Op deze manier wordt het mogelijk om ook met jou vrienden en familie online Super Mario Party te spelen. Het nieuws kwam voorbij in de Nintendo Treehouse.

Minigames met Super Mario Party online multiplayer

De online multiplayer zal wel beperkingen hebben. Zo kun je enkel de minigames online spelen. Toch kan dit erg tof worden omdat de minigames toch wel de kern van de serie vormen. Elke game komen er weer een heleboel verschillende toffe minigames in het Mario Party pakket, dat je uren vermaak kan leveren.

Je hoeft de minigames niet alleen tegen vrienden te spelen. Je kunt mensen over heel de wereld uitnodigen om het op te nemen in de meest gekke minigames. Als Super Mario Party dezelfde ervaring biedt als eerdere Mario Party games, dan kunnen we een hoop knotsgekke games verwachten waarbij je gekke capriolen moet uithalen om de winnaar te worden.

Eerder al kritiek

In de Mario Party The Top 100 review werd dit eerdere Mario Party deel al bekritiseerd omdat er geen online multiplayer in dit spel zat. Dit zou volgens de review een toffe toevoeging zijn geweest. Deze game bestond al uit een verzameling minigames. Hier werden de beste minigames uit alle Mario Party games in één pakket samengebracht.

Het is interessant om te zien dat minigames nu online speelbaar zijn. Het is wel duidelijk dat Nintendo tegen mogelijke problemen oploopt als ze de volledige game online speelbaar wil maken. Vaak kan een speelsessie op een klassiek Mario Party speelbord aan de lange tijd duren. Stel je eens voor dat als je niet alleen die korte minigames speelde, maar zo een lange speelsessie plots zou worden onderbroken omdat één van de spelers dit bordspel verlaat.