Top 6 space games die binnenkort verschijnen

  Games die zich afspelen in de ruimte zijn er al sinds het begin der tijden. Space Invaders, bijvoorbeeld, drong de woonkamers van vele gezinnen binnen in de jaren '70 en '80. Sindsdien zijn science-fiction/space games niet meer weg te denken uit de game wereld. Lees hier naar welke games wij uitkijken in onze top 6 space games die binnenkort verschijnen.

  In deze lijst vind je zes games die zich afspelen in de ruimte die op moment van schrijven nog niet verschenen zijn of alleen als Early Access te spelen zijn. De lijst is opgebouwd na populariteit en bekendheid van de games.

  6. Space Engineers

  Space Engineers is in de meest simpele zin Minecraft in de ruimte. In Space Engineers zijn er op dit moment twee verschillende modi om te spelen: creative en survival. In creative modus ben je vrij om te bouwen wat je maar wilt zonder je druk te moeten maken om resources of het opladen van je ruimtepak. Net zoals bij Minecraft moet de speler blokken gebruiken om zijn of haar creaties te maken.

  In survival mode ben je een stuk minder vrij en zul je, net zoals bij Minecraft, resources verzamelen om je creaties te maken. In survival mode zul je ook je ruimtepak moeten opladen door middel van zonnepanelen of reactoren.

  Gelukkig is Space Engineers meer dan alleen Minecraft in de ruimte. De objecten die een speler maakt, kunnen ook bestuurd worden en zijn er planetaire systemen die allemaal ontdekt kunnen worden. Ook de resources op de planeten en manen kunnen worden gebruikt om ruimtestations te bouwen.

  Space Engineers is te spelen in singleplayer of multiplayer tot maximaal 16 spelers. De game is op dit moment al als Early Access beschikbaar op Steam, maar een officiele releasedatum is nog niet bekend.

  5. Dreadnought

  In Dreadnought sta jij aan het roer van een slagschip in de ruimte. In tegenstelling tot de meeste space games die zich vooral richten op de kleinere 'fighter' klasse heb je in Dreadnought de keuze over vijf verschillende soorten slagschepen.

  De Dreadnought kan gezien worden als de tank van het spel. Het schip beschikt over veel kanonnen en is groot en log maar erg bepantserd. De Destroyer klasse is de allround klasse. Deze klasse is erg accuraat, bied goede schade over middelmatige afstand en heeft een speciale ram aan de voorkant die veel schade aan kan richten.

  De Corvette klasse is snel, wendbaar en heeft een speciaal 'cloacking device' waarmee hij tijdelijk onzichtbaar wordt. De Artillery Cruiser is de zwak gepantserde klasse met sterke wapens voor lange afstand. De Tactical Cruiser ondersteund de overige schepen met een reparatie straal maar hebben weinig verdedigende mogelijkheden voor zichzelf.

  In deze free to play multiplayer game kunnen 10 spelers het tegen elkaar opnemen in een 5v5 Team Deathmatch of Team Elimination. Team Elimination is een game modus waarin elke speler in een team slechts eenmaal beschikt over één van de vijf soorten schepen, wanneer je neergaat kan je doorspelen als een kleine 'fighter'. Het team dat als eerste alle hoofdschepen van de tegenstander weet te vernietigen, wint. Naast de multiplayer komt er ook nog een singleplayer campagne uit voor Dreadnought.

  Het is nog onbekend wanneer Dreadnought wordt uitgebracht.

  4. Stellaris

  Stellaris is een deep space strategy game. In Stellaris speel je als een ras wat net interstellair reizen heeft uitgevonden en begint met het ontdekken met het universum. Het doel van het spel is je rijk uit te breiden en zo ver mogelijk in het universum te komen. De keuze is aan de speler hoe hij dit gaat bereiken.

  Totale oorlogvoering of diplomatie behoren tot de opties. Het speelveld van Stellaris wordt willekeurig gegenereerd met duizenden planeten om te ontdekken. Ook de rassen die je tegenkomt worden willekeurig aangemaakt, waardoor de game continu verschillend zal zijn wanneer je weer een nieuwe potje begint.

  Stellaris zal misschien een beetje als Total War in de ruimte gaan aanvoelen. Aangezien de meeste spelers waarschijnlijk niet echt kiezen voor een diplomatieke oplossing maar vooral de oorlog aangaan met de aliens, zal het uitgebreide diplomatieke systeem van Stellaris wellicht niet zoveel gebruikt worden.

  Stellaris komt uit op 9 mei 2016 aanstaande.

  3. Mass Effect: Andromeda

  Mass Effect: Andromeda is misschien wel dé space game waar de meeste mensen op zitten te wachten. Mass Effect: Andromeda is geen direct vervolg op de Mass Effect serie en zal zich waarschijnlijk ook in een ander stelsel afspelen dan onze eigen melkweg. Er is nog niet veel bekend over de game en ontwikkelaar BioWare houdt zich behoorlijk stil.

