Final Fantasy 15 characters - Een diepere blik op het viertal

  Bijna tien jaar is de nieuwste Final Fantasy game in ontwikkeling geweest en aan de reviews te zien heeft dit lange proces haar vruchten afgeworpen. Square Enix heeft een solide single-player game neergezet en de karakters hebben veel diepgang. Hoe diep? Dat check je in deze Final Fantasy 15 characters special.

  De Final Fantasy 15 characters bestaan uit hoofdpersonage Noctis en zijn drie vrienden: Gladiolus, Ignis en Prompto. Elk karakter in de vriendengroep heeft een eigen taak te vervullen en iedereen heeft wel zijn favoriet. En een favoriet baseer je vaak op de persoonlijkheid, dat geldt dus ook voor de Final Fantasy 15 characters!

  In een RPG is het belangrijk dat de karakters waar je de hele game mee opgescheept zit, ook niet vervelend zijn. Diepgang kan jou als mens ook raken, hoewel het gaat om een virtueel mannetje. In Final Fantasy 15 lijkt Square Enix het goed voor elkaar te hebben gekregen met hoe interessant en tof ze de vier personages hebben gemaakt.

  Jij bouwt een band met deze karakters op, net als dat de karakters dat met elkaar doen door middel van grappige gesprekken, zoetsappige conversaties en soms ook onenigheden. Wil je meer weten over de vier vrienden? Lees dan hieronder verder over de Final Fantasy 15 characters.

  Noctis

  Jij speelt als Noctis, de toekomstige koning van Lucis, die een lastige taak op zich heeft gekregen en daarmee de belangrijkste van de Final Fantasy 15 characters is. En terwijl hij een lange reis aflegt met zijn vrienden wordt de last alsmaar zwaarder. Noctis is een wat meer terughoudend personage, dit is vooral te danken aan een ingewikkelde en zware geschiedenis. Zijn moeder stierf op jonge leeftijd en zijn vader had weinig tot geen tijd voor hem omdat de plicht van het koninkrijk riep.

  Noctis straalt voornamelijk eenzaamheid en terughoudendheid uit, maar dat wil niet zeggen dat hij het slachtoffertje van de groep speelt, hij weet dat bepaalde dingen opgeofferd moesten worden. Hij haat zijn vader ook niet per se, maar hij houdt zijn gevoelens voor zich en gaat gewoon mee met de rest.

  Gladiolus (Gladio)

  Gladiolus komt uit een familie die altijd bescherming bood aan de koninklijke familie van Lucis. Hij is een echte krijger en hij brengt de spierkracht naar de vriendengroep. Gladio is ook de enige in de groep met een militaire achtergrond en is getraind om de prins koste wat het kost te beschermen, dat is zijn ultieme doel. Maar dat wil niet zeggen dat zijn vriendschap met Noctis daar op gebouwd is.

  Naast dat Gladiolus fysiek het sterkste personage in de vriendengroep is, is hij er ook niet vies van om zijn mening te laten horen over wat belangrijk is voor de groep. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan, want dat is de reden dat hij en Noctis geregeld ruzie krijgen. Gladio is hard en direct.

  Ignis

  Ignis is de verzorgende factor in de groep en kan gezien worden als de rechterhand van Noctis. Hij en Noctis kennen elkaar al sinds hun jeugd en zijn heel close met elkaar. Omdat Noctis zijn moeder al vroeg verloor, nam Ignis een aantal van haar taken over: hij leerde Noctis koken, zorgde ervoor dat hij zijn groente at en reed hem rond in de Regalia. Ignis is extreem loyaal en zou alles doen voor de prins.

  Ignis fungeert ook als het brein van de groep en zorgt ervoor dat de mannen in de groep zich richten op hun taak. Hij zorgt ervoor dat de omstandigheden er zo goed mogelijk naar zijn om het uiteindelijke doel te behalen. Uiteindelijk kan hij gezien worden als de commandant vanwege zijn hoge intelligentie. Maar zijn sociale skills laten hem er soms op na: iets wat duidelijk bedoeld is als grapje kan hij veel te serieus nemen.

  Prompto

  Prompto is misschien geen brute krijger, maar hij weet wel hoe hij de sfeer van de groep op peil moet houden en hij houdt de dingen simpel. Hij zorgt meestal voor de sfeer en brengt men aan het lachen, maar dit gedrag is voornamelijk ontstaan uit een eenzame en trieste jeugd. Er wordt dieper ingegaan op zijn jeugd in de Brotherhood anime serie. Die jeugd maskeert hij door de grappige en toffe gast te spelen.

  Het team heeft een hoop werk in zijn animatie gestopt. Omdat hij de drukke jongen is die op de meeste dingen reageert, heeft hij ook meer soorten bewegingen. Dit versterkt zijn karakter wanneer hij overdreven reageert op bepaalde dingen. Verder is Prompto goed met machines en weet hij veel van technologie.

  Nu heb je alvast een diepere blik op de persoonlijkheden van de Final Fantasy 15 characters, wat het verhaal in zijn algemeenheid interessanter maakt. Wil je meer weten van Final Fantasy 15, check dan onze Final Fantasy 15 Review! Ook hebben wij gesproken met de Art Directory van de game, check de video!

  Final Fantasy 15 is nu verkrijgbaar voor Playstation 4 en Xbox One.

  Final Fantasy XV

  Verkijgbaar vanaf 29 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.