Top 10 beste presidenten in films - Ongekende prestaties

Article
zaterdag, 02 juni 2018 om 13:02
acteurs die het beste de president vertolkte 132395
We zien hem vaak langs komen in films, de president van Amerika. Maar wie waren de beste presidenten in films? Als in: welke acteurs of actrices hebben hun rol neergezet waarvan je zegt 'oef, petje af'?

10. Elizabeth Mitchell in The Purge

Eén dag per jaar is alle criminaliteit in de Verenigde Staten legaal en mag alles gedaan worden voor 12 uur lang. Dit doet de overheid zodat de criminaliteit in het land af zou gaan nemen en dat beperkt raakt tot alleen die dag. In The Purge volgen je verschillende criminelen groepen of families die zichzelf proberen te redden van The Purge. Er zijn drie delen van de film die allemaal draaien om deze dag.

In het derde veel van The Purge genaamd Election Year zien we een vrouwelijke president die haar familie verloren heeft in het vorige jaar van The Purge en daarom wil zij The Purge afschaffen. President Charlie Roan wordt perfect gespeeld door Elizabeth Mitchell.
132396

9. William Sadler in Iron Man 3

Tony Stark heeft last van angstaanvallen en kan moeilijk slapen, hierdoor werkt hij zowat dag en nacht aan de Iron Man pakken van hem en test nieuwe dingen uit met de pakken. Op een gegeven wordt de wereld aangevallen door ‘Mandarin’, Tony daagt hem gelijk uit waarop de slechterik reageert met een reeks aanvallen. Al gauw ontdekt Tony dat niets is wat het lijkt en hij al zijn kennis en krachten moet gebruiken om zijn naasten te beschermen.
President Matthew Ellis was niet veel te zien in Iron Man 3, maar werd wel enorm goed vertolkt door William Sadler. De tijd dat hij in de film te zien was, was super goed gedaan. William Sadler speelt een heldhaftige leider die makkelijk belangrijke beslissingen kan maken, op zich te nemen en dat was goed in de film te zien.
132417

8. Julia Louis-Dreyfus Veep

Selena Meyer is voormalig vicepresident van de Verenigde Staten. Ze heeft een gespannen relatie met de president wat onder andere komt doordat ze niet genoeg macht krijgt op het land. Langzaam aan klimt ze naar de top en houd ze geen rekening met anderen.
Selena Meyer wordt in de serie Veep gespeeld door Julia Louis-Dreyfus. Ze weet goed het koude karakter van de vicepresident over te nemen en te laten zien in de serie.
132419

7. Patricia Wettig in Prison Break

Michael Scofield bedenkt een plan om zijn onschuldige broer uit de gevangenis te breken en laat de plattegrond van de gevangenis op zich tattoeëren. Hij pleegt een gewapende bankoverval waar niemand bij gewond raakt en laat zich expres oppakken zodat hij in de gevangenis bij zijn broer terecht komt. Samen met zijn broer probeert hij uit de gevangenis te breken en de overheid die zijn broer vals beschuldigd heeft naar beneden te halen.
In Prison Break hebben weer we te maken met een vrouwelijke president. De valse Charlotte Reynolds die gespeeld wordt door Patricia Wettig zal alles doen om aan de top te komen. Wie er in de weg van Charlotte Reynolds kom, mag hopen dat die levend weg komt.
132420

6. Jamie Foxx in White House Down

Het witte huis in de Verenigde Staten wordt overvallen en bezet door een paramilitaire groep. Een agent van de geheime dienst krijgt de taak om de president van de Verenigde Staten te gaan redden.
Jamie Foxx speelde in White House Down president James Sawyer, die veel weg heeft van Obama. Jamie Foxx vertaalt de president als een rustige, maar avontuurlijke man die niet snel geschrokken is.
132421

5. Jeff Goldblum in Independece Day

Enorme buitenaardse schepen komen naar de aarde toe en blijven boven grote steden hangen. Nadat de poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag willen gaan aanvallen. De grote steden worden door de buitenaardse wezens verwoest en de overlevenden proberen de wereld te redden.
In Independece Day speelt Jeff Goldblum de rol van de president. Hij neemt de rol goed op zich en kan zich er goed in inleven. De man geeft bevelen die iedereen opvolgt en staat dan ook stevig in zijn schoenen zoals een president dit hoort te doen.
132422

4. Dennis Haysbert in 24

De verhalen van de serie ‘24’ worden vaak snel verteld en zijn erg complex. Een terugkerend onderwerp in 24 is dat de personages voor iets ergs moeten kiezen om de serie goed af te laten lopen. Ook is één van de kenmerken in de serie is dat het een serie is in ‘real time’, dit houdt in dat één minuut in het echt ook één minuut in de serie is.
In 24 speelt president David Palmer een grote rol, deze wordt gespeeld door Dennis Haysbert, die de rol van de president door zijn koele, maar heldhaftige karakter perfect kan vertalen.
132424

3. Kiefer Sutherland in Designated Survivor

Deze Amerikaanse politieke dramaserie genaamd Designated Survivor heeft kabinetslid Thomas Adam Kirkman in de hoofdrol. Kirkman wordt president wanneer alle andere leden van het kabinet onverwacht om het leven komen door een aanval tijdens de 'State of the Union'. Al snel wordt hij ingezworen als president, maar de aanval is maar het begin van een reeks heftige gebeurtenissen.
Het personage van president Thomas Adam Kirkman wordt vertolkt door Kiefer Sutherland (die ook in 24 speelt!) . Sutherland oogt misschien niet op het eerste gezicht als een president, maar in de serie wordt het duidelijk dat hij geen problemen heeft met het in de rol treden van president Thomas Adam Kirkman.
132425

2. Kevin Spacey in House of Cards

House of Cards is een Amerikaanse politieke serie en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Dobbs. Hier in volgen we het verhaal van de democraat Frank Underwood en zijn vrouw, Claire. Samen proberen zij hogerop te komen in de hiërarchie van het Witte Huis en dit willen ze koste wat het kost bereiken. Door mensen te manipuleren en te beïnvloeden krijgt Frank steeds hogere posities toegewezen en zo krijgen de twee steeds meer macht.
In House Of Cards speelt Kevin Spacey president Frank Underwood. Kevin Spacey heeft geen moeite met het karakter van Frank Underwood overnemen en straalt dominantie. Dit maakt hem een van beste acteurs die de president speelde.
132426

1. Harrison Ford in Air Force One

President James Marshall is samen met zijn topambtenaren en familie onderweg naar huis het presidentiële voertuig, maar dan wordt het toestel gekaapt door radicale communisten onder de leiding van Korshunov, een meedogenloze terrorist. Korshunov dreigt door te zeggen dat de passagiers één voor één zullen worden vermoord totdat de gevangen genomen dictator van zijn land wordt vrijgelaten. De president probeert de passagiers zo veilig mogelijk te houden, al is dat niet altijd mogelijk.
Harrison Ford treedt hier in de rol van president James Marshall. De acteur kan zich enorm goed in zijn rol als president inleven. Ford neemt zijn rol serieus en ziet er bovendien uit als een waardige president.

Genoeg van de beste presidenten in films?

Als je even genoeg heb van alle presidenten en gewoon op zoek bent naar een klassieke films, dan hebben we de beste klassieke films voor je op een rijtje gezet. Als je op zoek bent naar een actiefilm, zijn hier 10 actiefilms op Netflix.