Het belangrijkste Playstation Experience 2016 nieuws op een rij!

Article
dinsdag, 06 december 2016 om 10:12
xgn google image
De PlayStation Experience vond afgelopen weekend plaats en dat zorgde weer voor een spektakel. Er is tijdens de conferentie veel nieuwe informatie over verschillende games uitgekomen. Wat is het belangrijkste PlayStation Experience 2016 nieuws? Dat lees je in deze special!
De PlayStation Experience 2016 begon zaterdag 3 december met een livestream waar talloze nieuwe games en trailers werden laten zien. Sommige games zijn misschien minder populair dan de ander, maar er zaten ook zeker een aantal toppers tussen.
Daarnaast kwam er ook veel nieuws uit de panels die op de PlayStation Experience stonden. Om je het leven makkelijker te maken, kan je hier terecht voor het belangrijkste PlayStation Experience 2016 nieuws!

5. Death Stranding engine

Tijdens de PlayStation Experience is er aangekondigd op welk engine Death Stranding gaat draaien. Hideo Kojima, ontwikkelaar van de game, kon namelijk geen gebruik meer maken van de Fox engine die hij eerder bij Konami gebruikte.
Tijdens het Death Stranding panel op de PlayStation Experience heeft Kojima bekendgemaakt dat Kojima Productions het engine van Guerrilla Games gaat gebruiken voor Death Stranding. Guerrilla Games is een Nederlandse ontwikkelaar, die onder andere bekend is van de Killzone games.
Het engine voor Death Stranding heet het Decima engine. Deze engine zal ook worden gebruikt voor de nieuwe titel van Guerrilla Games, genaamd Horizon Zero Dawn. In de studio van Guerrilla Games in Amsterdam komt ook een kleine studio van Kojima Productions.
Er is nog meer informatie bekendgemaakt tijdens het Death Stranding panel. Hideo Kojima zei namelijk ook dat de nieuwe trailer op de PlayStation 4 Pro is opgenomen. Daarnaast komen er ook vrouwelijke personages in het verhaal en zal Mads Mikkelsen de antagonist van de game worden.
101886

4. Crash Bandicoot remaster

De originele games van Crash Bandicoot worden in een nieuw grafisch jasje gestopt. De opgepoetste versies van Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortes Strikes Back en Crash Bandicoot: Warped worden in één bundel samengevoegd. Deze bundel gaat Crash Bandicoot N. Sane Trilogy heten.
In deze bundel bevindt zich een geremasterede versie van de originele Crash Bandicoot trilogie, waarmee je de klassiekers op de PlayStation 4 kunt spelen. Volgens Vicarious Vision, ontwikkelaar van de remaster games, zegt dat de game eigenlijk een remaster plus is, omdat alle code van de 20 jaar oude games onbruikbaar was.
De Bandicoot N. Sane Trilogy bevat daarbij een aantal nieuwe dingen. Zo is er een nieuw checkpoint- en save-systeem, waardoor ook de eerste game een normaal functionerend opslag systeem heeft. Tot slot is er een nieuw menu, dat voor elke game hetzelfde is.
Tijdens de PlayStation Experience werd ook een trailer van de remaster bundel getoond. Deze trailer kun je bovenaan het artikel bekijken. De Bandicoot N. Sane Trilogy komt in 2017 uit voor de PlayStation 4.
101887

3. Marvel vs Capcom Infinite

Tijdens de PlayStation Experience is er een nieuw deel van de Marvel vs. Capcom serie aangekondigd. Deze game gaat Marvel vs Capcom: Infinite heten en komt in 2017 uit voor de PlayStation 4. Bij de aankondiging zat ook een gameplay trailer.
Naast de gameplay trailer is ook een aantal nieuwe details bekendgemaakt. Marvel vs Capcom Infinite zal over verschillende singleplayer modi beschikken. Dit zijn de Arcade Modus, de Training modus en de Missie modus. Daarnaast komt er ook een verhaalmodus.
Marvel vs Capcom Infinite bevat ook een uitgebreide multiplayer. Zo kun je deelnemen aan ranked matches en kun je vechten voor een plekje op de wereldwijde leaderboards. Daarnaast komt er ook een casual multiplayer modus en een spectator modus.
Marvel vs Capcom Infinite komt in 2017 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.
101888

2. Uncharted The Lost Legacy DLC

Op de PlayStation Experience was er ook ruimte voor Uncharted. Naughty Dog, ontwikkelaar van de game, komt namelijk met een standalone Uncharted DLC genaamd The Lost Legacy. Bij de aankondiging zat een trailer van 8 minuten.
In deze Uncharted DLC ga je aan de slag met Chloe Frazer, een bekend personage in de Uncharted serie. Chloe Frazer gaat samenwerken met Nadine Ross, die in het vierde deel van Uncharted belangrijk is.
Het verhaal van Uncharted The Lost Legacy speelt zich ongeveer een jaar na de gebeurtenissen van Uncharted 4 af. Chloe en Nadine gaan samen op zoek naar de Tusk of Ganesh. In de DLC zullen, net zoals in de Uncharted serie, verschillende ruïnes, verlaten steden en jungles aan bod komen.
Uncharted The Lost Legacy zal volgens Naughty Dog langer duren dan The Last of Us Left Behind. Wanneer de DLC uitkomt is nog niet bekend. Voor deze Uncharted DLC zijn we super enthousiast, maar er is nog één gebeurtenis die toch wel kenmerkend is voor de PlayStation Experience van 2016.
101889

1. The Last of Us 2

De topper van het PlayStation Experience weekend is de aankondiging (of bevestiging) van The Last of Us Part 2. Eerder werd er al veel gespeculeerd en de aankondiging zat er sneller aan te komen dan we misschien wel dachten. Het vervolg op The Last of Us werd via een trailer bekendgemaakt.
In deze trailer zie je Ellie gitaarspelen. Om haar heen liggen allemaal dode lichamen en even later komt Joel binnenlopen. Het is een trailer die weinig zegt, maar het is mooi om te zien dat de game eraan zit te komen.
Na de conferentie van de PlayStation Experience werd er op het panel van The Last of Us Part 2 nieuwe informatie bekendgemaakt. Zo speel je in de game als Ellie, en niet als Joel zoals in de eerste game het geval was.
The Last of Us Part 2 gaat over de woede en haat van Ellie. Hierdoor neemt de game een andere insteek dan het eerste deel, die vooral over de liefde tussen Ellie en Joel ging. Daarnaast maakt The Last of Us Part 2 gebruik van een nieuwe manier van opnemen, waardoor de personages er beter uit zullen zien.
Tot slot komt ook Gustavo Santaolalla terug als componist in The Last of Us 2. Niel Druckmann, director van de game, vraagt om vertrouwen om het vervolg net zo goed te maken als de eerste The Last of Us. Er is nog geen release bekendgemaakt voor The Last of Us Part 2.
Wat vind jij het tofste nieuws van de PlayStation Experience? Waar kijk je naar uit? Laat het weten!

Populair Nieuws