Top 8 beste films voor oktober 2016

Article
zaterdag, 01 oktober 2016 om 14:00
xgn google image
De dagen worden weer korter en het herfstweer zal af en toe zichtbaar opduiken. Niets is fijner om dan een lekker filmpje te kijken. En ondanks dat het succes van Bridget Jones ook deze maand nog zal na dreunen is er genoeg nieuws! Om je op ideeën te brengen hier de Top 8 beste films voor oktober 2016.
We naderen inmiddels alweer het einde van het jaar en ook de filmwereld speelt hier op in. De dagen worden korter en kouder en wanneer je de filmverwachtingen bekijkt zullen er dan ook veel kinderfilms verschijnen. Toch is er nog genoeg voor de (jong) volwassene onder ons om zich aan te vergapen. Zo worden er bijvoorbeeld deze maand drie boekverfilmingen uitgebracht en ook Marvel laat zijn nieuwste pareltje zien dus dat wordt smullen!

Pete’s Dragon – 5 oktober

Dit najaar brengt Disney het verhaal van Peter en de Draak terug in de bioscopen. Het magische avontuur laat zien hoe diep vriendschap kan zitten ook al betreft het twee uiterste. Houtgraveerder Mr. Meacham (Robert Redford) vertelt al jaren vol plezier verhalen over een krachtige draak die de bossen beschermt aan de lokale kinderen. En hoewel de kinderen het vol bewondering geloven is het verhaal voor zijn dochter Grace (Bryce Dallas Howard) maar een fabeltje, tot ze Peter ontmoet...
Peter (Oakes Fegley) is een mysterieus 10-jaar-oud jongetje zonder enige familie of huis. Hij beweert al een lange tijd in de bossen te wonen met zijn grote groene vriend Elliot. En volgens de beschrijvingen van Peter lijkt Elliot angstaanjagend veel op de draak uit Mr. Meacham’s verhalen. Met de hulp van Natalie (Oona Laurence) is Grace vastbesloten te achterhalen waar Peter vandaan komt, waar hij thuis hoort en de waarheid achter de draak te ontdekken!

The Girl on the Train – 6 oktober

Dankzij het daverende succes dat schrijver Paula Hawkins in 2015 behaalde met het gelijknamige boek verschijnt deze maand de verfilming! We volgen het verhaal van Rachel Watson (Emily Blunt), een alcoholist, die inmiddels al een aantal jaren gescheiden is. Haar toenmalige man Tom bedrog haar met een ander en sindsdien heeft Rachel niet alles meer op een rijtje.
Om bij haar werk te komen neemt Rachel elke dag de trein op en neer. Tijdens haar reis fantaseert ze over het perfecte stel, Scott en Megan (Haley Bennett) Hipwell, dat ze vaak vanuit het raampje ziet. Maar al snel ontdekt Rachel iets gruwelijks. Megan Hipwell is vermist en Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en gaat zelf op onderzoek uit...

Trolls – 12 oktober

Gebaseerd op de plastic poppen van Thomas Dam en de serie die daarop volgde is de animatiefilm dan eindelijk hier. Deze hilarische film neemt het publiek mee naar een kleurrijke wereld met veel haar en optimistische Trollen. Doordat ze ontzettend blij en enthousiast zijn, wordt er constant gezongen of gedanst. Tot dat de Bergens komen...
Wanneer de Bergens het Trollen dorpje hebben overvallen is het aan Poppy (Anna Kendrick) en Branch (Justin Timberlake) de taak om hun vriendjes te redden. Maar laten het nou net twee uiterste van elkaar zijn! Poppy de eeuwige optimist en Branch de norste Troll van allemaal. Zal het ze lukken hun verschillen aan de kant te zetten om zo hun vriendjes te redden?

