Dying Light wiki - tips en tricks

  De tweede Dying Light DLC, Ultimate Survivor en de gratis Hard Mode zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Tijd om de wereld van Harran weer in te duiken om zombies te slachten en te overleven. Hier is de eerste en beste Dying Light wiki met tips en tricks.

  Met de tweede DLC die vandaag gelanceerd wordt zal Harran nooit meer hetzelfde zijn. Nieuwe wapens en outfits maken de wereld een stukje veiliger. Maar voor de beginners en zelfs voor de ervaren Dying Light gamers is een Dying Light wiki een must-have in de wereld van Harran, je wilt natuurlijk goed voorbereid zijn als je wilt overleven tussen de zombies. Dit is de Dying Light wiki met tips en tricks!

  STAY ALIVE

  Dit klinkt logisch en is natuurlijk het belangrijkste wat er is in Dying Light. Maar het is tegelijkertijd ook de moeilijkste tip die we je kunnen geven. Alle tips en tricks in de Dying Light wiki komen terug op de belangrijkste regel, STAY ALIVE!

  Doe je dit niet, dan verlies je overlevings XP die nodig zijn voor de overlevingsvaardigheden, maar daarover later meer in deze Dying Light wiki.

  Kick ass crew

  Sleep je vrienden (Dying Light kun je met vier personen spelen!) mee door de wereld van Dying Light en vorm een kick ass crew. Letterlijk, schop kont met je crew. De voordelen zijn eindeloos: je gaat minder snel dood, je vrienden kunnen je overeind helpen, gebieden kunnen makkelijker ontruimd worden, er kan sneller geloot worden, de missies worden sneller gehaald en je hebt gewoon veel meer plezier.

  Stel je voor dat die ene vriend van je als eerste een deur inloopt en vervolgens naar buiten komt rennen omdat er een dikke zombie op hem stond te wachten. De multiplayer levert hilarische momenten op. Friends are everything in Dying Light en onmisbaar in de Dying Light wiki.

  Air drops

  Wanneer de controller begint te trillen en er een vliegtuig overvliegt wordt er in de buurt een noodpakket gedropt. In het begin zal het moeilijk zijn om voor Rais zijn mannen bij een noodpakket te zijn. Wanneer Rais' mannen bij de noodpakketten staan kan je het gevecht aangaan, maar bereid je voor op een zwaar gevecht. Gebruik alle tips uit deze Dying Light wiki om de gevechten te winnen.

  Het is dus belangrijk om snel bij de luchtdroppingen aan te komen. De beloning is het echter allemaal waard. Lever de noodpakketten in bij de toren en je krijgt genoeg XP voor de overlevingsvaardigheden, daarover later meer in deze Dying Light wiki.

  In het begin is het erg moeilijk om de luchtdroppingen te veroveren maar het levert veel XP op. Maak zelf de afweging vanaf een hoger punt om de noodpakketten op te halen of niet.

  Dying Light wiki tips en tricks airdrops

  Loot verzamelen!

  In de wereld van Dying Light ligt vrijwel op elke hoek een kist, prullenbak of lichaam dat geloot kan worden. Begin vanaf moment één al met zoeken. Elke item dat je vindt is van belangrijke waarde, zo kan je bijvoorbeeld nooit genoeg gaas vinden om EHBO-kisten te maken. Werkelijk elk item dat je kan vinden is van waarde.

  Zie je dus bijvoorbeeld een kist of plant? Stop er tijd in en loot zoveel als je kan, want wanneer je verder komt in het verhaal zullen de blauwdrukken meer items nodig hebben om te maken. En niet elke item is eenvoudig te zoeken.

  Een andere belangrijke bron qua loot zijn de politiebussen en auto’s. Je moet waarschijnlijk de bus eerst ontruimen en openkraken, maar de loot beloont vaak de moeite. Een tip van waarde hierbij is multiplayer, laat wat vrienden zombies killen zodat jij de bus kan openen. Misschien vind je wel een gun!

  Dying Light wiki tips en tricks police van

  Craft wapens

  Blauwdrukken zijn de recepten tot een gevaarlijk wapen. In de wereld van Dying Light zijn veel blauwdrukken verstopt. In zowel kisten en missies en op speciale plekken. Kijk bijvoorbeeld eens helemaal boven op de palen van de brug in Harran of in tunnels of water.

  Ben je opzoek naar speciale loot en blauwdrukken, check dan het looten en craften artikel. Wie weet kom je wel jouw favoriete wapen tegen, allemaal dankzij een Dying Light wiki.

  Geld is alles!

  Naast de loot is geld ook van onmisbare waarde. Naast de verschillende items die in de winkels gekocht kunnen worden, zijn er ook veel wapens die voor een hoge prijs aangeschaft kunnen worden. Naarmate je overlevingsvaardigheden groeien, komen er betere wapens in de winkels. Wie veel kisten en zombies loot, krijgt veel geld.

  Als je twijfelt over een geweldige item in de winkel, doe het niet. Naarmate je verder komt in Dying Light komen er betere wapens. Dat ene wapen dat je een half uur geleden gekocht hebt is dan opeens niks meer waard. Bij twijfel kun je gewoon wachten op een betere keuze. Ook geld is onmisbaar in een Dying Light wiki.

