Top 5 Skylanders Imaginators gameplay details die je moet weten

Article
vrijdag, 19 augustus 2016 om 12:06
xgn google image
De Skylanders franchise gaat alweer redelijk wat jaartjes mee, maar er is een ding dat nog altijd ontbrak in de serie; het bouwen van je eigen Skylanders. Gelukkig heeft Activision daar niet langer mee gewacht en heeft ze in Skylanders Imaginators de mogelijkheid toegevoegd om je Skylanders te bouwen. Tijd voor een top 5 Skylanders Imaginators gameplay details!
Natuurlijk is het zelf bouwen van je Skylander niet het enige waarom de nieuwe Skylanders game hoog op het verlanglijstje van een aantal gamers staat. Met de nieuwe versie van Skylanders worden er meer dan genoeg vernieuwingen toegevoegd aan de titel en mogen fans van de serie zeker hun handen in elkaar knijpen. Wat je precies mag verwachten hebben we allemaal netjes op een rij gezet in deze top 5 Skylanders Imaginators gameplay details!

5. Nieuwe personages

Natuurlijk is een nieuwe Skylanders game niets zonder een aantal nieuwe personages en dat weet de ontwikkelaar dan ook al te goed. Je hebt een Skylanders game natuurlijk niet om naar een leeg platform en een wachtende game te staren.
Variatie in personages, dat is waar het in Skylanders om draait. Gelukkig zijn er meer dan genoeg personages die je kunt toevoegen aan de nieuwe game. Zo heb je in de nieuwe Skylanders nu toegang tot Dokter Kaos. Deze slechterik, die je waarschijnlijk nog wel kent uit voorgaande games, is er een die misschien niet altijd even handig te werk gaat.
Dr. Kaos heeft zichzelf namelijk meerdere malen gekloond en dat heeft niet heel erg best voor hem uitgepakt. Want een slechterik die zichzelf de beste vindt en zichzelf kloont, kloont daarmee ook weer een nieuwe slechterik die zichzelf de beste vindt. Dit zorgt er dan ook voor dat de beste dokter jou en je Skylanders gaat helpen, want hij wil de andere dokter Kaos natuurlijk niet als ultieme slechterik zien.
Dokter Kaos is niet het enige personage dat toegevoegd wordt aan de nieuwe Skylanders. Maar dit verhaal maakt in ieder geval duidelijk wat we mogen verwachten van de game, en daarnaast natuurlijk dat de franchise zichzelf nog steeds niet al te serieus neemt.
96450

4. Senseis

Dokter Kaos je dus helpen, maar hij is niet het enige personage die dat doet. Door nieuwe personages aan te schaffen, kun je je zelfgebouwde Skylanders namelijk sterker maken wanneer je aan de slag gaat met je pas gekochte Skylanders figuur.
Door een personage op het platform te zetten, kun je nieuwe krachten vrijspelen die ervoor zorgen dat je nog net even iets gemakkelijker door een level heen weet te komen. Daarnaast zorgen de zogeheten Senseis er ook voor dat je personages hoger kunnen levelen dan ze in eerste instantie konden.
Deze Senseis kunnen, zoals je aan Dr. Kaos hebt gezien, oude bekenden zijn. Maar dit kan ook met de nieuwe personages die toegevoegd zijn aan de game om jouw Skylanders sterker te maken. Zo is er Dr. Neo Cortex (jawel, de enige echte) die jou kan helpen met het verslaan van je vijanden.
Cortex heeft zo zijn redenen om jou te helpen en die worden dan ook wel duidelijk wanneer je met hem aan de slag gaat. Al met al maakt het feit dat nieuwe personages je bestaande personages kunnen helpen een bijzondere vernieuwing in de Skylanders franchise.
96451 1

