Top 5 zombie survival games - Vechten tegen de ondoden!

  Killing Floor 2 is sinds kort verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en PC. Dat is een mooi moment om te kijken naar alle pareltjes binnen het survival-genre. In deze top 5 zombie survival games bespreken we de tofste games waarin je het opneemt tegen de ondoden.

  5. Call of Duty Zombies

  De eerste game in de lijst is er eentje die al langere tijd meegaat. We hebben het hier over de zombies-modus die terug te vinden is in de recentere Call of Duty-games. De modus vindt zijn origine in Call of Duty World at War, waar de ondoden enkel een extraatje waren voor mensen die de campagne van de game hadden voltooid.

  Het concept van een arena waarin je als speler moest zien te overleven bleek echter een succes. Zodoende heeft de zombies-modus zijn eigen onderdeel binnen de daaropvolgende games gekregen. Alle games kennen dezelfde formule. Je wordt als speler in een level gedropt en je krijgt de taak om zoveel mogelijk rondes met vijanden te overleven.

  Wapens en andere handige apparatuur kan gekocht worden met behaalde punten, en ook zijn er perks aanwezig die je handige krachten geven. Mede door de populariteit die de zombies uit de Call of Duty-serie hebben, verdient de modus een plek in de top 5 zombie survival games.

  4. Dead Rising

  Veel survival games hebben een serieuze toon, maar de titel op plaats vier kent dat totaal niet. Dead Rising is een zombie survival game in hart en nieren, maar geeft daar wel zijn eigen draai aan. Het origineel uit 2006 laat je in de rol van Frank West kruipen, een journalist die onderzoek doet naar een mysterieuze uitbraak in een Amerikaans winkelcentrum.

  Middels een helikopter wordt hij op het plaats-delict afgezet en heeft hij 72 uur de tijd om zijn verhaal rond te krijgen. De tijdsdruk die je ook tijdens het spelen voelt maakt de game uniek, en zorgt er tevens voor dat je je enorm onder druk voelt. Toch is de game niet zo serieus als het bovenstaande je doet geloven. Want een ander gegeven waar de Dead Rising-serie bekend om staat zijn de knotsgekke methodes om de vele zombies in het overrompelde winkelcentrum aan hun einde te brengen.

  Van kinderfietsen met geweren erop tot kettingzagen die aan een bezem vastgebonden zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is een bruikbaar wapen in de Dead Rising-games. Ook in Dead Rising 4, dat recent is verschenen voor de Xbox One, kun je weer helemaal los gaan op de vele ondoden. Reden genoeg dus voor een plek in de top 5 zombie survival games.

  3. Resident Evil

  Na de knotsgekke zombie-actie van Dead Rising gaan we door naar de nummer drie in de top 5 zombie survival games. Deze serie gaat al wat jaren mee en begon met het origineel, dat in 1996 op de eerste PlayStation uitkwam. Het plot binnen de games draait dikwijls om de mystrieuze Umbrella Corporation. Dit bedrijf is de fabricant van het zogenoemde T-virus.

  Dit virus zorgt ervoor dat overleden organismen weer tot leven gewekt worden. Alles loopt echter niet als gehoopt, en een enorme zombieplaag is het gevolg. Aan jou als speler de zware taak om te overleven in de overrompelde wereld van Resident Evil. Het horror-aspect is een onderdeel dat vooral in de oudere games uit de serie centraal staat, en ook in het aankomende nieuwe deel is de horror weer terug van weggeweest.

  Resident Evil 7 Biohazard komt begin 2017 uit, en het mooie van de game is dat je het gehele avontuur met de PlayStation VR kunt doorkruisen. Ook in de komende maanden is er dus genoeg zombiehorror om je op te verheugen. Reden genoeg om Resident Evil op te nemen in de top 5 zombie survival games.

  2. Left 4 Dead

  De nummer twee van deze top 5 zombie survival games is een serie waarin actie voorop staat. De shooter-serie van Turtle Rock en Valve wist menig gamer te verrassen toen de originele Left 4 Dead in 2008 het levenslicht zag. De shooteractie in combinatie met hordes zombies die op je afkomen maken de games een enorm genot om te spelen.

  De mogelijkheid om de beide delen van begin tot eind met maximaal drie anderen in co-op te spelen maakt de Left 4 Dead serie tevens interessant voor de sociale gamers. Elke game heeft meerdere campagnes die zijn te voltooien, en tijdens elk avontuur kom je op de gekste locaties. Van vliegvelden tot ziekenhuizen, je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen in Left 4 Dead.

  Mede door de snelle actie en de mogelijkheid om ook samen te ontkomen van het ondode gespuis, verdient de Left 4 Dead-serie een waardig plekje binnen deze top 5 zombie survival games. Left 4 Dead 2 stamt alweer uit 2009, dus het is nog maar de vraag of er ooit een derde deel uitkomt. Met Valve weet je het immers nooit.

  1. The Walking Dead

  Op de eerste plaats van de top 5 zombie survival games vinden we een bekende serie: The Walking Dead. De serie vindt zijn origine binnen de vele comics die zijn gecreëerd door Robert Kirkman. Hierop volgde de nog altijd populaire televisieserie met dezelfde naam, en tot slot kwam ontwikkelaar Telltale met een reeks interactieve verhalen waarin jij bepaalt wat er gebeurt in deze duistere wereld die gevuld is met zombies.

  Telltale is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van het derde seizoen van The Walking Dead, en na het succes van de eerste twee seizoenen zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. In dit derde avontuur fungeert Clementine wederom als de protagonist van het verhaal, al is ze wel een aantal jaren ouder geworden.

  Precieze details over het verhaal van The Walking Dead Season 3 zijn er nog niet, maar gelukkig duurt het wachten niet lang meer. Later deze maand kun je namelijk al aan de slag met de eerste twee episodes van het nieuwe seizoen, en weet je hoe het lot van Clementine ervoor staat.

  Mis jij nog games die thuishoren in de top 5 zombie survival games? Laat het hieronder weten in de reacties!

  The Walking Dead: A New Frontier - Episodes 1 en 2

  Verkijgbaar vanaf 20 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.