The Witcher 3 Blood and Wine gameplay - 5 dingen die je moet weten

  Het wachten duurt zo lang! Maar binnenkort is het ein-de-lijk tijd voor Blood and Wine, de laatste DLC van The Witcher 3. We hadden een exclusief interview met Philipp Weber, quest-designer van CD Projekt Red. Dit zijn 5 dingen die je moet weten over Blood and Wine gameplay.

  5. Geralt en zijn vrouwen

  Natuurlijk, als Blood and Wine uitkomt, moet er flink wat bloed vergoten worden. Dat is nu eenmaal de taak van Geralt en zijn zwaard, kruisboog, magie of wat dan ook!

  Maar Geralt is niet alleen gek op actie en geld verdienen. Hij is ook niet vies van vrouwen! Dat hij zich in liet met menige vrouw, hebben we al gezien en ook Blood and Wine belooft romantiek voor te schotelen.

  "Geralt blijft Geralt. Er zijn bepaalde dingen die kunnen gebeuren als de speler dat wil."

  Op de vraag of dit met een bekende personage is, is het antwoord "mogelijk". We weten allemaal nog goed hoe Shani opeens opdook in Hearts of Stone, nietwaar?

  4. Kleurgebruik in Blood and Wine

  In Blood and Wine valt het kleurgebruik op. Volgens Weber is dit zeer belangrijk.

  “Toen we de Witcher maakten, zeiden mensen: je vertelt dit volwassen verhaal, maar waarom is er zoveel kleur? Het bos is groen, terwijl er nare dingen gebeurden in de Middeleeuwen” Juist door het contrast is de impact groter, dan als alles donker en grijs zou zijn. “Want als je naar een klein dorpje gaat waar alles eruit ziet alsof het in orde is en er dan wat ergs gebeurt, dan besef je pas echt dat er wat verschrikkelijks gaande is”

  Voor hem is het belangrijk dat spelers zich echt kunnen identificeren met een personage, in dit geval Geralt. Pas als het voelt alsof je hem bent, is een RPG geslaagd. Kleurgebruik is daarbij essentieel om contrasten te scheppen die belangrijk zijn voor de beleving van de speler. Toussaint is een stuk groener dan de rest van de game!

  3. Level cap Blood and Wine

  Blood and Wine heeft een level cap nodig van ongeveer 35. Maar Blood and Wine is niet enkel bedoeld voor spelers die Hearts of Stone gepeeld hebben. Mensen die enkel de hoofdgame hebben gespeeld, kunnen ook met Blood and Wine beginnen zonder Hearts of Stone aangeraakt te hebben.

  "Er is nu een nieuwe level cap van rond de 35. En als een speler dat niet bereikt heeft, maar toch de expansie wil uitproberen, dan kan hij net als Hearts of Stone er aan beginnen. Dan wordt het level 35 en dan kan hij gewoon beginnen."

  2. Wijngaard

  Niet voor niets is de titel Wine! Geralt kan zijn eigen wijngaard beheren! Je kan je eigen kruiden in een tuintje verbouwen, maar ook in huis van alles aanpassen. Dit alles doe je met in-game geld.

  Sommige dingen zijn voor de fun, zoals een nieuwe plek voor je wapens, maar andere dingen zijn ook onderdeel van het verhaal.

  "We willen niet dingen doen om het verhaal, maar waarom doet Geralt dat? "

  Weber doelt hierbij bijvoorbeeld op het aanpassen van de logeerkamer. Een ander bed? Check, het kan. Er is maar één manier om erachter te komen waarom dat kan...

  1. Nieuwe features

  Blood and Wine doet van alles nieuw. Een korte opsomming; nieuwe monsters, een nieuw verhaal, neuwe omgeving, nieuwe Gwent kaarten, kleuren kunnen aanpassen, een wijngaard en meer. Als er al een punt van kritiek was, dan zijn het de mutaties. En ook daar is nu aan gedacht.

  “Mutaties zijn niet meer 'krijg meer gezondheid', 'breng meer schade'. Maar nu doen ze allemaal heel specifiek iets. Daardoor wordt de gameplay drastisch veranderd. En als je ze op hetzelfde moment gebruikt als rune words uit Hearts of Stone, dan krijg je een hele andere ervaring. Ze worden gebruikt als onderdeel van het verhaal en niet alleen als extra. Er is geprobeerd ze zo natuurgetrouw in de wereld te stoppen."

  Blood and Wine komt op 31 mei uit als expansie voor de Xbox One, PS4 en PC.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.