Top 8 beste films voor maart 2016

  Na twee drukke maanden in het nieuwe jaar, is het bioscoopgeweld wat rustiger in maart. Hoewel, wij kunnen ons nog wel verheugen op een zwaar gevecht tussen Batman en Superman en een nieuw deel in The Divergent series. Ook deze maand worden alle films op een rijtje gezet in de top 8 beste films voor maart 2016.

  De maand maart staat in het teken van twee grote franchises. Allereerst is er Batman v Superman Dawn of Justice, waarin Ben Affleck voor het eerst is te zien in de rol van Batman tegenover Henry Cavill als Superman. Vervolgens gaan wij verder met de Divergent series met in de hoofdrol Shailene Woodley als Tris. The Divergent Series Allegiant is de derde film in een rij van vier films.

  Batman v Superman Dawn of Justice - 24 maart

  Na de titanische strijd tegen General Zod, is Metropolis met de grond gelijk gemaakt en Superman is het meest controversiële figuur ter wereld. Voor veel mensen is hij een symbool van hoop, maar voor een groeiend aantal mensen is hij een gevaar voor de mensheid, die gerechtigheid zoekt voor de chaos die hij de aarde heeft bezorgd. Wat betreft Bruce Wayne is Superman duidelijk een gevaar voor de samenleving.

  Bruce Wayne is bang voor de toekomst van de wereld, als dit roekeloze gevaar niet aansprakelijk wordt gehouden. Daarom zet hij zijn masker op, om de fouten van Superman recht te zetten. De rivaliteit tussen beide is furieus, gebrand door bitterheid en wraak en niks houdt hun tegen om een oorlog te starten. Hoewel, een nieuw en donker gevaar dreigt op te komen in de vorm van een derde man, iemand die nog meer macht heeft dan beide superhelden, en die de wereld in gevaar brengt en totale destructie creëert.

  Batman v Superman Dawn of Justice is een film van regisseur Zack Snyder, bekend van 300 en ook van Man of Steel uit 2013. De grote sterren uit de film zijn Henry Cavill als Superman, Ben Affleck als Batman, Amy Adams als Lois Lane, Gal Gadot als Wonder Woman en Jesse Eisenberg als Lex Luthor.

  The Divergent Series Allegiant - 9 maart

  Na de schokkende onthullingen uit Insurgent, moet Tris (Shailene Woodley) samen met Four (Theo James) ontsnappen en de muur doorbreken die Chicago omringt. Voor de eerste keer ooit, moeten zij de enige stad en hun familie verlaten, die ze ooit hebben gekend. Eenmaal buiten de stad worden oude ontdekkingen snel teniet gedaan door de schokkende ontdekking van nieuwe waarheden.

  Hierdoor moeten Tris en Four snel bepalen wie zij kunnen vertrouwen, als een meedogenloos gevecht ontbrandt buiten de muren van Chicago die de gehele mensheid bedreigt. Om dit gevecht te overleven, wordt Tris geforceerd om onmogelijke keuzes te maken over moed, alliantie, opoffering en liefde.

  The Divergent Series Allegiant wordt geregisseerd door de Duitser Robert Schwentke, die tevens de regisseur was voor Insurgent. Hij voert een cast aan die naast Shailene Woodley en Theo James bestaat uit: Zoë Kravitz, Miles Teller, Ansel Elgort, Jeff Daniels, Naomi Watts, Octavia Spencer, Ray Stevenson, Maggie Q en Bill Skarsgård.

  In maart komen ook twee films uit met daarin twee jonge actrices die beide waren genomineerd voor de Oscar van beste vrouwelijke hoofdrol. De eerste genomineerde is Brie Larson voor de film Room, waarin zij de gepassioneerde moeder speelt van haar vijfjarige zoon Jack. De tweede genomineerde is Saoirse Ronan voor de film Brooklyn, die gaat over het leven van een jonge Ierse immigrant in de jaren vijftig. Uiteindelijk heeft Brie Larson de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol gewonnen.

  Room - 3 maart

  Room is een unieke en roerende ontdekking van grenzeloze liefde tussen moeder en kind. Nadat de vijf jaar oude Jack (Jacob Tremblay) en zijn Ma (Brie Larson) ontsnappen aan de ingesloten omgeving die Jack zijn hele leven heeft gekend, maakt hij een spannende ontdekking, namelijk de buitenwereld. Als hij alle blijdschap, opwinding en angst ervaart dat dit nieuwe avontuur hem brengt, houdt hij vast aan het ene ding dat het belangrijkst is. Zijn speciale bond met de liefdevolle en toegewijde Ma.

  De film Room is gebaseerd op het gelijknamige boek van Emma Donoghue. Zij heeft vervolgens ook de screenplay geschreven aan de hand van haar eigen boek, waar ze weer een Oscar nominatie voor heeft ontvangen voor beste adapted screenplay. Dit verhaal kwam vervolgens in de handen van Ierse regisseur Lenny Abrahamson, die op zijn beurt weer is genomineerd voor de Oscar van beste regisseur.

  Brooklyn - 17 maart

  Brooklyn vertelt het diepe en ontroerende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrant die haar weg navigeert door Brooklyn uit de jaren vijftig. Gelokt door de belofte van Amerika, vertrekt Eilis vanuit Ierland en uit het comfort van haar moeders huis naar de kust van New York.

