Top 5 tofste Heroes of the Storm karakters

  De Heroes of the Storm karakters zijn allemaal personages uit Blizzards franchises, die bij elkaar komen om het in teamvorm tegen elkaar op te nemen. Deze game zit dan ook boordevol met hele uiteenlopende figuren. Tijd voor ons om een lijst met de vijf tofste Heroes of the Storm karakters samen te stellen!

  Heroes of the Storm is de aankomende game van ontwikkelaar Blizzard, waarin je als team op de vuist gaat met een ander team. Het is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) en dat staat garant voor een hele lading actie.

  Het leuke aan deze game is dat je de arena betreedt als één van de vele karakters uit het Blizzarduniversum. De personages komen uit onder andere Warcraft, Starcraft en Diablo en je kunt maar liefst kiezen uit zestig verschillende karakters, waaronder Chen en Lili uit World of Warcraft, Tyrael en Sonya uit Diablo en Zeratul en Abathur uit Starcraft.

  Om het je wat makkelijker te maken straks een personage te kiezen, hebben wij de vijf tofste Heroes of the Storm karakters voor je op een rijtje gezet, met daarbij natuurlijk informatie over waar ze nou eigenlijk vandaan komen. Ook vertellen we je tot welke klasse ze behoren en wat voor unieke aanvallen ze kunnen uitvoeren.

  5. Diablo - de duivel in levenden lijve

  We beginnen in deze lijst met Diablo uit de gelijknamige games. Hij is verantwoordelijk voor alle terreur in die spellen. Diablo is feitelijk de duivel, ook wel Al'Diabolos genoemd. De prins der duisternis heeft al talloze slachtoffers op zijn naam staan en is verantwoordelijk voor veel, heel veel onheil.

  Hij is met recht een van de gevaarlijkste Heroes of the Storm karakters.

  Daarom moet je hem zeker niet onderschatten in Heroes of the Storm. Zijn doel: de wereld van Sanctuary opeisen als onderdeel van de hel. En hij gaat over lijken om dat te bereiken!

  Hij is in Heroes of the Storm een warrior met onder andere de vaardigheden Shadow Charge (die een tegenstander zowel schade aanbrengt als verdooft), Fire Stomp (waarmee hij hellevuur in alle richtingen schiet) en Lightning Breath (waarbij hij, zoals de naam al aangeeft, geen vuur maar bliksem spuwt). Naast deze krachtige aanvallen heeft hij ook nog eens een behoorlijk dikke huid!

  4. Lost Vikings - Uit de oudheid opgestaan

  Op de vierde plek komt een stukje nostalgie voorbij uit het tijdperk van de Super Nintendo. Jazeker, de Lost Vikings zijn ook Heroes of the Storm karakters. En omdat de Lost Vikings altijd met zijn drieën ten strijde trekken, komen ze nu ook als drietal de arena in.

  De Lost Vikings kunnen worden gekozen als één karakter, maar dit is eigenlijk een team an sich. De leden zijn Baleog the Fierce, Erik the Swift en Olaf the Stout. En hun namen zijn behoorlijk toepasselijk. De een is namelijk beresterk, de ander is pijlsnel en de derde heeft een stevige huid en een schild.

  Ook qua vaardigheden verschillen ze sterk, wat de Lost Vikings een gebalanceerde en slimme keuze maakt. Je kunt, voor je het strijdtoneel betreedt, kiezen of je als drietal gaat of als één viking ten strijde trekt. Olaf heeft veel meer levenspunten en een betere verdediging, terwijl Baleog en Erik respectievelijk sterker zijn en een groter bereik hebben.

  Hun gezamelijke aanval Spin to Win zorgt ervoor dat iedere viking tijdens zijn beurt flinke schade aan de vijand toebrengt. De aanval Norse Force zorgt er weer voor dat de verdediging van de Vikings omhoog schiet. Tot slot roept één ultieme aanval van deze Heroes of the Storm karakters een heus schip op!

  3 Tychus Findlay - Whiskey, geld en dikke wapens

  Tychus, wie kent hem niet? De voormalig soldaat en beruchte crimineel uit de Starcraft-franchise deinst nergens voor terug. Hij komt de arena in met een minigun (al is 'mini' hier misschien niet op zijn plaats, gezien het gigantische formaat van het wapen) en wellicht het grootste ego van alle Heroes of the Storm karakters. Deze man doet alles als je hem maar voldoende betaalt en is dan ook een stevige tegenstander in de game.

