Top 7 beste VR games 2017 - Gamen in een andere wereld

  Gamen in VR is een unieke ervaring. Je voelt kogels langs je oren vliegen, beleeft actie nog intenser en vergeet de echte wereld in zijn geheel. Virtual reality is een ervaring op zich en 2017 heeft genoeg pareltjes binnen het genre mogen omarmen. De hoogste tijd om de beste VR games 2017 onder de loep te nemen!

  7. Farpoint

  We trappen de lijst met beste VR games 2017 af met een shooter voor de PlayStation VR. Hier vinden we namelijk Farpoint terug. In deze first-person shooter crash je met een ruimteschip op een buitenaardse wereld die vol zit met de meest creepy monsters. Vanzelfsprekend zijn deze beesten je niet goedgezind en moet je vechten voor je leven om uit deze hel af te komen.

  Naast een actievolle campagne bevat de shooter ook een co-op modus, waarin je met iemand anders hordes beesten om kunt leggen. Daarbij is het gebruik van de Aim Controller een aanrader, mede door het feit dat de controller speciaal voor de game is uitgekomen. Hiermee heb je nog meer het gevoel dat je een echt schietijzer in handen hebt, in plaats van een stuk plastic met een lichtgevende bal.

  Houd je dus van lood knallen en ben je ook niet vies van wat science-fiction actie? Dan valt Farpoint helemaal binnen jouw straatje. Wacht dus niet langer en ga de strijd aan met alles wat beweegt om levend thuis te komen! De lijst met beste VR games 2017 begint goed, maar er komt nog veel meer moois aan.

  6. Star Trek: Bridge Crew

  En zo actievol als Farpoint is, zo rustig oogt Star Trek Bridge Crew in eerste instantie. Deze titel van uitgever Ubisoft is een droom die uitkomt voor menig 'Trekkie' en laat je de controle overnemen van een heus ruimteschip. Met maximaal drie anderen ga je op ontdekkingstocht om bondgenoten te helpen en vijandige Klingons voor eens en voor altijd te verbannen.

  En of je nou als kapitein iedereen aanstuurt, of achter de knoppen van het geschut zit, iedereen heeft te allen tijde wat te doen. Teamwork is daarbij cruciaal, want alle componenten van het schip werken nauw met elkaar samen. Je kunt nog zo goed omgaan met wapens, maar als de energie niet goed wordt verdeeld, dan sterft iedereen alsnog een snelle dood.

  Het kernwoord voor Star Trek Bridge Crew is dan ook co-op. Deze VR-titel moet je met anderen spelen om het potentieel optimaal te benutten. Dit avontuur belooft niet alleen heel spannend te worden, je zult je ook kostelijk vermaken met elk gekozen bemanningslid. Bridge Crew toont aan dat VR wel degelijk sociaal kan zijn en dat is reden genoeg om de game bij de beste VR games van 2017 op te tellen.

  5. Project CARS 2

  Bijgekomen van de vorige ruimteavonturen begeven we ons ditmaal op het circuit, waar Project CARS 2 domineert. Deze racegame biedt op de PC de mogelijkheid om te racen in virtual reality en deze toevoeging tilt de racesimulator naar een hoger niveau. Nu kun je van dichtbij meekrijgen hoe prachtig de auto's eruitzien en hoe het dynamische weersysteem je blijft verbazen.

  Aan werkelijk elk detail is gedacht in de game en dat zie je terug in de presentatie, maar ook in de gigantische hoeveelheid content. Tal van auto's en circuits zijn inbegrepen in dit pretpakket voor elke racefanaat. Iedereen die een VR-bril voor zijn of haar PC heeft liggen, moet Project CARS 2 op zijn minst een keer geprobeerd hebben. Al is het maar om te voelen hoe het is om met volle snelheid in een Ferrari over het asfalt te scheuren.

  4. Robo Recall

  Op nummer vier vinden we Robo Recall terug. Deze gratis first-person shooter van ontwikkelaar Epic Games laat goed zien waar het virtual reality platform allemaal toe in staat is. In de game kruip je in de rol van Agent 34, een werknemer van het bedrijf RoboReady. Deze onderneming is marktleider op het gebied van robotproductie, maar alles gaat fout als de robots in kwestie zich tegen hun menselijke eigenaren keren.

  Aan jou de taak om al het metalen gespuis uit te schakelen en de mens te redden. Dat doe je met een arsenaal aan wapens waarmee je elke robot naar het hiernamaals knalt, terwijl je ondertussen ook nog uitvogelt wat nou precies de oorzaak is van alle chaos. De game kent in principe geen regels, behalve: hoe gekker hoe beter.