  De aanvankelijke boeien van heimwee verdwijnen al snel, als een liefdesverhaal Eilis meesleept in de bedwelmende charmes van de liefde. Maar al snel wordt haar nieuw gevonden leven, tegengehouden door het verleden, waardoor Eilis moet kiezen tussen twee landen en de bijbehorende levens die zij daar heeft.

  Net als Room, is ook Brooklyn gebaseerd op een gelijknamig boek, alleen dit keer van de schrijver Colm Tóibín. Ondanks een hoofdrol voor Saoirse Ronan, krijgt zij nog genoeg ondersteuning van andere acteurs in Brooklyn. Dit zijn onder andere Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Jim Broadbent, Julie Walters, Bríd Brennan, Jane Brennan, Fiona Glascott en Jessica Paré.

  Dan is het nu tijd voor wat spanning! Dit begint met London Has Fallen, het vervolg op Olympus Has Fallen, waarbij de Britse hoofdstad het zwaar krijgt te verduren met heel veel explosies. Vervolgens gaat het in 10 Cloverfield Lane juist over de gevolgen van een gigantische aanval. De focus van de film ligt dan ook op drie personen die zich verschuilen in een kelder.

  London Has Fallen - 3 maart

  Het verhaal van London Has Fallen begint in Londen, waar de Britse premier komt te overlijden door mysterieuze omstandigheden. Zijn begrafenis is een verplicht nummertje voor alle leiders van de westerse samenleving. Maar, wat begint als het meest beveiligde evenement op aarde, verandert naar een dodelijk plot om 's werelds machtigste leiders te vermoorden.

  Dat niet alleen, want het vernietigen van alle herkenningspunten in de Britse hoofdstad en het loslaten van een beangstigende visie voor de toekomst staan ook hoog op het lijstje. Slechts drie mensen hebben de hoop om dit te stoppen: de president van de Verenigde Staten (Aaron Eckhart), het hoofd van de Secret Service (Gerard Butler) en een Engelse MI-6 agent, die niemand vertrouwt.

  Naast grote rollen voor Aaron Eckhart, Gerard Butler en Morgan Freeman, krijgt London Has Fallen versterking van Alon Moni Aboutboul, Angela Bassett, Robert Forster, Melissa Leo en Radha Mitchell in bijrollen. De gehele cast wordt vervolgens aangestuurd door de Iraanse regisseur Babak Najafi.

  10 Cloverfield Lane - 10 maart

  Een jonge vrouw wordt wakker na een verschrikkelijk ongeluk, om erachter te komen dat zij zit opgesloten in een kelder met een doomsday prepper. Hij is ervan overtuigd dat hij haar leven heeft gered en dat de wereld buiten de kelder onbewoonbaar is geworden door een apocalyptische catastrofe. Onzeker over wat te geloven, is de vrouw toch vastbesloten om te ontsnappen, wat de kosten ook mogen zijn.

  10 Cloverfield Lane kun je zien als een soort van vervolg op Cloverfield van producer J.J. Abrams. Het is namelijk geen direct vervolg op Cloverfield, maar speelt zich wel af in dezelfde wereld. Voor 10 Cloverfield Lane zijn de grootste sterren de drie opgesloten mensen in de kelder en dit zijn Mary Elizabeth Winstead, John Goodman en John Gallagher Jr.

  Wij eindigen de top 8 beste films voor maart op een komische noot. Dit komt in de vorm van Eddie the Eagle, waarin Taron Egerton zich in de rol waant van Eddie Edwards, de eerste Britste schansspringer op de Olympische Spelen. De tweede film is Rokjesdag, een Nederlandse film over de zoektocht naar de ware.

  Eddie the Eagle - 31 maart

  Geïnspireerd op waargebeurde evenementen is Eddie the Eagle een feel-good verhaal over Michael "Eddie" Edwards (Taron Egerton), een onwaarschijnlijke maar moedige Britse schansspringer die nooit stopt in zichzelf te geloven, zelfs als een gehele natie niet meer op hem rekent. Met de hulp van een rebelse en charismatische coach (Hugh Jackman), gaat Eddie de strijd aan en wint de harten van sportfans over de hele wereld door een onwaarschijnlijke en historische deelname aan de 1988 Calgary Winter Olypmics.

  Rokjesdag - 10 maart

  Op Rokjesdag gaat een groep singles op zoek naar de ware. Maar hoe vind je de ware, nu daten een topsport is geworden? Work-a-holic Marijke (Lieke van Lexmond) en haar beste vriendin Danielle (Birgit Schuurman) besluiten zich in te schrijven voor Love Bites; een speciale kookworkshop voor singles.

  Ook de knappe student Rens (Manuel Broekman) heeft zich aangemeld. Hij wil zoveel mogelijk dates scoren, iets wat de onhandige dierenverzorger Edwin (Martijn Fischer) nog nooit is gelukt.

  Iris (Toprak Yacilner) is net verloofd maar toch bereid om haar huwelijk op het spel te zetten voor één laatste flirt. Wanneer de beste vriendinnen Marijke en Danielle ruzie krijgen om één man lijkt de avond te ontsporen. Maar echte liefde blijkt wel degelijk te bestaan, zelfs voor Rens. Je moet er alleen voor open staan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.