Top 5 superhelden films op Netflix

  Met de komst van Disney+, waar onder meer Marvel onder contract staat, werden er een heleboel goede superhelden films van Netflix afgehaald. Toch zijn er nog steeds een heleboel hele vette films te zien op de streamingdienst. Gelukkig zijn namelijk niet alle superhelden van Marvel en hebben we daarbuiten ook nog een aantal films die absoluut het kijken waard zijn. Vandaag gaan wij de vijf beste superhelden films op Netflix met jullie af.

  Marvel Studios

  Spider-Man

  De allereerste Spider-Man film is een echte klassieker. Velen vinden de eerste drie Spider-Man films nog altijd de allerbeste. Toby Maguire neemt hier de rol van Peter Parker in, die op een schooltrip naar een laboratorium gebeten wordt door een ontsnapte spin. In eerste instantie lijkt er niks geks aan de hand met hem, maar dan komt hij er plotseling achter dat dit hem hele speciale krachten gegeven heeft. Hiermee besluit hij de mensen te helpen ter ere van zijn overleden oom Ben. Dit leidt tot een supervermakelijk verhaal, waarin Spider-Man het opneemt tegen een aantal gevaarlijke schurken.

  Batman Begins

  De Batman trilogie van Christopher Nolan is misschien wel de beste superhelden trilogie die ooit gemaakt is. Het eerste deel, Batman Begins, werd een erg groot succes. Deze duistere film laat zien hoe Bruce Wayne de beschermer van Gotham wordt en toont hoe hij deze zware last probeert te dragen. Hij doet dit met hulp van zijn butler Alfred. In het eerste deel van Batman bestrijdt hij een vijand genaamd Scarecrow, die met een speciaal gas mensen hun grootste angst laat zien. Dit gas verspreidt hij door de hele stad, waarna Batman moet proberen de orde te herstellen.

  Superman Returns

  Hoewel niet alle reacties over Superman Returns even positief zijn, vinden wij dat de film die in 2006 uitkwam een behoorlijk goede film is. Superman keert na 19 jaar terug in de filmwereld en dit zorgt ervoor dat we Superman te zien kregen op een manier die we nooit eerder zagen. Nadat Superman vijf jaar lang is weggeweest van de aarde keert hij uiteindelijk toch terug. Ondertussen is er natuurlijk een heleboel veranderd op aarde. Loïs Lane is verloofd met een andere man en de wereld in zijn geheel is veranderd door de verdwijning van Superman. Wel is één ding hetzelfde: de vrijgelaten Lex Luthor probeert Superman nog steeds te grazen te nemen.

  Spider-Man Far From Home

  Ook Tom Holland komt nog een tweede keer voor als Spider-Man in Far From Home. In deze film krijgt Spider-Man te maken met een erg bijzondere vijand die door middel van pure beeldmanipulatie een goede reputatie voor zichzelf maakt. Deze zogenaamde ‘superheld’ genaamd Mysterio is eigenlijk gewoon een schurk die het allemaal voor eigen belang doet. Spider-Man komt hier in eerste instantie te laat achter, waarna hij de strijd met hem aangaat en de naam van Tony Stark hoog probeert te houden.

  The Dark Knight

  Misschien wel de allerbeste superhelden film aller tijden is het tweede deel van Batman, The Dark Knight. In deze film neemt Batman het op tegen de Joker, die op een briljante wijze vertoond wordt door de inmiddels overleden Heath Ledger. Bruce Wayne wordt getest op een manier als nooit tevoren door deze gestoorde maar geniale vijand. Niet alleen is het verhaal van deze film briljant, maar ook in de productie van de film werden een aantal absurde dingen gedaan. Zo werd er een oud ziekenhuis opgeblazen, een vrachtwagen over de kop gegooid en werd Heath Ledger echt geslagen om zijn rol beter uit te kunnen voeren. The Dark Knight verdient zonder enige twijfel een plek in deze lijst.

  Dit zijn onze vijf favoriete superhelden films op Netflix. Welke film(s) missen jullie in deze lijst? En welke hoort hier volgens jullie niet thuis? Laat het ons weten!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.