  Vermijd het donker!

  Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt zijn de nachten in Dying Light levensgevaarlijk. Zombies veranderen in nachtjagers en je snelheid is opeens geen voordeel meer. Vooral in het begin wanneer je het free runnen nog niet beheerst zijn de nachten zwaar.

  Blijf vooral in het begin van Dying Light uit het donker. Als je toch beslist om de nacht in te gaan, blijf dan in de buurt van safehouses en gebruik lichtvallen om de nachtjagers van je af te slaan. Op hoge plekken zijn de nachtjagers minder actief. Probeer via de daken de zombies af te schudden.

  De nacht geeft een groot voordeel op het gebied van XP voor je krachtlevel en behendigheidsniveau. De nacht duurt maar 7 minuten, gebruik elke minuut en obstakel om XP te verdienen en als je de mogelijkheid hebt om een zombie neer te slaan zonder gespot te worden door een nachtjager, gebruik deze dan.

  Gebruik je omgeving, blijf bewegen

  Naast je overlevingsvaardigheden en krachtlevel beschik je ook over verschillende behendigheidskills. Eén ongeschreven regel in Harran is om je free running skills te gebruiken. Zo kunnen veel zombies niet klimmen en ben je veiliger op daken. In de nacht is dit echter een ander verhaal, maar kan je wel sneller ontkomen aan de sterkere en snelle zombies en levert dat meer XP op.

  Vooral in het begin van Dying Light beschik je nog niet over de juiste skills om zombies eenvoudig neer te halen. Gebruik je omgeving dus vanaf het begin optimaal. Op veel locaties zijn er spikes en barricades waarbij de zombies genadeloos worden vast gepind.

  Lok de zombies naar deze plekken om ze vervolgens genadeloos er tegen aan te trappen. Een belangrijk voordeel is dat je wapen minder snel gerepareerd moet worden.

  Naast het ontkomen en slopen van zombies geeft je omgeving ook veel ruimte om te verkennen. Zo kan je vanaf hoge punten de beste route uitstippelen en zijn kisten eenvoudig te spotten. Daarnaast zijn de extra behendigheid XP fijn om te krijgen. Alleen over het free runnen kan er al een Dying Light wiki gemaakt worden.

  Get down!

  Een van de skills die al snel in het spel vrijgespeeld kan worden is de krachtlevel skill stamp. Stamp is misschien wel de meest gebruikte skill om te overleven. Zombies die neergehaald worden vormen nog steeds een bedreiging. Sommigen staan weer op en sommige bijten zich vast in je been, let dus naast de items ook goed op overlevende zombies.

  Wanneer je de skill stamp hebt vormen zombies plotseling een minder grote bedreiging. Als de zombies op de grond liggen kan er met een simpele druk op de knop een onthoofding plaatsvinden. Deze skill bespaart je veel duurzaamheid van je wapen. De skill stamp maakt de speler onverslaanbaar in combinatie met de beenbreker en luchttrap.

  Kopbal

  Naast het neerslaan van zombies en het gebruiken van de omgeving, is de headshot van onmeetbare waarde. Een goed gemikte klap met een zwaard, mes of ander wapen kan een zombie onthoofden, en een zombie zonder hoofd is als een kip zonder kop. Scherp de bijlen en andere wapens en ga aan de slag als beul.

  De skill stamp werkt ook uitstekend om een zombie te onthoofden. Een goed gemikte trap op een zombie verricht wonderen zoals eerder beschreven in deze Dying Light wiki. Het geneest misschien niet een monsterlijk virus, maar je begrijpt wat we bedoelen.

  Dying Light wiki tips en tricks headshot

  Save your ammo

  Vuurwapens zijn sterk en vooral handig tegen de grote zombies en Rais zijn mannen. Maar vergeet niet dat wapens geluid maken en sterkere zombies trekken. Later in Dying Light worden vijanden sterker en de kogels schaarser.

  Bewaar je kogels voor de juiste momenten aangezien je zo ook echt nodig hebt. Verschillende side quests en kisten vragen een harde aanpak. Sommige enemies zullen schieten en sommige zombies wil je gewoon zo snel mogelijk neer hebben omdat ze simpelweg gevaarlijk zijn.

  Houd daarom te allen tijde minstens één wapen op zak. Van militair geweer tot Duits handwapen, wees op alles voorbereid. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. Het kan je leven redden, net als deze Dying Light wiki.

  Dying Light wiki - tips en tricks

  Met deze Dying Light wiki ben je nu waarschijnlijk een stuk veiliger in Harran. Heb je vragen over Dying Light? Of kom je niet verder en heb je tips nodig? Laat het in de comments weten.

  Als je zelf tips en tricks hebt die iedereen moet weten, deel ze gerust en deel de Dying Light wiki met je vrienden.

  Heb je een game waarin je wel wat tips en tricks kan gebruiken? Of wil je gewoon simpelweg een wiki met tips en tricks van een andere game zien? Laat het ons weten en misschien kunnen we jou helpen!

  Dying Light

  Verkijgbaar vanaf 27 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.