Top 5 Super Mario Party gameplay features - Get this party started!

Article
vrijdag, 13 juli 2018 om 9:53
xgn google image
Het is weer tijd voor een feestje. Althans, dat vindt Nintendo. Dit jaar mogen we onze favoriete Nintendo personages weer over een bord heen sturen om vervolgens verschillende minigames te gaan spelen. Wat er nieuw is in deze versie van Mario Party vertellen we je in de Top 5 Super Mario Party gameplay features!
De game laat nog maar heel eventjes op zich wachten. Op 5 oktober mogen we weer aan de slag met spelborden, dobbelstenen en bizarre minigames die een glimlach op je mond moeten toveren. Nintendo liet ons op een speciaal post-E3 evenement zien wat we mogen verwachten en wat er precies nieuw is aan Super Mario Party voor de Nintendo Switch.
Ten eerste heeft de oplettende lezer al opgemerkt dat het nummer uit de naam is weggehaald. Het lijkt er dan ook op dat Super Mario Party een nieuwe reeks moet gaan inluiden. Maar een nummertje meer of minder zal de gemiddelde feestganger niet zoveel uitmaken, belangrijker is wat er op het gebied van gameplay staat te gebeuren. Daarom nu maar zonder verdere omhaal de top 5 Super Mario Party gameplay features!

5. 80 minigames

Wat is een Mario Party game zonder minigames? Ehm, ja dat is eigenlijk best een goede vraag. Gelukkig weet Nintendo dat antwoord ook niet en daarom heeft ze haar best gedaan om zoveel mogelijk minigames in één game te rammen.
Met tachtig verschillende minigames en nog een speciale modus waarin je andere minigames kunt spelen ben je voorlopig wel even zoet. Natuurlijk gaat het voor een deel ook over kwaliteit, maar ook dat lijkt wel goed te zitten.
Zo is er bijvoorbeeld een minigame waarin je de Joy-Con controller gebruikt om een ronddraaiende beweging te maken om in-game een driewieler aan te drijven. Het zag er behoorlijk intensief uit en er staat je dus ook nog enige beweging te wachten. Of een minigame waarin je de Joy-Con vasthoudt als de steel van een pan om zo een biefstuk te bakken. Aan creativiteit lijkt er geen gebrek te zijn geweest bij het bedenken van de minigames in elk geval.
Zowel kwaliteit als kwantiteit in de nieuwe Mario Party dus. Genoeg reden om dit aantal even apart te benoemen in de top 5 Mario Party gameplay features. Het is misschien niet het grootste aantal minigames in een Mario Party game ooit, maar als elke minigame net zo leuk is als de minigames die wij hebben gezien dan zit het met Super Mario Party wel goed.
135745

4. 2 versus 2

Ook de teamspelers onder ons kunnen in Super Mario Party hun lol op. Met de nummer vier in de top 5 Super Mario Party gameplay features eren we het feit dat de game ook twee versus twee gameplay ondersteund. Dit levert nieuwe tactische overwegingen op wanneer je met zijn tweeën over het bord manoeuvreert. Gaat de een voor de munten en de anderen voor sabotage bij het andere team, of probeer je samen te werken om zoveel mogelijk sterren te verzamelen.
Uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk dat je met zijn tweeën over de eindstreep komt en dat maakt tactisch overleg ook belangrijker dan ooit. Waar je als je in je eentje speelt jezelf alleen maar zorgen hoeft te maken om het feit dat jij de eerste bent die de meeste sterren verzamelt, moet je nu toch echt rekening houden met je medespelers. Uiteraard is het ook nog mogelijk om apart te spelen, maar in een duo spelen biedt toch een toffe mogelijkheid tot nog toffere ervaringen in een Mario Party game.
Mocht je het nu leuk vinden om in een team te spelen, maar toch de beste willen zijn, dan kan je altijd nog proberen om MVP van je team te worden door alles zo goed mogelijk te doen. Verzamel alle sterren, munten en saboteer je tegenstander om je medespeler het makkelijk te maken. Genoeg manieren om met zijn tweeën te laten zien dat jij de beste bent. In elk geval vonden wij deze nummer vier belangrijk genoeg om te benoemen in deze top 5 Super Mario Party gameplay features.
135746

