Top 5 terugkerende Final Fantasy XV vijanden - Bekende gezichten

Article
dinsdag, 06 december 2016 om 10:13
xgn google image
In Final Fantasy XV staat je een geheel nieuw avontuur te wachten in een nieuwe wereld. Met Noctis en zijn vrienden ga je op pad en onderweg kom je allerlei vijanden tegen. Hierbij zit ook een aantal bekende vijanden uit de franchise en daarom hebben wij nu een top 5 terugkerende Final Fantasy XV vijanden gemaakt voor je!
Square Enix heeft in Final Fantasy altijd een nieuwe wereld voor je klaar staan, waarin je je helemaal kunt verliezen. Elk van deze werelden heeft ook een aantal bekende gezichten. Denk aan de Chocobo en de Moogle, die zijn niet weg te denken uit de franchise. Met vijanden is dat net zo. Wij zetten de top 5 terugkerende Final Fantasy XV vijanden voor je op een rij en daarbij geven we gelijk een kleine tip over hoe je ze te lijf kunt gaan.

5. Bomb

In Final Fantasy games is er een vijand die zelfs gevaarlijk blijkt als hij verslagen is. Dat kan er natuurlijk maar eentje zijn en dat is de bom. Die komt dan ook op de vijfde plek in deze top 5. Deze vurige vriend schuwt er niet voor om zichzelf gewoon op te blazen als zijn einde toch al nadert.
In Final Fantasy XV komt je de Bomb vooral tegen als het donker is en vaak is hij dan niet alleen. Je moet dan ook goed opletten wat je doet als je het tegen een groepje bommen opneemt met Noctis en zijn vrienden. Voor je het weet blaast één bom zich op, waardoor jij én de andere bommen schade oplopen.
Een kettingreactie is vaak onvermijdelijk, dus het slimste is om de bommen gewoon op afstand te bestoken met geweren of bijvoorbeeld een spreuk als Blizzara. Van een beetje kou koelt zelf het grootste heethoofd af.
101917

4. Iron Giant

De Iron Giant is al in heel veel Final Fantasy games voorbij gekomen. Deze vijanden zijn redelijk groot, maar ze zijn zeker niet de grootste wezens die je in de wereld tegen zult komen. En ondanks zijn grootte is een Iron Giant an sich redelijk makkelijk te verslaan, maar niet alles kan de reus deren.
Een Iron Giant kan namelijk niet doodgemaakt worden middels Warp aanvallen, hij heeft een hoge tolerantie voor donderaanvallen en bovendien absorbeert hij vuur. Het is dus vooral een kwestie van op de juiste plek rammen, maar vooral ontwijken is een must bij deze reuzen.
Eén knal met zijn reusachtige wapen maakt jou en je vrienden vooral in het begin van de game namelijk zomaar met de grond gelijk. Een terechte vierde plek dus!
101918

3. Behemoth

Een Final Fantasy game tegenwoordig is niet meer compleet als er geen Behemoth in zit. En Final Fantasy XV heeft zelfs meerdere varianten van het monster. Zo is er Deadeye, de Behemoth die je vanzelf tegenkomt tijdens de missies aan het begin van de game, maar ook de Behemoth, Rogue Behemoth, de Behemoth King en de Behemoth Tyrant.
Hoe dan ook, iedere Behemoth is anders en moet op een andere manier verslagen worden. En ze hebben allemaal andere dingen waarvoor ze immuun zijn. Advies bij deze beesten luidt dan ook: de Wait modus aan zetten en eerst de kat uit de boom kijken voordat je de verschillende varianten te lijf gaat.
Voor de Behemoth geven we je één tip. Probeer een Break te forceren, anders doen je wapens maar de helft van de schade.
101920

2. Cactuar/Gigantuar

Een ander karakter wat niet mag ontbreken in Final Fantasy is de Cactuar en zijn grote broer Gigantuar. Nu is het nog redelijk makkelijk om een Cactuar een lesje te leren, maar over zijn grote broer kun je dat niet echt zeggen.
Die is namelijk een stuk sterker en bovendien prikkelbaarder. Hoe dan ook geldt voor beide cactusachtigen dat ze snel zijn en behoorlijk goed kunnen ontwijken. Snelle wapens zijn handig om bij je te hebben als je een Cactuar of Gigantuar tegen het lijf loopt. En dat is áls, want ze zijn schaars in de game.
101922

1. Adamantoise

Als er één vijand is in Final Fantasy waarvoor je op moet passen, is het de Adamantoise. Hij kan je pas echt huilend in een hoekje achterlaten. Dit ogenschijnlijk aardige wezen vermorzelt je zonder genade als je de strijd ermee aan gaat. Zoals het de Adamantoise betaamt is hij enorm en dan ook echt enorm. Hij heeft een levenskracht waar je U tegen zegt en bijna geen zwakke punten.
Er wordt aangeraden om ieder karakter op minimaal level 40 te hebben en een grote aanhanger met helende middelen mee te slepen. Daarbij moet je de sterkste wapens in de game maar opzoeken, want dit schildpadje lust er wel pap van. Houd ook een dokter in de buurt als je het gevecht aangaat, want dit ultieme gevecht duurt volgens Square Enix 72 uur (al claimen sommigen het binnen een uur gepiept te hebben).
Final Fantasy XV heeft natuurlijk nog veel meer vijanden die we uit vorige delen kennen, maar deze vielen ons gelijk op. Final Fantasy XV is sinds 29 november 2016 in de schappen te vinden voor Xbox One en PlayStation 4.

Populair Nieuws