Top 5 verrassende games E3 2014 persconferenties

Article
door Joep
dinsdag, 10 juni 2014 om 15:52
xgn google image
Het was een lange nacht, maar allerminst een vervelende nacht. We hebben hoogtepunten en dieptepunten gezien in de presentaties van Microsoft, Sony, EA en Ubisoft. Er is vanzelfsprekend een hoop voorbij gekomen in de afgelopen uren. Maar wat kwam als een grote verrassing? We hebben een top 5 voor je!
Er zijn bij deze shows natuurlijk altijd een paar dingen die uitgevers laten zien waarvan weinig mensen dat ene nieuwtje hadden verwacht. We kijken nogmaals naar de nacht van de E3 en kijken welke grote verrassingen er waren.

5. Conker in Project Spark

Het is bijna tien jaar geleden sinds we iets zagen van Conker en toen ineens zagen we deze antiheld op de persconferentie van Microsoft voorbij komen. Even werd het rumoerig in de zaal, omdat iedereen waarschijnlijk dacht dat hij een nieuwe game kreeg.
Daarentegen zit Conker in Project Spark. De game die exclusief uitkomt voor de Xbox One. Dit is misschien niet waar de fans op hadden gehoopt, maar toen de Conker met een kettingzaag op het scherm verscheen vond een groot gedeelte van de mensen toch zeker een verrassing.
top 5 verassingen van de e3 3334

4. GTA voor next-gen en PC

Ineens zagen we als donderslag bij heldere hemel wat bekende omgevingen voorbij komen. Met het heerlijke nummer van Dan Croll op de achtergrond kreeg je na een paar seconde al sterke vermoedens.
Het was duidelijk dat we Los Santos zagen met een bekend nummer dat uit GTA V komt, maar wat deed dit op de presentatie van Sony? Toen werd bekend dan de game eindelijk naar de next-gen komt en daarvoor een facelift krijgt.
Mensen die al een karakter hebben op hun vorige console kunnen hun voortgang meenemen naar hun nieuwe console. Verder komt er nog een special ‘video editor’ die enkel beschikbaar is op de PC. Nu kunnen de modders creatief losgaan in de straten van Los Santos.
top 5 verassingen van de e3 3335

3. Crackdown 3

Microsoft kwam met iets tofs. Dit keer is het Crackdown 3, een open wereld third-person shooter. Er waren al een aantal geruchten over deze game en veel mensen hadden hoop dat Microsoft de game officieel aan ging kondigen.
Dit gebeurde en we zagen een trailer van de game. Vorige E3 begon de stroom met geruchten voor Crackdown 3. Op de homescreen van de Xbox One van de Crackdown Orb te zien. Eén jaar laten zien we officieel de bekendmaking van de game. De verrassing was deels zo groot omdat die redelijk laat voorbij kwam in de presentatie.
top 5 verassingen van de e3 3336

2. Rise of the Tomb Raider

Het begon met de kalmerend stem van een psychiater. Tegenover hem zat een persoon met een hoody waarvan de capuchon over het hoofd zat. Het ging duidelijk om een vrouw. Maar wie was deze persoon?
Vervolgens zien we de dame in kwestie door een bos rennen en van een klif afspringen. In een volgende scene spant ze haar boog en plaatst een pijl in het achterhoofd van een persoon. Hierna trekt ze haar capuchon af en zien we dat het Lara Croft is. Er waren eerder al geruchten over een nieuwe Tomb Raider. Dit omdat de er bepaalde domeinnamen werden geregistreerd.
top 5 verassingen van de e3 3337

1. Rainbow Six: Siege

Als afsluiter van de persconferentie van Ubisoft kwam de uitgever met gameplay beelden van Rainbow Six: Siege. We zagen intense multiplayer actie waarbij een speciale eenheid het opnam tegen ontvoerders. Een ijzersterke afsluiter van een persconferentie waarop we niet bijster veel nieuwe dingen zagen.
We zagen dat bijna alles kapot kon. Dunne muurtjes kunnen worden opgeblazen om zo je vijand te bestoken vanuit een andere hoek, maar ook heb je de mogelijkheid om hele plafonds weg te blazen waarna jij de personen op de verdieping onder je een onaangename verassing kan bezorgen.