletteren.
87053

Rashid - Embarkation

De nieuweling Rashid is een moderne vechter. Hij zoekt niet op de ouderwetse manier naar uitdagingen, maar staat via een chat in contact met iemand die hem lijkt te leiden naar vechters. Zijn missie is om de Shadaloo basis te vinden en die binnen te dringen. Daar is namelijk een vriend van hem verdwenen die in de S.I.N. faciliteit werkte
Zijn trouwe hulp Azam vergezelt hem op zijn reis die de twee eerst richting Birdie leidt. Deze is net ontsnapt uit de Shadaloo basis en Rashid wordt door zijn mysterieuze chatgenoot richting de dikzak geleid. Birdie geeft de twee alleen geen informatie over Shadaloo, omdat hij net is ontsnapt. Rashid zoekt verder en dat leidt hem naar Ryu in Nieuw-Zeeland.
Dat gevecht leert Rashid dat hij niet moet ophouden met zoeken naar zijn vriend, maar ook dat hij aan zijn vechttechniek moet werken. Ryu veegt namelijk de vloer aan met deze Oosterse nieuwkomer.
Street Fighter 5 Story

Nash - The Man Who Lost it All

Nash is ook op zoek naar Shadaloo. En dat is niet voor niks. Zijn verhaal vertelt ons meer over hoe hij zo gedreven is geworden. Maar wat nog belangrijker is, is dat het ons vertelt over zijn verdwijning en wat er toen is gebeurd. Hij is doodgegaan, maar op de een of andere manier wist Helen, een Russische vrouw, hem toch weer op te lappen. Met de nodige staalplaten, dat wel.
Nash herinnert zich het een en ander over zijn dood en dat zien we dan ook in flashbacks. Onder andere leren we dat Nash verraden is, iets dat hem alleen maar bozer maakt. Helen heeft informatie over Shadaloo, maar daarvoor moet Nash haar eerst helpen. Om te beginnen moet Nash even aansterken en wat van de wereld zien, maar al snel treft hij Ed, een mysterieuze jongen die Psycho Power blijkt te hebben, maar F.A.N.G. komt tussenbeide.
Hierna komt Nash terug bij Helen en begint de missie die ze voor hem heeft. Hij blijft vastbesloten om Bison voor altijd het zwijgen op te leggen...
87055

Karin - Seeking Worthy Challengers

Karin Kanzuki heeft maar één passie en dat is knokken. Vanuit haar landgoed gaat ze dan ook vaak op reis met haar butler om vechters op te zoeken. En dat is niet anders in deze game. Karin heeft ook een etentje georganiseerd waar later Ken en Eliza ook aan zullen schuiven, maar eerst moet ze nog even de halve wereld over om te knokken. Haar butler heeft namelijk de legendarische kluizenaar gevonden waar haar opa drie dagen mee gevochten heeft.
Karin komt aan in India, maar daar is deze vechter net weg. Dan maar een gevecht met Dhalsim ter vervanging denkt Karin. Na dit gevecht duikt Zangief ineens op en Karin ziet een nieuwe uitdaging. Het is natuurlijk altijd leuk om een reus te vloeren. Maar Karin is daarna wel te laat voor haar etentje, dus in een rap tempo moet ze richting huis. Daar aangekomen zijn de eerste gasten er al en zien we Sakura nog even voorbij komen.
Street Fighter 5 Story

Dhalsim - The Path of a Yogi

Waar Karin net te laat kwam voor de legendarische kluizenaar, heeft Dhalsim hem wel getroffen. De Indische Yoga meester is buiten een agent aan het trainen als de kluizenaar ineens voorbij komt. Het is niemand minder dan Oro uit Street Fighter Alpha. De twee hebben een gesprek over de trainee van Dhalsim, want die staat volgens Oro de vooruitgang van Dhalsim alleen maar in de weg. Alleen interesseert dat Dhalsim maar weinig.
Hij vindt het belangrijker om de kunst van Yoga te verspreiden dan zijn eigen groei. Even later komt Mika ineens voorbij die er wel heil in ziet om een vuurbal te kunnen spugen. Na een gevecht beseft ze dat dat moeilijker is dan ze dacht. En dan is er het eerste succes bij de agent die Dhalsim aan het trainen is. Die spuugt een miniscuul vuurballetje, maar het begin is er..
87059

Laura - Matsuda Jui Jitsu Fighting Tour

Laura is in training en dus op zoek naar sterke vechters om haar kunsten te testen. Als haar broer Shaun niet met haar traint trekt ze erop uit. Al snel komt ze Birdie tegen die honger heeft. In ruil voor eten wil ze met hem sparren en dat gebeurt ook. Daarna loopt ze Karin tegen het lijf die zelf ook op zoek is naar sterke vechters. Natuurlijk gaan de twee op de vuist en aan het einde vraagt Laura of Karin nog andere sterke vechters kent.
Karin wijst Laura op Ryu, een van de sterkste vechters ter wereld. En dat leidt haar naar Nieuw-Zeeland, waar Ryu aan het trainen is. Uiteindelijk komt Laura vanuit Nieuw-Zeeland in Rusland terecht, waar ze de sparringspartner van Zangief wordt. Natuurlijk is dat nadat ze hem haar kunsten heeft laten zien.
Intussen vraagt Sean zich af waar zijn zus nu weer is gebleven. Zou hij op zoek naar haar gaan en zijn opwachting maken in Street Fighter 5?
Street Fighter 5 Story

Necalli - Prophecy of Old

De laatste Character Story is die van Necalli. Het verhaal van deze zielenverzengende vechter is een voorspelling. Iedere paar honderd jaar geven de sterren het uur van de strijd aan. Op dat moment verschijnt Necalli die eropuit trekt om de zielen van de sterkste vechters ter wereld te verzamelen. De eerste vechter die hij opzoekt is de vechter waarin een boosaardige kracht schuilt: Ryu. Daarna gaat Necalli op zoek naar de vechter die de God van Vuur dient: Dhalsim.
Tenslotte gaat Necalli achter degene aan die de wereld met verwoesting vult: M.Bison. De zielen worden geabsorbeerd volgens de voorspelling. Maar dan komt de voorspelling uit, terwijl de profeet deze nog aan het vertellen is. Necalli absorbeert als eerste de profeet en het blijkt dat de voorspelling niet alleen over de sterke vechters gaat.
Necalli heeft als doel om álle zielen van de vechters te absorberen. Hij ziet zichzelf als de "Jaws of Death".
Street Fighter 5 ligt al even in de winkels, exclusief voor de PlayStation 4 en pc. Wij hebben de game beloond in de review met een 8.5. De game zal in maart voor het eerst worden uitgebreid met de Challenge modus, de Store en de nieuwe Story modus. Tegen die tijd zullen we jullie ook over deze verhaallijn vertellen!