Top 7 beste Microsoft E3 aankondigingen van 2016

Article
maandag, 13 juni 2016 om 21:10
xgn google image
Vanavond hield Microsoft haar persconferentie. We zagen hierbij een hele hoop aankondigingen langskomen: van games en accessoires tot zelfs nieuwe hardware. Maar wat waren de beste aankondigingen? Dat lees je hier in onze top 7 beste Microsoft E3 aankondigingen van 2016!

7. Gwent stand-alone aangekondigd

Iedereen die The Witcher 3 heeft gespeeld, is wel bekend met het kaartspel Gwent. Deze minigame was zo geliefd bij fans, dat ontwikkelaar CD Projekt Red heeft besloten een stand-alone versie uit te brengen.
In deze game kunnen mensen van over de hele wereld tegen elkaar strijden om de titel van beste kaartmeester in de wacht te slepen. Ook zal de Gwent game cross platform ondersteuning bieden, zodat spelers op PC en Xbox One het tegen elkaar op kunnen nemen.
Gwent krijgt, naast een uitgebreide multiplayer modus, ook een singleplayer campaign waarin je als speler tegen de computer speelt. In deze campaign kan je kennismaken met de gameplay en oefenen om beter te worden in het spel. Er komt ook een beta voor de Gwent stand-alone aan, die ergens in september zal plaatsvinden. Inschrijven voor deze beta gaat via de website playgwent.com.
92837

6. Nieuwe Scalebound gameplay beelden

Tijdens de E3 persconferentie van Microsoft werd een hoop gameplay getoond voor de nieuwe IP Scalebound. Deze game werd vorig jaar aangekondigd, maar sindsdien bleef het wat stil rond Scalebound. Nu heeft Microsoft vanavond meer gameplay laten zien voor de titel.
In de gameplayvideo zijn gevechten tussen gigantische draken te zien en het ziet er allemaal nog grootser en beter uit dan toen we de game vorig jaar zagen. Je neemt het op tegen immens grote draken, wat zorgt voor indrukwekkende gevechten. Met vier verschillende spelers kan je samen in de co-op modus van de game aan de slag.
Scalebound zal ergens in 2017 verschijnen voor Xbox One en PC.
92838 1

5. Persoonlijke Xbox One controllers

Microsoft kwam vanavond met een nieuwe aankondiging genaamd het Xbox Design Lab. Hiermee kunnen gamers hun Xbox One controllers naar hartenlust aanpassen om zo een geheel persoonlijke en unieke controller te maken. Via de website van Xbox Design Lab kan je je eigen ideale Xbox One controller bouwen: verschillende onderdelen zoals de sticks en knoppen zijn aanpasbaar en hetzelfde geldt voor de kleuren van de controller.
Daarnaast is het mogelijk om tekst, zoals je eigen naam of gamertag te laten graveren in de controller. Vanaf vandaag kunnen pre-orders voor de persoonlijke controllers geplaatst worden en Microsoft zal deze vanaf oktober verschepen. Voor een persoonlijke controller betaal je 79,99 dollar. Wil je je naam laten graveren, dan kost dat nog 9,99 dollar extra.
92839

4. Dead Rising 4 aangekondigd

Het was kort voor de E3 eigenlijk al uitgelekt, maar er komt een nieuwe Dead Rising game aan. Het vierde deel in de zombiegame reeks is vanavond officieel aangekondigd tijdens de E3 persconferentie van Microsoft. Deze aankondiging ging gepaard met een trailer, die je bovenaan deze pagina kan bekijken.
Dead Rising 4 zal eind 2016 verschijnen, een exacte releasedatum is op dit moment nog niet bekend. Verder is er weinig informatie over de game bekend, maar uit de trailer blijkt dat we weer op unieke en bloederige manieren zombies een kopje kleiner mogen maken. Zo zien we onder andere een geweer dat zuurstokken afvuurt voorbijkomen en is een gempimpte vuurspuwende auto in de trailer te bewonderen.
92840

3. Forza Horizon 3 release onthuld

Natuurlijk mag Forza niet ontbreken in onze top 7 Microsoft E3 aankondigingen. Tijdens de persconferentie van vanavond heeft Microsoft namelijk een nieuwe game in de Horizon-reeks uit de doeken gedaan: Forza Horizon 3.
Forza Horizon 3 zal zich afspelen in Australië en biedt spelers veel variatie op het gebied van landschappen en wegen. Zo zien we in de bovenstaande gameplay trailer ook veel off-road terreinen en kan je ook racen op het strand. De omgevingen zullen diverser zijn dan ooit en ook zullen dag en nacht elkaar afwisselen.
Volgens Falph Fulton wordt Forza Horizon 3 een enorme open wereld en bevat de game de meest uitgebreide collectie aan auto's ooit. Spelers kunnen met hun vrienden aan de slag in een co-op campaign. Bovendien krijgt de game 4K ondersteuning. Forza Horizon 3 zal op 27 september verschijnen voor Xbox One en Windows 10.
92891

2. Xbox Play Anywhere aangekondigd

Tijdens de E3 persconferentie van vanavond heeft Microsoft haar Xbox Play Anywhere programma aangekondigd. Wanneer je een game aanschaft die onderdeel is van dit programma, kun je deze op zowel Xbox One of Windows 10 spelen. Dit betekent dus dat je de game maar een keer hoeft te kopen om deze op de verschillende platformen te spelen.
Hierbij worden je saves constant gesynchroniseerd, zodat je meteen verder kan spelen waar je was gebleven op het andere platform. De eerste game die voor Xbox Play Anywhere is aangekondigd, is de game Gears Of War 4. Je kan dus je spel opslaan wanneer je Gears Of War 4 op Xbox One speelt, en dan verder spelen op je PC. Daarnaast zal ook Halo Wars 2 onderdeel worden van het Xbox Play Anywhere programma en in alle waarschijnlijkheid zullen vele titels volgen.
92892

1. Nieuwe Xbox One versies onthuld

Microsoft kwam tijdens de E3 personferentie niet met één, maar twee nieuwe hardware aankondigingen. Ten eerste werd de Xbox One S besproken. Deze console zal 40 procent kleiner worden en daarnaast zal deze beschikken over een harde schijf van maximaal 2TB. De console krijgt in Noord-Amerika een adviesprijs van 299 dollar en zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn.
Aan het einde van de persconferentie werd Project Scorpio uit de doeken gedaan. Hier hadden we, net als het geval was bij de Xbox One S, al wat geruchten over gehoord, maar nu is ook de Scorpio officieel onthuld. Het gaat hierbij om een krachtigere versie van de Xbox One en deze console werd aangeduid als 'de meest krachtige console op dit moment'. De console beschikt over een GPU die 6 teraflops ondersteunt en zal ook 4K gaming en virtual reality ondersteunen.
Het duurt nog even tot we met Project Scorpio aan de slag kunnen, aangezien deze console pas eind 2017 verkrijgbaar zal zijn. Microsoft heeft de console nu al aangekondigd, zodat ontwikkelaars hun games voor de komst van deze console kunnen voorbereiden.
Hiermee sluiten we onze top 7 Microsoft E3 aankondigingen af. Welke aankondigingen vond jij tof? Laat het ons weten in de comments! En bekijk ook eens onze andere artikelen met betrekking tot de aankondigingen tijdens de E3 in ons E3 2016 overzicht.

Populair Nieuws