Top 8 beste films september 2018 - 'Stranger Things' en Johnny English

  De vakantie is over en de scholen beginnen weer. Ondertussen werken mensen ook weer hard. Toch is er zo nu en dan tijd nodig om even ontspanning te zoeken. Dat kan met een film. Dit zijn de top 8 beste films september 2018 naar verwachtingen, zodat je een beeld hebt waarmee jij je straks kunt ontspannen.

  Paradiso Entertainment Nederland

  Catacombe (13 september)

  Voetbal speelt een belangrijke rol in het leven van Jermaine Slagter. Hij heeft er ook talent voor. Nu komen zijn laatste dagen als voetballer bij FC Barkas eraan. Zijn leven en carriëre gaan plots op de schop als hij een dubieus voorstel krijgt. Daarna moet hij veel moeite doen om alles weer op de rit te krijgen en niet zijn leven kwijt te raken.

  De film zoomt in op de duistere wereld van Chinese matchfixers. De regie is in handen van Victor D. Ponten en hoofdrolspeler Willem de Bruin (The Opposites) zal je door het verhaal loodsen. Vooralsnog lijkt het een erg interessante film te worden voor voetballiefhebbers, maar ook voor liefhebbers van drama-films.

  Dutch FilmWorks

  Papillon (13 september)

  De tweede op de lijst beste films september 2018 is Papillon.

  Er is een moord gepleegd en al snel kan er een dader worden aangewezen. Althans daar lijkt het op, want de veroordeling is onterecht en kluisrover Henri Charriére krijgt een levenslange gevangenisstraf. Hij komt terecht op het Franse Guyana en vanaf dan volgen we in deze avonturenfilm zijn leven. De film is gebaseerd op een gelijknamige semi-autobiografische roman die Henri Charrière zelf heeft geschreven.

  De genres misdaad en drama staan centraal in deze film. Oorspronkelijk werd het verhaal al verfilmd in 1973, maar deze film steekt het allemaal in een toch wat moderner jasje. Als je benieuwd bent wat het verhaal te bieden heeft, kun jij je op deze release voorbereiden door eens die oude film te bekijken.

  Sony Pictures

  Superfly (13 september)

  Naast Papillon is Superfly ook een film die eerder al verscheen, maar nu in een nieuw jasje wordt gestoken. Nu gaat de regisseur van bekende muziekvideo's van onder andere Drake en Rihanna aan de slag met een film. In de hoofdrollen spelen een hoop gekleurde acteurs, waaronder de Amerikaanse acteur Trevor Jackson.

  In de film volgen we de drugswereld op de voet. Youngbloog Priest (schuilnaam) is een drugsdealer die veel drugs op de straten van Atlanta verkoopt. Hiervoor zit hij verstrengeld in een duister netwerk, waar hij liever uitgaat. Op een gegeven moment ziet hij een optie om dit duistere speelveld te verlaten, maar dan moet hij nog één gevaarlijke opdracht uitvoeren. Lukt niet, dan kan dit nog wel eens zijn dood betekenen.

  20th Century Fox

  The Predator (13 september)

  Dit keer volgen we Rory op de voet. Deze jongen roept grote problemen over zichzelf en anderen uit, want hij laat per ongeluk de Predators terugkeren. De aarde wordt overspoeld door dodelijke wezens die maar één doel hebben: oppermachtig worden. Terwijl ze de aarde overspoelen willen ze hun DNA kruisen met ander DNA om dit doel te bereiken.

  The Predator is alweer het vierde deel in de franchise. De hoofdrollen worden vertolkt door Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Jacob Tremblay en Keegan-Michael Key. Als je van de vorige delen hebt genoten, dan is er een grote kans dat je dit nu weer gaat doen. Met een bak popcorn erbij maak je kennis met dit sciencefictionverhaal waarin de mensheid alles behalve veilig is voor deze bloeddorstige monsters die zich Predators noemen.

