Top 8 beste series om dit najaar te bingen!

Article
vrijdag, 30 oktober 2020 om 14:00
the boysf1616580706
Het is wintertijd, de nachten worden langer en door het coronavirus worden we ook nog eens geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Een goed moment dus om een aantal series te gaan kijken. Dit zijn de top 8 beste series om dit najaar te gaan bingen!

The Boys

Misschien wel dé serie van het moment is The Boys. In plaats van de goodie two shoes van Marvel, zijn de superhelden in The Boys niet de meest vriendelijke personen. Sterker nog, ze misbruiken hun krachten en gebruiken ze eigenlijk alleen wanneer hen hun zelf uitkomt. De superkrachtige individuen werken ook nog eens voor een grote corporatie genaamd Vought International, die ze gebruikt voor marketing.
Hoewel superhelden in het oog van het publiek nog steeds de beste mensen op aarde zijn, denkt niet iedereen er hetzelfde over. Een groep vigilantes genaamd The Boys zijn bij elkaar gekomen om de corrupte helden een halt toe te roepen, onder leiding van Billy Butcher (Karl Urban). Ondertussen krijgt The Seven, een groep superhelden met de status van The Avengers, een nieuwe superheld in hun midden: Annie January (Erin Moriarty).
De meeste superheldenfilms- en series zijn over het algemeen vrij mild als het gaat om gore en andere heftige beelden. Bij The Boys is dat alleen allesbehalve het geval. Als je dus niet tegen bloed kan, ga met een flinke boog om deze serie heen. Geniet je juist van de nodige dosis expliciet geweld hier en daar, dan staat je een aantal heerlijke uren te wachten met The Boys.
game of thrones ned starkf1602247624

Game of Thrones

Wie heeft de laatste paar jaren niet van Game of Thrones gehoord? Hoewel series al steeds interessanter werden voor productiemaatschappijen, heeft de show gezorgd voor een heuse revolutie in de filmindustrie. De kwaliteit van Game of Thrones lag dan ook een stuk hoger dan andere series van dat moment.
In de populaire show volgen we de verschillende invloedrijke families van het middeleeuwse continent Westeros. De Hand of the King, de belangrijkste adviseur van de koning, is overleden en daarom vertrekt Koning Robert Baratheon (Mark Addy) naar het Noorden, om de baan aan te bieden aan zijn oude vriend Ned Stark (Sean Bean). Het lijkt een vrij onschuldig aanbod, maar de gebeurtenissen die daaruit volgen storten Westeros in een lange en bloederige oorlog.
chernobyl review 4f1571346400

Chernobyl

We kennen allemaal wel de Chernobyl ramp uit 1986. Een nucleaire reactor explodeert, waardoor niet alleen veel mensen omkomen, maar waardoor ook het gebied eromheen tot de dag van vandaag niet bewoonbaar is. Maar wat speelde er zich vlak voor de ramp er daarna precies af? Op die vraag geeft de serie Chernobyl antwoord.
HBO heeft met de show niet alleen een stukje belangrijke geschiedenis getoond, maar dat op voortreffelijke wijze gedaan. De acteurs in de serie zetten stuk voor stuk ijzersterke prestaties neer - met name Jared Harris als Valery Legasov - en Chernobyl laat ook goed zien wat voor dramatische invloed de Sovjet bureaucratie op de ramp had. Dat de explosie volgens officiële cijfers voor in totaal 31 sterfgevallen heeft gezorgd zegt wel genoeg.
outlanderf1590567284

Outlander

Tijdreizen blijft een geliefd onderwerp in films en series. Hoe moet je immers overleven in een compleet andere tijd dan je gewend bent, met de bijbehorende gewoontes en cultuur? Eén van de meest populaire en interessante variaties op het concept is de serie Outlander.
De show is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Diana Gabaldon en vertelt het verhaal van Claire Randall, een verpleegster die met haar man Frank een tweede huwelijksreis maakt naar Schotland in 1945. Tijdens het plukken van bloemen valt Claire alleen door een mysterieuze steen en komt ze terecht in de 18de eeuw, precies wanneer de Schotten vechten voor hun vrijheid tegen de Engelsen. De situatie was alleen nog maar ingewikkelder wanneer ze de brute voorvader van haar man tegenkomt en gered wordt door de jonge Schot Jamie Fraser.
downton abbeyf1603811976