  Rijg dus zoveel mogelijk moorden aan elkaar en gebruik daar niet alleen jouw eigen wapens voor, maar ook die van jouw tegenstander. Vang een raket op en kaats hem direct de andere kant op, het is een van de vele manieren om het kwaad te bestrijden. Dit alles werkt erg goed en Robo Recall hoort daarom zonde meer bij de beste VR games van het afgelopen jaar.

  3. Skyrim VR

  Dan belanden we bij de top drie. Welke games hebben het meeste indruk gemaakt en eindigen bovenaan de lijst met beste VR games 2017? Het brons is ditmaal voor het laatste deel binnen The Elder Scrolls serie. Skyrim is al een aantal keren opnieuw uitgebracht, maar de nieuwste variant weet toch indruk te maken. Skyrim VR laat je namelijk de gehele game, inclusief alle DLC, beleven in virtual reality.

  Jij ligt dus zelf klaar om onthoofd te worden voordat een draak jouw executie bruut verstoort aan het begin van de game. Zo'n zelfde draak dien je vervolgens te verslaan als je door de verhaallijn van de game heen werkt. Maak gebruik van alle wapens en krachten die je tot je beschikking hebt om iedereen te slim af te zijn en geniet ondertussen van al het moois dat de regio te bieden heeft.

  Skyrim VR is een van de meest complete VR games die je op dit moment kunt aanschaffen en elke PlayStation VR bezitter zou zonder aarzelen aan de slag moeten gaan met dit avontuur. Of je de game nou nog nooit eerder hebt aangeraakt of dat je elke uithoek van de kaart uit je hoofd kent, elk avontuur is uniek. Dus pak je zwaard op en ga de interactie aan met alles wat op jouw pad komt.

  2. Lone Echo

  De tweede plaats binnen de beste VR games 2017 wordt gevuld door een ander episch avontuur in de ruimte, door Lone Echo om precies te zijn. De game is ontwikkeld door Ready At Dawn, bekend van haar vorige game The Order 1886. De filmische actie en grafische stijl maakten deze game uniek en die invloeden zijn zeker terug te vinden in Lone Echo.

  Ook in deze game speel je door een spannend verhaal heen, maar dit keer toch een stukje verder in de tijd. De game speelt zich namelijk af in het jaar 2126, waar jij als speler rondzweeft in een ruimtestation dat om Saturnus draait. Zoals dat meestal het geval is in dit soort games gaan er flink wat dingen fout en moet jij samen met je kompaan Olivia het station zien te redden van een ramp.

  Daarnaast kun je aan de slag met een multiplayer modus die veel wegheeft van Ender's Game. Al zwevend strijden twee teams tegen elkaar om een bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Hoewel de game enkel voor de Oculus Rift beschikbaar is, verdient Lone Echo zeker een notering in de lijst met beste VR games 2017.

  1. Resident Evil 7

  Toch kan er maar een de winnaar zijn en onder de beste VR games 2017 gaat die eer naar Resident Evil 7. In dit enge avontuur reis je af naar een verlaten boerderij waar je op zoek gaat naar je vermiste vrouw. Helaas gaat niet alles als gepland en al snel kom je oog in oog te staan met de Baker familie en die hebben allesbehalve goede intenties.

  Een tof horrorspektakel dus, maar dat is niet alles. Het toffe aan het geheel is dat je de hele game in virtual reality kunt spelen. En met zo'n VR-bril wordt alles toch wel een heel stuk spannender. Of Jack nou achter je aan zit met een schep of dat je de strijd aan gaat met mysterieuze monsters, werkelijk alles wordt tien keer zo eng.

  Hoewel de stap naar first-person voor de Resident Evil serie wel even wennen is, leent de game zich hierdoor perfect voor virtual reality. Hoe het avontuur afloopt verklappen we hier niet, daarvoor zal je de game toch echt zelf moeten opstarten.

  Beste VR games 2017 - Welke titel is jouw favoriet?

  Zoals deze lijst met beste VR games 2017 wel laat zien, is het een topjaar geweest voor elk VR-platform. Met tal van prachtige, actievolle en doodenge ervaringen is er voor iedereen wel iets om mee aan de slag te gaan. Ben jij het eens met deze zeven geselecteerde toppers? Of mis je nog een titel in het rijtje? Laat het zeker weten in de reacties hieronder!

  Farpoint

  Verkijgbaar vanaf 17 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.