Sterke series - Top 5 series met een sterke boodschap

Article
zaterdag, 02 juni 2018 om 12:11
top 5 series 132308
Natuurlijk is bankhangen met een serie om je hoofd leeg te maken lekker, maar het is ook fijn als we er toch nog wat van opsteken. Indrukwekkende series met een sterke boodschap en een goed moraal. Dit zijn vijf series waar je een belangrijke les uit kan halen: de top 5 sterke series met een boodschap.

5. The Good Doctor (2017)

Deze serie gaat over Shaun Murphy, een chirurg in opleiding met een autistische stoornis. Hij wil zijn specialisatie tot chirurg afronden. Dit doet hij in het moderne San Jose St. Bonaventure ziekenhuis. Maar dit gaat natuurlijk niet altijd even makkelijk. Zijn stoornis maakt hem briljant en helderziend, maar ook sociaal ongemakkelijk. Shauns stoornis zorgt voor twijfels bij zijn collega's. Want kan iemand met zo'n stoornis wel professioneel chirurg zijn?
In de serie bewijst Shaun, ondanks zijn stoornis, dat hij genialer is dan de meeste mensen denken. Je moet Shaun niet onderschatten. De serie doorbreekt taboes over autisme: mensen met een stoornis zijn niet alleen maar raar en ongemakkelijk, maar soms ook slim en dragen iets bij.
132309

4. Lucifer (2015)

In Lucifer wordt het Bijbelse figuur Lucifer verbannen uit de hemel om de hel te regeren. Totdat hij besluit om op vakantie te gaan naar Los Angeles. Duivel Lucifer gaat naar aarde en bouwt een leven op in L.A. De charmante man in pak begint een nachtclub en vult zijn dagen met alcohol en feesten. Iets wat perfect bij hem past. Lucifer is een aangename man die met zijn praatjes elke vrouw om zijn vinger kan winden. En iedereen houdt van hem.
Terwijl de serie meer een komedie is, valt er wel een les uit de show te halen. Lucifer laat zien dat je niet alles moet geloven wat je ziet of hoort. Op aarde houdt namelijk iedereen van Lucifer, omdat niemand ervan op de hoogte is dat hij eigenlijk de duivel is. Maar wanneer mensen spreken over de duivel, zijn ze vaak gelijk negatief. Ook laat de serie zien dat er ook goed in kwaad zit. Want ondanks dat Lucifer de duivel is, kan hij soms toch wel goede keuzes maken en is hij niet alleen maar slecht.
132310 1

3. Sense8 (2015)

Deze serie gaat over een achttal wat aan elkaar is verbonden: ze delen hetzelfde visioen en voelen elkaars emoties. Een Amerikaanse politieagent, een Mexicaanse homoseksuele acteur, een Indiase apotheker, een IJslandse DJ, een Koreaanse zakenvrouw, een Duitse crimineel, een Keniaanse buschauffeur en een transgenderactiviste uit San Francisco. Ze zijn alle acht compleet verschillend van elkaar en dat kan soms botsen.
De karakters hebben allemaal een verschillende achtergrond en verschillende verhalen, maar toch kunnen ze het uiteindelijk allemaal met elkaar vinden en raken ze zelfs bevriend. Sense8 laat zien dat je anderen moet accepteren voor wie ze zijn, en niet te snel moet oordelen.
132311

2. Girlboss (2017)

In Girlboss start de rebelse, arme Sophia een eigen webshop. Sophia heeft geen zin meer om werken voor haar baas en is het zat om haar orders op te volgen. Ze begint voor zichzelf en leert dan pas wat hard werken is. Ze begint een webshop waar ze handelt in vintage kleding, haar grote passie. Wat in het begin lastig is, maar als het balletje eenmaal rolt, profiteert Sophia volop.
Sophia laat zien dat je vanuit niks echt alles kan bereiken, als je het maar graag genoeg wil. Doe wat je leuk vindt, werk er hard voor, en dan komt het wel goed. Want waar een wil is, is een weg.
132312

1. 13 Reasons Why (2017)

De nummer één serie met een sterke boodschap is natuurlijk 13 Reasons Why. In de serie volgen we Hannah Baker, die besluit een einde aan haar leven te maken. In de serie laat ze cassettetapes achter met daarop de dertien redenen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd. Na het luisteren blijkt dat Hannah niet serieus werd genomen, in de steek werd gelaten, en vooral werd gepest. Terwijl Hannahs dood voor velen als een verrassing kwam, want ze leek altijd zo vrolijk.
De moraal van de serie is natuurlijk: niet pesten. Je acties kunnen mensen pijn doen, ook als ze dat niet laten blijken. Ook laat de serie zien dat het belangrijk is om te praten over de dingen die je dwarszitten en hoe dit samen met anderen opgelost kan worden. Het uitspreken van gevoelens is belangrijk, en zou geen taboe moeten zijn.
Dit was onze top 5 sterke series. Nog meer series kijken? Dit is onze top 10 series op Netflix van dit moment!

Populair Nieuws

Laatste Reacties