  Tychus deelt zijn verleden met Jim Raynor, die ook speelbaar is in Heroes of the Storm, maar houdt er simpelweg andere ideeën op na. Wat zijn exacte doel in de game is, is onbekend. Maar ja, er is eigenlijk maar weinig bekend over wat Tychus beweegt, behalve geld en whiskey dan.

  Hij is een wat ruwer personage en behoort tot de assassin-klasse. Zijn aanvallen komen hard aan, vooral als hij met zijn minigun aan de slag gaat. De aanval Overkill zorgt ervoor dat Tychus een specifiek doelwit flinke schade toebedeelt, maar ook andere Heroes of the Storm karakters in de directe omgeving van het slachtoffer krijgen het zwaar te verduren. Met de aanval Run and Gun gaat Tychus als een dolle stier op zijn vijanden af, terwijl hij met zijn minigun uithaalt.

  Een van zijn ultieme aanvallen is Drakkan Laser Drill. Deze aanval laat een laserboor uit de ruimte in de arena verschijnen, die nabije Heroes of the Storm karakters aanvalt. Als deze boor de arena betreedt, kun je maar beter maken dat je wegkomt.

  2 Rehgar Earthfury - een dokter in het veld

  Rehgar Earhfury is een sjamaan van de Earthen Ring uit de Warcraft-franchise. Voordat hij zich bij de Heroes of the Storm karakters voegde was hij gladiator, maar hij heeft ook zijn eigen kleine leger gehad. Genoeg ervaring dus, maar toch gaat hij het strijdveld op als support-eenheid.

  De schade die hij doet is dan misschien niet heel indrukwekkend, maar doordat hij bijzonder snel is en vlug herstelt, is hij toch levensgevaarlijk. Daarbij heeft Rehgar de gave om teamgenoten te genezen met zijn Chain Heal-vaardigheid. Dat maakt hem tot een van de meer tactische Heroes of the Storm karakters.

  Om tegenstanders dwars te zitten, kan hij bovendien een Earthbind Totem inzetten. Als een vijand binnen het bereik van de totem komt, zal die vijand 35% langzamer bewegen. Rehgar kan met zijn ultieme aanval een teamgenoot krachtig genezen.

  Daarnaast kan hij met de aanval Bloodlust teamgenoten in de buurt een stuk sneller en sterker maken. Oppassen, dus!

  1 Sarah Kerrigan - een haatdragende koningin

  Natuurlijk staat er aan de top van deze lijst met Heroes of the Storm karakters een koningin. Iedereen die bekend is met Blizzard heeft de naam Kerrigan wel eens voorbij horen komen. Voordat de Terrans haar (volgens haarzelf, althans) verrieden, was ze het liefje van Jim Raynor in Starcraft. Op dat punt in haar leven was ze nog een Ghost, en dan ook nog een met psionische krachten.

  Toen ze eenmaal onderdeel werd van de Zerg-zwerm ging het heel snel bergafwaarts met haar. Uiteindelijk werd ze door de Zerg in de Queen of Blades veranderd en sindsdien gaat ze door het leven als zwermkoningin. Haar krachten zijn dan ook erg gevaarlijk: zo kan Kerrigan met Ravage vijanden enorme hoeveelheden schade toebrengen (afhankelijk van haar level) door naar hen toe te springen en uit te halen.

  Gaat de tegenstander daardoor dood, dan kan ze Ravage direct opnieuw inzetten. Als ultieme aanvallen heeft Kerrigan in Heroes of the Storm onder andere Maelstrom, waarmee ze tegenstanders in de buurt voor maar liefst 9 seconden tergende pijnen laat ondergaan. Deze asssassin staat dan ook met recht bovenaan deze top 5 tofste Heroes of the Storm karakters!

  Heroes of the Storm zal gratis te spelen zijn, maar zal ook karakters bevatten die je dient aan te schaffen. Een voorbeeld daarvan is het Starter Pack met vijf extra personages. De game komt op 2 juni uit voor de PC, dus hou je Battle.net account klaar om de arena te betreden. We zullen je tegen die tijd natuurlijk ook voorzien van een uitgebreide recensie!

  Heroes of the Storm

  Verkijgbaar vanaf 2 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.