Top 5 Valentijn Films - Quality time voor twee

Article
vrijdag, 10 februari 2017 om 10:31
xgn google image
De dag van de liefde staat alweer bijna voor de deur. Valentijnsdag is niet meer dan een commercieel festijn en toch is het leuk om met je geliefde iets te doen. Heb je wat film inspiratie nodig? Lees dan even onze Top 5 Valentijn Films!
Elk jaar wordt de hype rondom Valentijnsdag groter, de winkels verkopen meer en op de televisie worden de standaardfilms uit de kast getrokken. Inmiddels kunnen we Valentines Day en 50 First Dates niet meer uitstaan. En hebben wij daarom een nieuw lijstje gecreëerd mét toepasselijk reden. Koop wat kaarsjes en zorg voor iets lekkers dan is de avond zo geslaagd!

5. Fifty Shades

Of je nu een bankhanger of een bioscoopganger bent de Fifty Shades reeks haakt ontzettend goed in op de commercie rondom Valentijn. Zo verschijnt het inmiddels tweede deel, Fifty Shades Darker, op 14 februari in de bioscopen. Ditmaal beloven zowel de makers als de acteurs ons een beter verhaal dan zijn voorganger. Want laten we eerlijk zijn: deel een was een grote teleurstelling.
Het leven van literatuur student Anastasia Steele (Dakota Johnson) verandert snel wanneer ze verliefd wordt op Christian Grey (Jamie Dornan) . Een knappe, ietwat mysterieuze, miljonair die zijn zinnen heeft gezet op de stille Anastasia. Maar zijn de bedoelingen van deze charmante man wel goed? Het antwoord op deze vraag kun je ontdekken op Netflix!
Je hoeft geen literair hoogtepunt te verwachten, maar wellicht heeft het een goede invloed op de stemming tussen jou en je partner! Ten slotte zit de film vol vurige en gepassioneerde momentjes...
104939

4. Crazy Stupid Love

Nu we toch inmiddels allemaal in de ban zijn van musicalfilm La La Land lijkt ons het een goed idee Crazy Stupid Love erbij te pakken. Niet omdat het een zelfde soort genre film is, maar omdat de chemie tussen Emma Stone en Ryan Gosling hier al van het doek spat. Natuurlijk wil het oog ook wat en kunnen we met zekerheid zeggen dat beide acteurs tevredenheid zullen creëren bij zowel de man als de vrouw.
Deze romantische komedie volgt het verhaal van veertiger Cal Weaver (Steve Carell) die de droom leeft, hij heeft een goede baan, geweldige kinderen en een leuke vrouw. Maar dan komt hij erachter dat zijn vrouw (Julianne Moore) is vreemdgegaan en wil scheiden. Het leven van Cal valt langzaam uit elkaar tot hij, tijdens zijn zoveelste drankje aan de bar, knappe Jacob Palmer tegenkomt. Maar is het ‘vrouwen verslind’ leven wel echt zo leuk als dat het lijkt?
104940

3. I Love You, Man

Valentijnsdag draait niet altijd om de liefde tussen koppels. Zo zijn er op dit moment namelijk meer singles dan stelletjes en is samen op de bankhangen met je liefje niet altijd vanzelfsprekend. De romantische komedie I Love You, Man haakt hier goed op in en kan door zowel stelletjes als door singles worden gekeken. Het is namelijk een van de betere ‘vriendschap komedies’ met een vleugje liefde op de achtergrond.
Peter Klaven (Paul Rudd) leeft een goed leven, een leuke baan, mooi huis én hij gaat trouwen met de vrouw (Rashida Jones) van zijn dromen. Maar wanneer hij voor de bruiloft een getuigen moet aanwijzen wordt al snel duidelijk dat Peter eigenlijk geen vrienden bezit. Om toch op tijd een getuigen te vinden besluit Peter op mannelijke dates te gaan, dit blijkt iets lastiger dan gedacht.
Wanneer hij toevallig paden kruist met gezelligheidsdier Sydney (Jason Segel) ontstaat er een sterke vriendschap en daarmee lijkt het probleem opgelost. Maar lukt het Peter om die vriendschap en zijn relatie in balans te houden?
104941

2. Friends with Benifits

Ben je compliceerde relaties zat? Of ben jij niet de type voor cliché films zoals Valentines Day of Titanic? Dan is Friends with Benifits de perfecte film om aan te zetten! Mocht je liever een Los Angeles setting hebben kun je ook altijd nog kiezen voor No Strings Attached: zelfde idee, andere acteurs!
Dylan (Justin Timberlake) werkt als art director in een klein internetbedrijfje in Californië. Jamie (Mila Kunis) is een recruiter in New York en doet er alles aan Dylan binnen te harken. Wanneer hij na wat wikken en wegen de baan accepteert worden Jamie en Dylan al snel vrienden. Ondanks het feit dat beide geen interesse hebben in een relatie zijn ze wel wanhopig toe aan seks en besluiten dan al snel door het leven te gaan als friends with benifts.
Kunnen de twee vrienden het aan om de relatie strikt fysiek te houden? Natuurlijk is het een Hollywood Blockbuster, en ja er zal romantiek in voor komen. Maar we hebben het over Justin Timberlake en Mila Kunis...
104942

1. Deadpool

Misschien niet echt de klassieke romantische komedie die de vrouw van het stel ingedachte heeft. Maar toch verbrak Deadpool vorig jaar records toen hij verscheen op Valentijnsdag! Het liefdesverhaal tussen Wade Wilson (Ryan Reynolds) en Vanessa (Morena Baccarin) staat centraal in deze superhelden origin. Er zijn dan ook genoeg punten om je vriendin ervan te overtuigen dat het gaat om een echt liefdesverhaal!
Een jonge ontmoet namelijk een meisje! Natuurlijk loopt dit wel ietwat uit de hand naar mate de film vordert maar de trailer liegt niet. Het is wel degelijk een love story met knappe Ryan Reynolds in de hoofdrol! Naast zijn werk in verschillende superhelden films kennen we Reynolds voornamelijk van romantische komedies, denk maar aan Definitely, Maybe of The Proposal. Mochten deze redenen nog niet genoeg zijn dan kun je altijd dit lijstje even raadplegen.