Top 5 succesvolle Nederlandse acteurs in Hollywood

Article
zondag, 14 februari 2016 om 16:04
xgn google image
De Nederlandse mannen doet het goed op het internationale doek. Dit hebben we onder andere al kunnen zien bij Michiel Huisman die de verscheen in de populaire serie Game of Thrones. Zo zijn er nog veel meer mannen die internationaal zijn doorgebroken. Lees het hier in de top 5 succesvolle Nederlandse acteurs in Hollywood.

5. Carel Struycken

Carel Struycken is een van de oudere acteurs in deze lijst, hoewel hij zeker niet kan ontbreken. Struycken is geboren in Den Haag, waar hij studeerde aan de filmschool van Amsterdam. Later studeerde hij nog een jaar aan het American Film Institute in Los Angeles. In Los Angeles werd hij ontdekt als acteur.
Zijn eerste rol was in Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band, hoewel zijn debuut pas begon met zijn rol in Star Wars Ewok Adventures The Battle for Endor. Verder speelde Struycken ook in films als Man in Black, Oblivion, The Witches of Eastwick en nog meer. Ook speelde hij in meerdere tv-series, waaronder de zeer bekende The Addams Family. Hierin speelde hij de rol van Lurch.
Struycken is nog steeds actief in de filmwereld en speelt onder andere in de nieuwe film Another Brick in The Wall. Ook heeft de acteur in Nederlandse series gespeeld, waaronder in 2004 in De Erfenis waarin hij de rol van Lafayette op zich nam.

4. Jeroen Krabbé

Dit is zeker een naam die we kennen in ons kleine kikkerlandje, maar dit is niet het enige land waarin Jeroen Krabbé bekend is. De acteur speelt voornamelijk in Nederlandse titels, zoals bijvoorbeeld Willem van Oranje, Het Dagboek van Anne Frank en Sneeuwwitje en de Zeven Kleine Mensen.
Jeroen Krabbé heeft echter ook al in meerdere Amerikaanse films en series gespeeld, waarvan de bekendste Transporter 3 waarin hij onder andere speelde met Jason Statham en Natalya Rudakova. Ook speelde Krabbé in Deuce Bigalow European Gigolo, Ocean’s Twelve, The Discovery of Heaven, Midsomer Murders, The Odyssey en The Fugitive. Deze laatste is misschien wel een van de grootste internationale films waarin Krabbé te zien was, waarin hij speelde met Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Julianne Moore en Sela Ward.

3. Yorick van Wageningen

Yorick van Wageningen is een Nederlandse acteur, geboren in Utrecht in 1964. Van Wageningen maakte vooral zijn debuut in Amerikaanse films, vergelijkbaar met Famke Janssen. Zijn werk in Nederland is relatief klein als het vergeleken wordt met zijn internationale titels.
De acteur heeft al in een paar grote films gespeeld, waaronder The New World, The Chronicles of Riddick en The Girl with the Dragon Tattoo. Hij heeft echter ook in Nederlandse titels gespeeld zoals Oorlogswinter, Nachtrit en de tv-serie De Troon.
Naast acteren maakt van Wageningen ook zelf films. Ook zou de acteur een rol spelen in de film Minority Report, maar wegens de weigering van een werk visum werd zijn rol doorgeschoven naar Colin Farrell. De twee speelden echter later samen in de film The New World in 2005.

2. Rutger Hauer

Rutger Hauer is misschien wel een van de bekendste namen als het gaat om Nederlandse acteurs die het internationaal gemaakt hebben. De acteur staat voornamelijk bekend om zijn diverse rollen, van romantisch, tot actieheld tot sinistere schurk. Hauer kan het allemaal en heeft het ook allemaal al gedaan.
Hauer begon zijn leven als acteur in Nederlandse films en series, waaronder Floris waarin hij de hoofdrol speelde. Ook speelde hij in Turks Fruit, Max Havelaar, Keetje Tippel en Het jaar van de Kreeft. Toch begon hij ook al snel rollen te bemachtigen in Amerikaanse titels, zoals Nighthawks, waarin hij speelde met Sylvester Stallone en Blade Runner, waarin hij speelde met Harrison Ford. Het kan wel gezegd worden dat Hauer al aardig wat grote titels op zijn naam heeft staan.
In veel Nederlandse films of series is Hauer niet meer te zien, nadat hij internationaal doorbrak als acteur. Hij speelde echter nog wel een rol in een paar grote Nederlandse films zoals Michiel de Ruyter en De Heineken Ontvoering. In de afgelopen jaren is hij te zien geweest in True Blood, The Last Kingdom, Galavant en nog meer.

1. Michiel Huisman

Als we praten over Nederland trost in het buitenland dan komt de naam Michiel Huisman zeker omhoog. Hij vliegt van internationale film naar film en speelt momenteel samen met een paar van de grootste namen van Hollywood. Hij kan zeker een van de meest succesvolle Nederlandse acteurs in Hollywood genoemd worden.
Bij Michiel Huisman denken we snel terug aan titels zoals Costa, Volle Maan, Phileine zegt Sorry, Floris, Zwartboek en de co-assistent. De acteur heeft al in veel Nederlandse films en series gespeeld, maar wilde uiteindelijk meer. Zo verscheen hij al snel in enkele Amerikaanse titels, maar beleefde zijn echte doorbraak in onder andere Game of Thrones, Orphan Black en Nashville. Ook verscheen hij in 2015 in de film The Age of Adaline, waarin hij de hoofdrol speelde samen met Blake Lively.
Met zijn toenemende succes is de acteur alweer gecast voor meer aankomende films, waaronder Mountains and Stones, American Dream en 2:22. Natuurlijk is hij ook nog steeds te zien als Daario Naharis in Game of Thrones, dat in april weer van start gaat. Michiel Huisman is zeker een rijzende internationale ster en een naam om in de gaten te houden.