Top 5 verboden games - Veel seks, geweld of bloed

  De Turkse autoriteiten willen mogelijk Minecraft verbieden. Vrij bizar nieuws natuurlijk, maar hiermee zou Minecraft niet het eerst spel zijn dat mogelijk wordt verboden. Lees in deze special de top 5 verboden games. Gelukkig niet in Nederland, maar elders in de wereld gaat het er soms heftig aan toe!

  5. Mortal Kombat

  De originele Mortal Kombat zorgde voor nogal wat geschokte gezichten bij politici. Toen politici zagen dat tegenstanders op een gruwelijke manier werden vermoord of in elkaar werden geslagen, werd het spel in verschillende landen verboden. In onder andere Australië, Brazilië en Zuid-Korea werd het spel in de ban gedaan.

  In 2011 verbood Australië de nieuwste Mortal Kombat. De reden hiervoor was dat Australië geen rating heeft voor volwassen waardoor games met veel veel bloed automatisch worden verboden.

  4. Call of Duty

  Ook de Call of Duty franchise heeft het zwaar te verduren. Call of Duty 4 is in de meeste Arabische landen verboden. Niet zo heel raar als je bedenkt dat het doel van Modern Warfare is om Arabische terroristen te vermoorden. In de Verenigde Arabische Emiraten was Modern Warfare verboden wegens geweld tegen moslims. Daar is het verbod inmiddels opgeheven.

  In Pakistan is Call of Duty: Black Ops 2 verboden omdat het Pakistanen in een negatief daglicht zou plaatsen.

  Ook Nederland heeft nagedacht om een deel van Call of Duty te verbieden. In Modern Warfare 2 vond een omstreden 'vliegveld-scene' plaats. In dit level van het spel loopt een groep terroristen over een vliegveld en spelers moeten burgers neerschieten.

  De ontwikkelaar van Modern Warfare 2 was zichzelf bewust van de bruutheid van de scene. Infinity Ward bood speler de mogelijkheid om een van de meest omstreden scenes uit de game over te slaan.

  3. Carmageddon

  Carmageddon is een van de eerste video games die wereldwijd voor ophef zorgde. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk schaden aan te richten. Dit is natuurlijk andere koek dan gewoon als eerste over de eindstreep te komen.

  In het spel verzamel je punten door zoveel mogelijk mensen te overrijden. Het liefst nog zoveel mogelijk achter elkaar zodat je bonus punten verzamelt.

  In Brazilië werd het spel daadwerkelijk verboden. In verschillende landen, waaronder Engeland en Duitsland, moesten de personages door de overheden worden vervangen door zombies met groen bloed. Overigens waren er grapjassen die door een patch weer echte mensen naar het spel brachten.

  2. Manhunt

  Als je verbaasd bent dat Manhunt is dit lijstje staat dan heb je Manhunt nog nooit gespeeld. Manhunt is een tal van landen, waaronder Duitsland en Engeland, verboden wegens geweld en wreedheid. In Manhunt speel je een crimineel die mensen op de meest brute wijze ombrengt met verschillende wapens zoals messen, geweren, honkbalknuppels of zelfs met een zaag.

  Manhunt wordt gezien als een zeer controversieel computerspel. Het werd beschuldigd van een soort training op de moord van Stefan Parkeerah door Warren LeBlanc in Engeland. Hierdoor verscheen de game een tijd lang niet in de winkels, maar nadat de politie aantoonde dat het spel er niets mee te maken had, kwam de game terug in de schappen.

  1. Grand Theft Auto

  GTA spant toch wel de kroon qua verboden games. De game is op meerdere plaatsen in de wereld verboden. De allereerste versie van GTA werd verboden in Brazilie omdat men het spel te gewelddadig vond. Inmiddels zijn de meningen in het land wat veranderd, want het spel is weer te koop in de winkels.

  In de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië is het spel ook verboden. Dit had echter niets te maken met het geweld in de game, maar meer doordat er te veel seks in GTA zit. De game werd te sexy bevonden in Saoedi-Arabië. Niet heel onbegrijpelijk aangezien de meeste vrouwen in Saoedi-Arabië gesluierd over straat gaan en de vrouwen in GTA zijn nogal schaars gekleed.

  Het spel werd in Thailand verboden omdat er in 2008 een 18-jarige taxichauffeur in zijn taxi GTA wilde na spelen. Leuk en aardig maar net als in de game reed de jongen een persoon aan die later is overleden. Au!

  In Australië heeft de winkelketen Target de verkoop van GTA 5 verboden, omdat er te veel geweld tegen vrouwen in de game zou zitten.

  Carmageddon: Reincarnation

  Verkijgbaar vanaf 21 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.