Top 8 beste Call of Duty settings volgens jullie

  Wij hebben jullie vorige week gevraagd wat voor Call of Duty setting jullie terug zouden willen zien. De stemmen zijn geteld en gevormd tot deze top 8 beste Call of Duty settings!

  8. Prehistorie

  Op de achtste plaats in de top 8 beste Call of Duty settings komt de prehistorie. We gaan een ongelofelijke stap terug in de tijd, naar een tijdperk waar ongetwijfeld ook oorlog werd gevoerd tussen verschillende stammen. Speren waarop je scopes kan plaatsen, knuppels met extra bereik of steengranaten, de opties klinken vrij beperkt, maar dat mag de pret niet drukken.

  Langgestrekte toendra’s, met hier en daar een hut gemaakt van huiden, zullen de favoriete mappen zijn voor mensen die niet van campers houden. Een stelsel aan grotten daarentegen is weer een preferentie van de mensen die liever op een korte afstand met elkaar strijden. Als je een level stijgt, dan krijg je nieuwe cosmetische opties, zoals een nieuwe lendendoek of een stoer litteken. Om het geheel af te sluiten, zijn de vijanden van de campagne een horde aan sabeltandtijgers.

  7. Anders!

  Een aantal mensen van jullie is rebels en wil een heel andere setting zien dan die genoemd zijn. Deze optie geeft een hoop ruimte om te fantaseren waarin Call of Duty zich af zou moeten spelen. Misschien een epische fantasie wereld waarbij je opeens tegen orks moet strijden? Of een een oorlog die zich afspeelt tijdens de Franse Revolutie? En heel misschien is de beste Call of Duty setting er wel eentje waarbij je de enorme Egyptische piramides moet bestormen!

  6. Futuristisch tijdperk - Infinite Warfare

  Het lijkt alsof niet iedereen even blij is met de aankomende Call of Duty setting die vorige week bekendgemaakt is. Call of Duty Infinite Warfare speelt zich namelijk in de toekomst af, waarbij niet alleen de aarde het doelwit is, maar we ook de ruimte in gaan. Ook al behaalt een futuristisch tijdperk niet zo'n hoge plaats in de top 8 beste Call of Duty settings, een intergalactische oorlog geeft wel de mogelijkheden tot een hoop vette features!

  Enorme ruimteschepen, die je kan gebruiken om vrede te stichten in het universum. Wapens die alle fantasieën te buiten gaan en met de zwaartekracht spelen. Daarnaast komen er, mogen we de trailer geloven, weer een hoop nieuwe technische snufjes aan die je kan gaan gebruiken. Wat de game ons uiteindelijk gaat brengen, is nog een raadsel, maar kan je op 4 november zelf ondervinden.

  5. Middeleeuwen

  Een aantal van de stemmers ziet het ook wel zitten om ooit een Middeleeuwse Call of Duty te spelen. Het belegeren van kastelen kan hierin centraal staan, waarbij er knelpunten rondom ophaalbruggen ontstaan. De gevechten gaan daarnaast ook nog eens onwijs bruut worden met de wapens die ze in die tijd gebruikten. Het rondrennen met gigantische bijlen en het gooien van morgensterren zou er voor moeten zorgen dat dit het bloederigste deel in de Call of Duty franchise zou worden.

  4. Eerste Wereldoorlog

  Battlefield 1 gaat het dit jaar al doen, maar ook Call of Duty zou het niet misstaan. Het terugbrengen van de Eerste Wereldoorlog in alle glorie. Een setting waarbij de mens oorlogmachines maakt en deze inzet in het heetst van de strijd! De gevechten zullen zich grotendeels in loopgraven afspelen, waarbij een toffe feature zou zijn om je eigen gangenstelsel te creëren.

  Een Eerste Wereldoorlog setting is volgens jullie best wel wenselijk. Het ouderwetse schietgerei, dat bij elk schot een enorme terugslag en kenmerkend geluid geeft van een kogel die het wapen verlaat. Dit wordt oorlog voeren op z’n rauwst, waarbij geen enkele regel standhoudt en iedere soldaat voor zichzelf instaat.

  3. Koude Oorlog

  Call of Duty heeft al een succesvolle Koude Oorlog shooter op zijn naam staan, maar nog eentje zou niet verkeerd zijn. De eerste Black Ops kende een solide multiplayer, die qua setting een stuk grimmiger was dan de Modern Warfare reeks. De wapens waren nog niet heel geavanceerd, maar waren desalniettemin erg dodelijk.

  De Koude Oorlog doorspelen was niet bepaald een makkelijk rondje door het park, tenzij uit gevangenissen ontsnappen jouw dagelijkse bezigheid is. De wereld was in Black Ops geheel in rep en roer, waarbij nucleaire conflicten niet uitgesloten werden. De grimmige sfeer is er in ieder geval wel eentje die jullie terug willen zien, ook al gaat het alleen maar om de simpele gameplay zonder technische snufjes.

  2. Hedendaags

  Twee woorden: Modern Warfare. De eerste twee van deze delen speelden zich rondom deze tijd af, waarbij het conflict met het Midden Oosten centraal stond. De games worden gezien als de beste Call of Duty spellen die er ooit uit zijn gekomen. Voor die fans is er vorige week prettig nieuws op de plank verschenen, want dit jaar komt de Call of Duty 4 remaster uit!

  Een hedendaagse oorlog biedt een beetje 'de gulden middenweg' als het gaat om strijdtonelen. Een mix tussen realistische wapens en futuristische gadgets, zoals drones en geavanceerde voertuigen. Niet overdreven en geheel realisitisch! Dat is wat jullie net niet het liefst zouden willen zien volgens de top 8 beste Call of Duty settings.

  1. Tweede Wereldoorlog

  Eén van de gruwelijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de mensheid, maar daarom ook een van de beste keuzes om een shooter game van te maken. De Tweede Wereldoorlog is volgens jullie dé absolute nummer één in de top 8 beste Call of Duty setting. Een van de Call of Duty games, World at War, wist deze tijd van vernietiging al goed weer te geven, maar een tweede voltallige game of remaster van de eerste zou de kers op de taart zijn.

  De Tweede Wereldoorlog setting brengt de vibe terug, waarin wapens nog karakteristiek aanvoelen. Gevechten met ouderwetse tanks en het trappen in de meest gevreesde explosieven. De naam bouncing betty’s, zullen het hart van menig Call of Duty speler harder doen kloppen. Dat jullie het meest gestemd hebben op de Tweede Wereldoorlog als de winnaar van de top 8 beste Call of Duty settings is volkomen terecht.

  Dit jaar komen Call of Duty Infinite Warfare en de Modern Warfare remaster op 4 november uit. Het is te hopen dat deze games de naam van Call of Duty hoog weten te houden!

  Call of Duty: Ghosts

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.