Top 7 beste orkestrale soundtracks uit video games

Article
zaterdag, 15 oktober 2016 om 15:05
xgn google image
Misschien is niet iedereen zich er van bewust, maar zonder een goede soundtrack is een game gewoon incompleet. In deze special vind je de top 10 meest epische soundtracks. Er zijn hier geen 8-bit muziekjes te vinden, dit is de Top 7 beste orkestrale soundtracks uit video games
Game soundtracks, vaak kleven ze zich aan je vast vanaf de eerste keer dat je ze hoort, op een geweldig ontknopingsmoment in je favoriete RPG of tijdens je eerste boss encounter in de gaafste MMO. Iedereen associeert zijn favoriete soundtrack met een bepaalde gebeurtenis in een game. Dit is de top 7 beste orkestrale soundtracks uit videogames.

7. God of War III - Rage of Sparta

De soundtrack die altijd opdoemde wanneer je een boss bijna op Kratos-style had verpulverd. Het moment wanneer je hart iets sneller begon te kloppen omdat je nieuwe wapen of abillity in zicht was. Rage of Sparta was de soundtrack gemaakt om af te spelen tijdens de "heat of battle".
God of War 3 nam niet genoegen met de invloeden van slechts één componist, dus waarom geen vijf componisten? De volledige God of War 3 soundtrack is gemaakt met invloeden van Gerard K. Marino, Ron Fish, Mike Reagan, Jeff Rona en Chris Velasco. Elk van de componisten heeft zijn eigen invloed in de muziek van God of War 3 gebracht tot een episch geheel.
98779

6. Lost Planet: Extreme Condition - Wayne's Theme

Een die jullie misschien iets minder snel hadden verwacht in deze lijst. Maar dat maakt de soundtrack er niet minder episch op. Wayne's Theme speelt af op het beginscherm van de game en geeft een tragisch, maar heldhaftig effect op de game.
Lost Planet speelt zich af in de toekomst. De aarde is geen leefbare omgeving meer voor de mens, dus werd het tijd om andere planeten te koloniseren. Maar zoals in we inmiddels wel weten gaat het koloniseren van onbekende planeten niet zonder problemen.
De muziek van Lost Planet is gecomponeerd door Jamie Christopherson. Hij heeft onder andere muziek geschreven voor The Lord of the Rings: Battle for Middle Earth en Metal Gear Rising: Revengeance.
98780

5. Halo: Combat Evolved - Halo Theme

Iedereen die zich een gamer noemt moet deze wel kennen. De Halo Theme is een zeer herkenbaar en iconisch muziekstuk uit de gamewereld. De soundtrack is gecomponeerd door Martin O'Donnell en Michael Salvatori. O'Donnell heeft ook muziek geschreven voor games als Oni en Destiny.
Het eerste deel van Halo was slechts het begin van een zeer succesvolle franchise wat begon in 2001. Met twee vrienden rond rijden in een Warthog terwijl jullie achterna worden gezeten door die verdomde Banshees. Of co-op met je maatje de campaign meerdere malen uitspelen. Of wat dacht je van oneindige gevechten met de Energy Sword of Gravity Hammer?
98791 1

4. Battlefield 1942 - Theme song

Deze werd hier op de redactie als een van de eerste geschreeuwd om in de top 10 te komen. Hier kan menigeen toch wel een nostalgisch traantje van wegpinken. Als een echte virtuele oorlogsveteraan.
Voor degenen die het misschien niet weten, Battlefield 1942 is een oorlogsgame gebaseerd op de Tweede Wereldoorlog. Het spel kwam in september 2002 uit voor Windows en twee jaar later is het nog uitgebracht voor OS X. In 2012 is het spel free-to-play geworden.
Battlefield 1942 heeft geen campaign, maar momenteel lijkt het er niet op dat de game over een erg grote online community beschikt.
De Battlefield 1942 theme song is gecomponeerd door Joel Eriksson. De eerste theme song van de Battlefield franchise.
98799

3. The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn

Uiteraard kan dit epische meesterwerk niet missen uit de lijst. De soundtrack die bijna iedereen wel van achter zijn of haar televisie meezingt. Het nummer draait altijd op het beginscherm of als er een draak in de buurt komt. Het zijn in beide gevallen de juiste momenten om het lied te horen.
Skyrim is een gigantisch continent verdeeld over meerdere "Jarls". Maar het land wordt geteisterd door een opperdraak, genaamd Alduin. Jij als "Dragonborn" bent de profeet, de verlosser. De taak is aan jou om Alduin te verslaan.
De soundtrack is gecomponeerd door Jeremy Soule. Soule heeft onder andere muziek geschreven voor games als Guild Wars en Neverwinter Nights.
98851

2. World of Warcraft: Wrath of the Lich King - Invincible

Invincible, de jam van de Lich King die opdoemde bij het betreden van de zijn throne room. Sommigen weten het misschien nog wel, de eerste keer dat je de Lich King zag in "Icecrown Citadel 25 man (heroic)". Dat moment wanneer je de zielenzuiger koning van zijn troon stootte en iedereen uit je guild je feliciteerde met je overwinning.
Invincible is gecomponeerd door Russel Brower. De componist heeft onder andere muziek geschreven voor Animaniacs, StarCraft II en Diablo III. Invincible heeft de Classic FM Hall of Fame Top 300 in april 2014 en eindigde op de 52e plaats. Dit was Browers eerste muziekstuk dat de Hall of Fame behaald heeft.
99024

1. Assassin's Creed II - Ezio's Family

Een avontuurlijk muziekstuk die één is geworden met het verhaal van Ezio Auditore da Firenze. Dit muziekstuk speelde voornamelijk af bij slotstukken in het verhaal, de belangrijkste momenten in de game. Misschien dat dat het zo'n memorabele soundtrack maakt. Daarnaast was Assassin's Creed II voor velen toch wel de beste game uit de franchise.
"Ezio's Family" is gecomponeerd door Jesper Kyd Jakobsen. Kyd heeft de muziek geschreven voor alle games waar Ezio in zit. Verder heeft hij ook muziek geschreven voor Borderlands, Darksiders II en Tom Clancy's Splinter Cell.