  Als je de geruchten mag geloven gaat Mass Effect: Andromeda zich afspelen in het fictieve melkweg stelsel Andromeda en is de hoofdpersoon daar als een ontdekkingsreiziger voor een nieuwe thuisbasis voor de mensheid. Volgens de geruchten zal jij je bezig gaan houden met het opzetten van koloniën en natuurlijk het afknallen van onbekende en agressieve alien soorten.

  Andromeda zal waarschijnlijk de oorspronkelijke Mass Effect formule aanhouden, maar wel met een grotere mogelijkheid tot ontdekking. Er is nog niet veel duidelijk over de ontdekkings mogelijkheden maar wellicht betekent het dat het reizen tussen de verschillende stelsels niet meer gelimiteerd is tot het aanklikken van een sterrenstelsel.

  Mass Effect: Andromeda komt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2017 uit.

  2. No Man's Sky

  Het (bijna) ongelimiteerde universum van No Man's Sky houdt de gemoederen al bezig sinds de bekendmaking van de game. In No Man's Sky ben je een ontdekkingsreiziger op zoek naar de weg om bij het centrum van het universum te komen. Het spel bestaat uit miljoenen sterren en planeten die allemaal uniek zijn en bezocht kunnen worden.

  No Man's Sky is dus een ontdekkingsgame met bijna oneindige gameplay. Het doel van het spel is om het centrum van het universum te bereiken: wat er gebeurt wanneer je dit bereikt is onbekend. No Man's Sky is gevuld met verschillende alien rassen, met ieder hun eigen taal, specialisatie en diplomatieke verhoudingen tot elkaar en jou als speler. Door de talen van de aliens te leren kan je beter handelen en relaties opbouwen en zodoende je schip, wapens en ruimtepak verbeteren.

  Een andere manier om je spullen te verbeteren is het verzamelen van resources. Overal zijn elementen te vinden die als resources dienen voor je upgrades. Ook leuk om te doen is het inbreken bij de fabrieken van aliens om blauwdrukken te stelen, en om vervolgens met je verzamelde resources hun technologieën te bouwen en tegen ze te gebruiken. Kijk wel uit dat je het niet aan de stok krijgt met elk ras, want anders wordt het bereiken van het cuntrum van het universum wel erg lastig.

  No Man's Sky komt uit op 21 juni voor PC en PlayStation 4.

  1. Star Citizen

  âStar Citizen is waarschijnlijk de space game waar het meeste van wordt verwacht. Star Citizen zal namelijk niet alleen maar een space simulator worden, maar heeft ook FPS-elementen en een uitgebreid universum waarin alles met elkaar in verbinding staat. Bij lancering zal Star Citizen honderd sterrenstelsels bevatten met ieder meerdere locaties om te ontdekken.

  In Star Citizen zijn er vier basis-beroepen waaruit een speler kan kiezen. Een Fighter Pilot is, logischerwijs, onderdeel van de krijgsmacht en is er om de grenzen van het rijk te beschermen. Of je wordt natuurlijk een huurling en gaat achter criminelen aan of werkt in opdracht van diezelfde criminelen.

  Een andere beroepskeuze in Star Citizen is de Merchant. Als Merchant is het jou taak om Aarde of juist de nieuwe koloniën te bevoorraadden en een leuke winst op te strijken voor jezelf. Maar niks is zo simpel als het lijkt en als handelaar ben je een goed doelwit voor ruimte piraten.

  Pirates zijn de derde groep in Star Citizen. Piraten verdienen hun brood met het overvallen van commerciële schepen, het onderscheppen van data en het ontvoeren van burgers.

  De laatste groep in Star Citizen zijn de Salvegers: deze groep spelers zijn de ontdekkers en de bezoekers van de verre en afgelegen plekken. Door het gehele universum zijn waardevolle spullen te vinden en de Salvegers zijn de mensen die ze zullen vinden.

  Zoals gezegd staat alles in Star Citizen met elkaar in verbinding. Wordt er een overval gepleegd op een handels konvooi? Dan worden de goederen die zij vervoerden duurder, maar komen er ook nieuwe missies bij voor bijvoorbeeld Fighter Pilots en Salvegers. Een blokkade van een planeet houdt de grondstoffen daar en drijft de prijs omhoog in de rest van het universum, en wanneer een speler bouwmaterialen meeneemt naar een scheepswerf worden de schepen goedkoper.

  Star Citizen draait niet alleen maar om het verdienen van geld. Natuurrampen en buitenaardse invasies zullen bijvoorbeeld aan de orde van de dag zijn en zorgen weer voor bijpassende missies. Alles wat een speler doet of laat zal in Star Citizen missies creëren voor anderen, wat voor speelwijze hij of zij ook heeft. Check de website van Star Citizen voor een uitgebreid overzicht van alle game elementen.

  Star Citizen komt waarschijnlijk eind 2016 uit.

  Dreadnought

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.