Top 5 tofste The Legend of Zelda Breath of the Wild quests

Article
zaterdag, 18 maart 2017 om 11:00
xgn google image
Sinds 3 maart heeft de wereld het voornamelijk over The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Iedereen is er dan ook lovend over. De game sleept je mee in zijn immense wereld en zit bomvol met toffe missies. XGN zet de top 5 Tofste The Legend of Zelda Breath of the Wild quests voor je op een rijtje.
Voordat je deze lijst begint te lezen, is er natuurlijk wel een spoilervermelding waard. De meeste missies in The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn namelijk het tofst als je ze zelf ervaart, voordat je erover hebt gelezen. OP die manier heb je de optimale ervaring van wat er gebeurt en wat je moet doen. Bij deze een spoiler-alert dus.

5. The Priceless Maracas

We beginnen deze top 5 met misschien wel één van de meest unieke personages uit The Legend of Zelda: Breath of het Wild. Als je voor de eerste keer op pad bent naar Kakariko Village, kom je een grote, treurende boom tegen. Deze korok, een ras wat we ook al in de Wind Waker zagen, is zijn zaadjes kwijt voor zijn maracas, waardoor hij geen leuke muziek kan maken en kan dansen. Aan jou de taak om zijn zaadjes te zoeken.
Deze queeste is ontzettend makkelijk en is binnen een paar minuten te voltooien, maar het mooiste aan deze queeste is dat de korok jou heel goed kan helpen. Hestu, zoals de beste korok heet, kan namelijk jouw inventory groter maken! Door hem korok seeds te geven, die je krijgt als je koroks in de wereld vindt, vergroot hij je ruimte voor wapens, schilden of bogen. En dat heb je natuurlijk ontzettend hard nodig in de wereld van Breath of the Wild.
Nadat je dit drie keer hebt gedaan, zal Hestu zichzelf verplaatsen naar de volgende locatie. De queeste is hiermee officieel voorbij, maar het is aan te raden om weer op zoek te gaan naar Hestu om zoveel mogelijk ruimte te creëren in je inventory. Pluspunt is dat je hem dan weer kan zien zingen en dansen.
107429

4. A Shady Customer

Dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild tjokvol zit met verwijzingen naar andere titels uit de Zelda-franchise moge wel duidelijk zijn. Zo zien we meerdere namen op de map waarbij al snel het woord easter egg valt: Lake Saria (naar Saria uit Ocarina of Time), Tingel Island (naar het groene olijke mannetje) en Minshi Woods (wat veel lijkt op het volk uit de Minish Cap, de Minish). Maar ook personages uit de andere games zijn te zien in Breath of the Wild.
Zo ook Beedle, een verkoopman die je misschien nog wel kent uit de Wind Waker. Waar hij in die game nog rondvaart op een bootje en zijn waren verkoopt, daar reist hij nu van dorp naar dorp om allerlei voorwerpen en ingrediënten van de hand te doen. Maar naast Beedle zit er nog een bijzondere verkoopman in Breath of the Wild, waar je wel enig werk voor moet doen.
Als je rondloopt in het Akkala gebied, in het noordoosten van de map, kom je een bewaker tegen die het heeft over ene Kilton. Deze verkoopman is echter lastig te vinden, aangezien hij alleen ’s nachts te vinden is in een bepaald gebied. De bewaker wil dolgraag een foto van deze Kilton, wat jij mag pogen te doen. Als het je lukt om Kilton te vinden, een foto van hem te maken en deze aan de bewaker laat zien, duikt Kilton op en kun je allerlei voorwerpen met hem ruilen.
Het meest interessante aan Kilton is echter dat hij niet ruilt in rupees, maar met een ander speciaal betaalmiddel: mon. Je kunt mon krijgen door verschillende monstergedeeltes (zoals Moblin Horns of Lizalfos Talons) in te ruilen voor die bijzondere valuta. Voor Ocarina of Time-liefhebbers is Kilton een aanrader, aangezien hij het zogenaamde Dark Link kostuum verkoopt, waardoor je eruitziet als de kwaadaardige Link. Inclusief rode ogen.
107430