Downton Abbey

Verspreid door Groot-Brittannië staat prachtige en imposante landhuizen, waar vanuit de Britse aristocratie hun zaken regelen. In Downton Abbey nemen we een kijkje achter één van die deuren, in het gelijknamige fictieve landhuis. De serie laat bovendien niet alleen de dagelijkse gang van zaken zien van de elite, maar ook van de vele arbeiders die elke dag hard aan het werk zijn.
Downton Abbey begint met verschrikkelijk nieuws voor Robert Crawley (Hugh Bonneville), de Earl van Grantham. Hij krijgt te horen dat zijn enige erfgenaam is overleden op de Titanic. Omdat de rest van Robert’s directe familie alleen bestaat uit dochters, zal na zijn overlijden de titel gaan naar Matthew Crawley (Dan Stevens), een advocaat die niks moet hebben van de aristocratische manier van leven.
penozaf1603812194

Penoza

De meest populaire series komen bijna allemaal uit de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk, maar dat betekent niet dat alle series daar vandaan komen. Ons eigen kikkerlandje is de laatste paar jaar namelijk ook flink bezig geweest om kwalitatieve series neer te zetten. Eén daarvan is het geprezen Penoza.
In de serie in Frans van Walraven (Thomas Acda) een grote jongen in de onderwereld, maar wanneer zijn vrouw Carmen (Monic Hendrickx) daar achter komt, dwingt ze hem om te stoppen. Dat lijkt goed te gaan, totdat Frans voor de ogen van zijn jongste zoon Boris (Stijn Taverne) wordt geliquideerd. Carmen wordt ineens belaagd door schuldeisers en Justitie, die wil dat ze getuigt tegen de collega’s van haar man. In plaats daarvan besluit de moeder van drie om zelf in de georganiseerde misdaad te stappen en de rol van haar man over te nemen.
the last kingdom seizoen 3f1623928291

The Last Kingdom

Game of Thrones en Outlander bewijzen dat boekenseries een perfecte bron zijn voor een spannende televisieshow. Ook The Last Kingdom is gebaseerd op een reeks boeken, The Saxon Stories van Bernard Cornwell. Naast de verhalen in de boeken is The Last Kingdom bovendien ook nog eens voor een groot gedeelte gebaseerd op de geschiedenis. Liefhebbers van de vroege middeleeuwen zullen dus ongetwijfeld smikkelen van The Last Kingdom.
In de serie volgen we Uhtred of Bebbanburg. De jonge Saxon is erfgenaam van Bebbanburg, maar door die plannen kan een streep wanneer het stadje wordt aangevallen door Vikings en zijn vader wordt gedood in de strijd. Uhtred wordt vervolgens geadopteerd door een Viking gezin, die hem met de gewoontes van de Denen laten opgroeien. Zijn nieuwe leven bevalt hem wel, totdat zijn adoptiegezin wordt aangevallen door een andere clan Vikingen. Zijn nieuwe ouders worden gedood en zijn adoptiezus wordt ontvoerd. Er rest Uhtred nog maar één taak: wraak. In zijn bloederige missie heeft hij alleen een grote invloed op de geboorte van het koninkrijk Engeland.
suitsf1583757440

Suits

Veel series die in onze lijst staan van shows om dit najaar te bingen, spelen zich af in een fictieve wereld of ver in het verleden. Wil je een serie kijken die wat meer gegrond is in onze realiteit, dan is Suits een ideale aanrader. Bovendien kan je de Duchess of Sussex in actie zien - beter bekend als Meghan Markle.
Suits gaat over Mike Ross (Patrick J. Adams) een college dropout die per ongeluk een baan weet te krijgen bij één van de meest prestigieuze advocatenkantoren van het land. En niet zomaar een baan, maar als de law associate voor Harvey Specter (Gabriel Macht), een advocaat die wordt gezien als de beste advocaat in New York. Ondanks dat hij geen rechten heeft gestudeerd blijkt Mike wel zeer goed te zijn in zijn baan. Maar als zijn geheim uitlekt, weet Mike dat het gedaan is met zijn nieuwe carrière. Rustig genieten van zijn nieuwe prestige zit er dus niet in.