3. Online minigames

Jawel! Het is dan eindelijk zover! Online minigames tegen elkaar spelen. Het kan vanaf nu ook gewoon met Super Mario Party!
Het heeft een behoorlijk aantal games gekost voor Nintendo eindelijk overstag ging met online multiplayer voor Mario Party, tot verbazing en ergernis van sommigen. Maar nu is het voor jou en je vrienden mogelijk om vanaf je eigen woonkamer het tegen elkaar op te nemen in verschillende minigames. Het gaat in dit geval dus wel alleen om de minigames, je kunt niet een volwaardig bord bewandelen zoals in de local multiplayer. Maar hey, het is een begin en daarmee een terechte nummer drie in onze top 5 Super Mario Party gameplay features.
Van de eerder genoemde 80 minigames is een selectie gemaakt die je online kunt spelen om zo niet de deur uit te hoeven om mee te doen aan het feestje. Uiteraard is Super Mario Party wel een echte Party game, dus blijft het leukste natuurlijk om met zijn allen bij elkaar te komen en op die manier een gezellig feestje te vieren met Mario Party erbij. Maar voor mensen die ver van elkaar wonen of de deur niet uit kunnen is het een welkome toevoeging om ook mee te kunnen doen in het feestgedruis.
Het is nog even afwachten tot hoogstwaarschijnlijk de volgende Mario Party game voor je ook een volwaardig bordspel met de minigames online kunt gaan spelen. Maar Nintendo heeft in elk geval geluisterd en voor een deel gegeven waar fans om hebben gevraagd. Welke van de 80 minigames online te spelen zijn is nog niet duidelijk, maar dat het mogelijk is om online te spelen is al reden genoeg voor een feest.
135747

2. Eigen dobbelstenen

Met de nummer twee in de top 5 Super Mario Party gameplay features gaan we iets dieper in op het spel zelf. Tijdens het spelen van het bordspel met de verscheidene minigames en personages uit het Mario universum heb je twee verschillende dobbelstenen. De ene dobbelsteen is een reguliere met 21 ogen en optellend van 1 tot en met zes, de andere ziet er net even anders uit. Elk personage heeft een speciale eigen dobbelsteen met zijn eigen krachten en zwaktes.
Zo heb je als mario bijvoorbeeld een dobbelsteen met aan drie zijdes een drie. Daardoor weet je dat je kans groter is om een drie te gooien met een reguliere dobbelsteen. Handig wanneer je net naar een bepaald punt moet komen. Maar het kan ook een dobbelsteen zijn met een hoge kans om een zes te gooien en een kleine kans om munten te verliezen als de steen op dat vlak terecht komt.
Deze nieuwe feature met verschillende dobbelstenen zorgt voor een nieuw element waar je rekening mee moet houden tijdens het spelen. Neem je het risico van de speciale dobbelsteen of ga je toch voor safe en gooi je met de reguliere? Wanneer je tegenstander wel succesvol het risico durft te nemen kan dit natuurlijk toffe, zij het frustrerende momenten opleveren.
Hoewel het niet een al te grote vernieuwing is, is het toch een welkome aanpassing in de Mario Party franchise. Altijd maar hetzelfde bordspel met minigames doorlopen gaat op den duur toch vervelen. Deze personage-specifieke dobbelstenen zijn vernieuwend en zorgen voor nieuwe ervaringen. Meer dan genoeg reden om deze nieuwe feature op te nemen in de top 5 Super Mario Party gameplay features.
135748

1. Toads Rec Room

De nummer 1 in de top 5 Super Mario Party gameplay features is voor de koddige pratende paddenstoel. Deze heeft een recreatieruimte opgericht waarin op maat gemaakte Switch minigames te spelen zijn. Dit zijn minigames die zo zijn ingericht dat de Switch functionaliteit optimaal te spelen zijn. Bijvoorbeeld door de tabletfunctie op verschillende manieren te gebruiken.
Zo is er een minigame waarbij je in een soort Bomberman-achtige map elkaar met tanks en tankgranaten moet bombarderen. Deze map kan je met je medespelers bepalen doordat de kaart vooraf uit is getekend, wanneer je op verschillende tablets speelt kan je de tablets ook op andere manieren naast elkaar neerleggen om zo de kaart aan te passen. Hierdoor ben je er samen uitgekomen hoe de muren naast elkaar zijn komen te liggen en kan niemand boos worden dat de kaart er oneerlijk bij ligt.
Een ander spelletje dat Toad in zijn Rec Room heeft gemaakt is er een die je met twee Switches moet spelen. In deze minigame krijg je plaatjes van halve bananen te zien. Door de tablets op de juiste manier naast elkaar te leggen en de bananen “samen” te voegen scoor je punten. Degene die de meeste bananen heeft gecombineerd binnen een
Het zijn niet de meest ingewikkelde minigames die Toad in zijn recreatieruimte heeft. Maar het benut de mogelijkheden bepaalde tijd wint.van de Switch optimaal en laat zien wat het apparaat allemaal kan. Het feit dat je twee consoles binnen een mum van tijd aan elkaar kunt syncen is behoorlijk indrukwekkend. Een klein nadeel is dan wel dat je vaak twee consoles nodig hebt om deze spelletjes te kunnen spelen.
Vijf nieuwe gameplay elementen die nieuw zijn of zijn aangepast in deze top 5. In elk geval heeft de game genoeg in zich om weer een toffe party game te gaan worden. Vanaf 5 oktober kan ook jij met de game aan de slag.