  Independent Films

  Kin (20 september)

  Kin is de nieuwste film van de regisseur van Stranger Things. Met de populaire Netflixserie is al bewezen dat deze maker een groot publiek weet te boeien. De kans is best aanwezig dat hij dit ook met Kin weet te doen. De film lijkt voornamelijk interessant te worden voor hetzelfde soort publiek dat van Stranger Things houdt. Ook deze keer worden we ondergedompeld in een sci-fi-wereldje waarin veel onverklaarbare dingen gebeuren.

  In tegenstelling tot Stranger Things is deze film wel meer een misdaadthriller waarin we een 14-jarig jongjetje en zijn oudere broer volgen. Zij verkennen een verlaten bouwterrein en doen dan een grote ontdekking. Niet alleen ligt hier een enorme hoeveelheid puin, ook ontdekken ze een metalen doos. Deze metalen doos wordt belangrijk voor de rest van het verhaal.

  Universal Pictures International

  Johnny English Strikes again (20 september)

  Johnny English is terug. Nadat Rowan Atkinson iedereen al vermaakte als Mr. Bean, wist hij zijn grappen en grollen ook prima te lenen voor geheimagent Johnny English. Dit keer mogen we weer meemaken hoe grappig de acteur eigenlijk kan zijn in Johnny English Strikes Again. Dit derde deel in de serie is een direct vervolg op Johnny English Reborn.

  Ook deze keer volgen we de avonturen van de geheim agent die Rowan Atkinson eerder al een erg grappig gestalte gaf. Alhoewel de geheim agent eigenlijk met pensioen is, wordt hij geforceerd om alsnog in actie te treden. Een cyberaanval lijkt de idientiteit van een heleboel geheime agenten te kunnen lekken en natuurlijk moet daar een stokje voor worden gestoken.

  Cinéart

  The Children Act (20 september)

  We zijn bijna aan het einde van de lijst beste films september 2018. Maar eerst kijken we nog naar The Children Act. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek.

  De 17-jarige Adam heeft dringend een bloedtransfusie nodig. Hij leidt aan Leukemie en heeft niet lang meer te leven. Hij weigert daarentegen om de bloedtransfusie te accepteren. Zelfs als het zijn dood zou betekenen, dan zou hij vanwege zijn geloof als Jehovahs getuige dit niet mogen doen. Dan is het de taak over anderen om het voor hem te bepalen: is hij te jong om zelf te beslissen of zal Adam tot bloedtransfusie gedwongen worden?

  The Children Act lijkt een interessante film te worden waarin Emma Thompson een belangrijke rol zal vertolken. Deze bekende actrice sleepte eerder Oscars in de wacht en speelt nu de rechter Fiona, die een beslissing moet nemen over het lot van Adam. Zelf heeft haar personage ook de nodige problemen, die haar mogelijk in de weg zullen zitten bij de besluitvorming over het lot van de jonge Adam.

  Paradiso Entertainment Nederland

  Afsluiter beste films september 2018: MCQueen (27 september)

  De laatste film op de lijst top 8 beste films september 2018 is McQueen. Deze film komt helemaal aan het einde van de maand uit en na het zien van deze film is het alweer tijd om uit te kijken naar wat de volgende filmmaand ons allemaal te bieden heeft. Ook hier maken wij de volgende maand uiteraard weer een mooi overzicht van.

  Maar eerst volgen we met MCQueen nog een radicale modeontwerper. Het gaat hier om een documentaire waarin we een portret krijgen voorgeschoteld van de getalenteerde modeontwerper McQueen. De film volgt zijn leven: hoe hij te werk ging en over zijn passie voor kleren omzetten in het maken van mode. Een duidelijker beeld van wat hij maakte wordt geschept in de video boven deze kop.

  Nog meer inspiratie nodig voor een bioscoopbezoek? Veel films die vorige maand uitkwamen draaien nu nog steeds. Dit waren de beste films augustus 2018. Liefhebbers van musical konden vorige maand voornamelijk genieten van Mamma Mia.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.