Inferno – 13 oktober

Gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Dan Brown is dit inmiddels alweer de derde verfilming met geschiedenis professor Robert Langdon (Tom Hanks) in de hoofdrol. Professor Langdon wordt wakker in een Italiaans ziekenhuis met weinig kennis van wat er voorgaande dagen is gebeurt. Al snel ontdekt hij er een geheimzinnige koker met geheime codes in zijn jasje zit die linkt aan het meesterwerk van Dante Alighieri: Inferno.
Al snel blijkt dat Langdon wordt achtervolgd en zijn leven op het spel staat. Maar jonge dokter Sienne Brooks (Felicity Jones) is zijn redder in nood en helpt hem te ontsnappen en de codes te ontcijferen. Wanneer het leven van talloze mensen op het spel staan wordt het een race tegen de klok waarin Langdon en Brooks er alles aan doen de wereld te redden.

Jack Reacher: Never Go Back – 20 oktober

Na vier jaar kruipt Tom Cruise opnieuw in de huid van actieheld Jack Reacher. De film is gebaseerd op het inmiddels 18de boek van schrijver Lee Child en belooft weer een flink spektakel te worden. Oude bekende Susan Turner (Cobie Smulders) wordt vals beschuldigd van verraad en zit daarom vast in de gevangenis. Reacher doet er alles aan Turner te bereiken maar is zelf ook een voortvluchtige.
Om hun namen te zuiveren en tevens hun levens veilig te stellen is het aan Reacher de taak uit te vinden wat de overheid achterhoudt. Maar tijdens zijn zoektocht ontdekt Reacher een geheim uit zijn verleden dat zijn leven compleet kan veranderen...

Hell or High Water – 20 oktober

Hell or High Water verscheen al eerder dit jaar op het Cannes Filmfestival, maar nu is hij ook eindelijk in de Nederlandse bioscopen te bewonderen. Tanner (Ben Foster) heeft maar liefst 13 jaar in de gevangenis gezeten. Wanneer hij eindelijk wordt vrij gelaten keert hij terug naar zijn ouderlijk huis waar zijn broer Toby (Chris Pine) en neefjes nu leven. Door vele financiële problemen zien de beide broers geen andere oplossing dan banken beroven om te overleven.
Om niet teveel aandacht te trekken besluiten de twee alleen lokale en kleine banken af te gaan om zo net genoeg geld bij elkaar te sprokkelen. Maar officier Hamilton (Jeff Bridges), een Texas Ranger, begint een patroon te zien en laat de zaak niet los. Hij zal koste wat het kost deze bankovervallers vinden.

Dr. Strange – 27 oktober

Ook Marvel komt dit najaar met een echte klassieker. In Doctor Strange volgen we het verhaal van wereldberoemde neurochirurg Dr. Stephen Strange (Benedict Cumberbatch). Na een tragisch auto-ongeval verandert zijn leven drastisch en kan hij zijn handen nauwelijks gebruiken en zijn carrière is over. Wanneer er geen genezing mogelijk blijkt in de traditionele medische wereld gaat hij op zoek naar andere manieren.
Hij gelooft heilig in een genezing maar al snel ontdekt hij de geheimen van een verborgen wereld bestaande uit verschillende dimensies. De keus is aan Strange, keert hij terug naar zijn dagelijkse leven vol welvaart en aanzien of laat hij alles achter om zo de wereld te beschermen?

Hartenstrijd – 27 oktober

De combinaties beginnen inmiddels op te raken, maar opnieuw komt er een Nederlandse Komedie met het woordje hart in de titel. Voor dit verhaal zijn de makers van Hartenstraat weer bij elkaar gekomen en vertolkt Jennifer Hoffman de hoofdrol. Motoragente Tina staat centraal wanneer zij voor de zoveelste keer wordt bedrogen door een man. Vanaf nu gaat ze alleen nog maar daten voor de seks en niet de verbintenis.
Kroegbaas Sven (Tibor Lukács) sluit op dat zelfde moment een weddenschap met Dennis (Oscar Aerts) dat hij best kan daten zonder gelijk in bed te belanden. Ondanks dat Sven en Tina niet elkaars type zijn denken ze hun perfecte match te hebben gevonden. Maar al snel leidt het spel naar verwarring en wellicht oprechte liefde.

Populair Nieuws