3. Hylian Homeowner

Het bezitten van je eigen stekkie is iets wat niet vaak voorkomt in The Legend of Zelda-titels. Ook daar zorgt Breath of the Wild voor een verfrissing in de franchise. Je kunt namelijk je eigen huis kopen in de game. In het dorpje Hateno is er namelijk een huis wat al lange tijd leeg staat en eigenlijk klaar is om gesloopt te worden. Dit huis kan jouw woonruimte worden.
Hiervoor heb je echter een flinke portie geld nodig plus wat bouw benodigdheden. De opzichter bij het huis, Bolson, wil het pand best wel aan je verkopen, maar vraagt daar wel een fors bedrag voor: 50.000 rupees. Iets wat je natuurlijk van je lange leven niet zult hebben, maar als je 30 stukken hout bij het huis levert, verlaagt Bolson de prijs naar 3000 rupees. Het kost wat noeste arbeid, maar als je dit hebt gedaan kan jij je eigen persoonlijke ruimte inrichten zoals jij het wilt.
Let wel op dat het inrichten van je huis ook weer geld kost. Zo kun je natuurlijk een bed en naamplaatje plaatsen in je huis, maar ook een mount voor je wapens, schilden en bogen. Juist hiervoor is jouw eigen stekkie erg fijn: je kunt ontzettend veel materialen in je huis dumpen, aangezien jouw inventory slechts zoveel wapens aan kan.
107433

2. Stranded on Eventide

In Breath of the Wild ben je natuurlijk ontzettend afhankelijk van al je gevonden wapens, schilden, kleding en ingrediënten. Dat ze na verloop van tijd ook kapot gaan, is een essentieel onderdeel van Breath of the Wild. Maar wat als je nou aankomt op een eiland en je verliest ineens je complete kostuum en je arsenaal? Dan word het overleven in The Legend of Zelda: Breath of the Wild wel bijzonder lastig.
Dit overkomt je op Eventide Island, een eiland wat je kunt vinden in het oosten van de wereldmap. Het bereiken van Eventide kan op diverse manieren. Zo kun je er komen met een boot en een deku leaf, als je dat hebt, of je kunt van ijsplatform naar ijsplatform springen. Bij het betreden van Eventide krijg je het bericht dat dit eiland een uitdaging is voor jou als speler. Hoe? Door je hele inventaris af te nemen.
Het doet een beetje denken aan de film Cast Away, waar iemand neerstort op een onbewoond eiland en daar moet zien te overleven met zo weinig mogelijk spullen. Link krijgt bijna dezelfde opdracht, al kun je jouw zuurverdiende spullen wel terugkrijgen door drie orbs op het eiland naar drie altaren te brengen. Eventide Island vereist een combinatie van voorbereiding, vindingrijkheid en stealth. Maar dat kan lastig zijn als je slechts vier à vijf hartjes hebt. Het is dan ook aan te raden later in het spel pas hierheen te gaan.
Gelukkig is het niet alleen doffe ellende, want zijn er allerlei schatkisten te vinden op Eventide en kun je gevonden wapens gewoon meenemen om zo tegen allerlei vijanden te strijden. Stranded on Eventide is mede daardoor een frisse afwisseling als queeste in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
107434

1. Master Sword

Het enige echte zwaard wat het kwaad kan verslaan: de Master Sword. In bijna elke Zelda-game maakt het legendarische zwaard wel zijn opwachting, maar in Breath of the Wild blijft het lang stil rondom het zwaard. Je hoort er meerdere NPC’s wel over babbelen, maar de locatie van het ijzer blijft een mysterie. Iets wat ontzettend opvallend is, aangezien het zwaard bijna altijd een hoofdrol speelt in de franchise.
Breath of the Wild is in dat opzicht, net zoals in veel andere Zelda-opzichten, een totaal ander verhaal. Het verkrijgen van de Master Sword is in Breath of the Wild zelfs totaal optioneel, maar vereist wel een flinke inspanning. Ten eerste: de locatie van het fameuze zwaard is namelijk lastig te vinden. Echte Zelda-fans hebben hier een streepje voor. En ten tweede: je moet ‘waardig’ zijn.
Gamers die bekend zijn met A Link to the Past of Twilight Princess weten namelijk dat zij de Lost Woods goed in de gaten moeten houden. Ook Breath of the Wild kent dit gebied, maar in deze game is het verloren gewaande woud een stuk angstaanjagender. Er hangt een dikke laag mist, terwijl bomen met vervormde gezichten je de weg lijken te wijzen. Iet wat de bomen ook daadwerkelijk doen: ze duiden de weg aan naar het mythische zwaard.
Met het vinden van het legendarische degen ben je er echter nog niet. De Master Sword laat zich niet zomaar meenemen en vereist een flink aantal hartjes. Als je minder dan dertien volledige hartjes hebt, zonder bonushartjes van het koken, dan vermoord het zwaard je. Je moet in Breath of the Wild dus daadwerkelijk krachtig genoeg zijn om aan te tonen dat je het zwaard waard bent.
En de Master Sword gaat, in tegenstelling tot de andere wapens, niet kapot. Hij is echter alleen niet oneindig te gebruiken, maar vereist te worden opgeladen. Je kunt hem dan ongeveer tien minuten niet gebruiken.
Hebben jullie zelf nog toffe queesten gevonden in The Legend of Zelda: Breath of the Wild? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Als je meer wilt lezen over de game, dan kan je ook bij onze review terecht!

Populair Nieuws