3. Nieuwe krachten

Naast het sterker maken doormiddel van hogere levels geven, geven Senseis je ook nieuwe krachten. En deze krachten zijn dit keer dan ook beter dan ooit tevoren.
Zo kan je personage verschillende talenten kiezen waarbinnen hij of zij kan groeien. Wil je een magiër? Geen probleem, kies je krachten en ga met de Skylander aan de slag.
Ben je meer een boogschutter? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem en heb je al vrij gemakkelijk een pijlen afvurende Skylander onder je controle. De verschillende mogelijkheden die worden geboden om je tegenstanders een kopje kleiner te maken, lijken ervoor te gaan zorgen dat je daadwerkelijk eindeloze lol met Skylanders Imaginators kunt hebben.
Maar natuurlijk zijn de krachten maar een deel van een vernieuwing. De grotere vernieuwingen in Skylanders hebben een hoger plekje in deze top 5 Skylanders Imaginators gameplay gekregen.
96454 1

2. Bouw je eigen Skylander

Niet meer dan een terechte tweede plaats, want het zelf bouwen van een Skylander zorgt ervoor dat je inderdaad voortdurend nieuwe gameplay ontvangt tijdens het spelen van Skylanders Imaginators.
Met duizenden verschillende mogelijkheden voor het personaliseren van een Skylander is het lastig om niet enthousiast te worden voor deze nieuwe titel. Je hebt al kunnen lezen over de krachten, maar dat is slechts een klein deel van een groter geheel.
Want vrijwel alles aan je Skylander is aan te passen. Van het hoofd tot aan de staart, van de wapens tot aan de uitrusting. Alles is eraan gedaan om iedere Skylander speler ook echt een eigen Skylander te geven. Wanneer je bedenkt dat je zelfs de stem en de catchfrase van de Skylander kunt aanpassen, dan weet je dat je een behoorlijk uitgebreide game gaat krijgen.
Of in ieder geval een behoorlijk uitgebreide bouwfase van je eigen Skylander. De mogelijkheden van het bouwen van een Skylander krijg je onder andere doormiddel van speciale kristallen die je kunt aanschaffen. Deze kristallen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je personages van een bepaalde klasse kunt bouwen.
Wanneer je een RPG-speler bent, die regelmatig de tijd vergeet tijdens het bouwen van een personage, dan ga je zeker de tijd in de nieuwe Skylanders game vergeten. Zoals gezegd zijn de opties voor het bouwen van een personage uitzonderlijk uitgebreid en kun je alle kanten hiermee op.
Door het spelen van de game en het doorlopen van de verschillende levels speel je ook weer nieuwe gear vrij die je kunt gebruiken voor je personage. Kom je er halverwege de game achter dat je toch liever een andere staart had? Dan kun je met één druk op de knop weer terug naar het bouwscherm om toch de staart van je voorkeur uit te kiezen.
Het bouwen van een Skylander is behoorlijk uitgebreid. Maar er is één ding in deze top 5 Skylanders Imaginators gameplay details die nog vele malen belangrijker is. Waarschijnlijk is het al duidelijk wat er op de eerste plaats staat, want het is al kort aangekaart in deze top 5.
96455

1. Crash Bandicoot!

Inderdaad! Hij is terug van lang weggeweest. De zwaaiende Crash Bandicoot kan helemaal losgaan in de nieuwe Skylanders Imaginators en zoals je eerder al hebt kunnen lezen is ook zijn aartsvijand Doctor Cortex toegevoegd aan de game.
Hoewel je misschien liever een nieuwe Crash Bandicoot game ziet dan dat je hem toegevoegd ziet worden aan Skylanders, is het toch zeker goed nieuws voor alle fans dat Crash weer eens uit de kast is gehaald.
Je kunt niet alleen met Crash Bandicoot door de wereld van Skylanders heen lopen. Je kunt namelijk ook in de Skylanders game verschillende bekende levels uit Crash Bandicoot spelen. Waarschijnlijk weten de meeste Crash spelers nog wel dat je bij bepaalde levels een gigantische rollende steen voor moest blijven.
Datzelfde level zit nu ook in de nieuwe Skylanders. Met een twist, dat dan weer wel, maar het level zelf zit er zeker in. Voor de Crash Bandicoot fans is het in ieder geval goed nieuws dat de viervoeter op twee poten weer terug is van weggeweest. Voor ons is het meer dan genoeg reden om Crash Bandicoot op nummer één te zetten in deze top 5 Skylanders Imaginators gameplay details.
Skylanders Imaginators komt op 14 oktober uit voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, Wii U, PlayStation 3 en Xbox 360. Lees meer over de game in onze eerdere preview.