Forza Horizon 3 updates - 5 toevoegingen aan de franchise

  Forza Horizon 3 is, zoals de naam al zegt, reeds het derde deel in de spin-off reeks van Microsofts racefranchise Forza. Ralph Fulton, creative director, liet op gamescom in Keulen vijf Forza Horizon 3 updates voorbijkomen die zeker de moeite waard zijn.

  In hal 4.2 van de Duitse Koelnmesse komen we in het 'paviljoen' van Microsoft een kleine ruimte binnen. Creative director Ralph Fulton van ontwikkelaar Playground Games verwelkomt het gezelschap van journalisten en legt meteen uit dat de gameplay-preview van Forza Horizon 3 op de Xbox One S draait.

  De beelden doen op het eerste oog zeker niet onder voor diens grote broer, en ook de Windows 10-versie zal er minstens zo goed uit komen te zien bij de release op 27 september aanstaande. Met deze Forza Horizon 3 updates wordt het helemaal een pleziertje.

  5. Australië veelzijdiger dan eerdere games

  De grafische pracht van Forza Horizon 3 is grotendeels te danken aan de locatie waarin de racegame zich afspeelt: het ruige landschap van Australië. De demo die vandaag op het scherm wordt getoond, speelt zich voor de meeste tijd af in Gorge Back County, een ongerept stuk zanderige natuur in het westen van het reusachtige continent.

  Waar de eerste Forza Horizon zich slechts afspeelde in de Amerikaanse staat Colorado en het vervolg uit 2014 spelers naar Zuid-Frankrijk en Noord-Italië stuurde, hebben we in Forza Horizon 3 een compleet werelddeel tot onze beschikking. Niet letterlijk natuurlijk, want dat past nooit op een Xbox One-schijfje.

  De natuur van Colorado was fraai en de heuvelachtige vlakten van Zuid-Europa in Horizon 2 waren meer dan prima te verteren, maar deel 3 gaat daar met Australië als decor echt flink overheen. Zo zit de Outback erin, het reusachtige gebied in het westen van Australië, inclusief de wijdse meren die daar gesitueerd zijn.

  Maar ook Surfers Paradise in de Australische provincie Queensland komt in de racegame tot leven. Met alle schitterend vormgegeven wegen en wolkenkrabbers die daarbij horen. Het racelandschap van Forza Horizon 3 is met andere woorden gedetailleerder, knapper en veelzijdiger dan beide eerste delen tezamen.

  4. De verblindend mooie lucht

  'De lucht? Menen ze dit nou?' We horen het jullie al hardop roepen. Maar sta er maar eens even bij stil: in een racegame wordt de camera in de meeste gevallen recht achter de auto of op bestuurdershoogte geplaatst.

  En dat betekent: de onderste helft van het beeld toont het wegdek; het middenstuk wordt ingevuld door je auto en eventuele medeweggebruikers en infrastructuur verderop in het landschap; en de bovenste helft van het beeld staat voor een niet onbelangrijk deel in het teken van de lucht.

  En die lucht, jongens en meisjes, is in Forza Horizon 3 zonder te overdrijven de mooiste die je ooit in een game hebt gezien. Fulton legt uit waarom: ontwikkelaar Playground Games heeft dagenlang in Australië vertoefd om met een speciale, ultradure HDR-camera de felblauwe hemel van Australië te filmen. Tegelijk deed het team veldwerk en onderzoek naar het wegdek en grondsoorten die je in Forza Horizon 3 al rijdend kunt tegenkomen.

  De conclusie was dat Playground Games terug in thuisland Groot-Brittannië aankwam met bijna 1 terabyte per dag (!) aan rauwe 'luchtdata' van hun zakenreis aan de andere kant van de wereld. Uiteraard hebben lang niet al die gegevens de uiteindelijke versie van de game gehaald. Alhoewel: met het ongeëvenaard mooi vormgegeven en dynamische wolkendek en een oogverblindende zon die op je voorruit weerkaatst, zou je bijna denken van wel.

  3. Baas van het Horizon Festival

  In Forza Horizon 1 en 2 was je nog slechts als deelnemende coureur verbonden aan het Horizon Festival, waar de hele racefranchise om draait. In Forza Horizon 3 ben jij echter de baas en de organisator van het hele evenement! Je kunt met deze Forza Horizon 3 updates voor het eerst helemaal zelf bepalen waar, wanneer en hoe het festival in elkaar zal zitten.

  Ook de muzikale samenstelling van het racefestijn ligt geheel in jouw creatieve handen. Wanneer je na uren sleutelen en aanpassen tevreden bent over jouw persoonlijke Horizon Festival, kun je het via Xbox Live binnen luttele seconden delen met je vrienden. Zij zien jouw creatie verschijnen in hun in-game 'feed', om vervolgens de keuze te krijgen om zich óók aan jouw festival te verbinden.

  Middels Forza's online paradepaardje, de Drivatars, is het nu mogelijk om met maximaal vier vrienden het Horizon Festival uit te bouwen. Het enige vervelende is dat, als er nog een vriend wil meedoen, je een andere dient te 'ontslaan'. Kies dus zorgvuldig voor degene die de meeste xp en cash voor je binnenharkt...

  2. Jumps en Barns zijn ultieme zijmissies

  Met een uitgestrekte wereld, zoals we die sinds 2012 kennen uit de Forza Horizon-reeks, kan het niet ontbreken aan genoeg activiteiten binnen in-game Australië. Ontwikkelaar Playground Games heeft in dat kader goed nieuws. Voor liefhebbers van de voertuig-jumps uit GTA en Burnout Paradise: een soortgelijke gameplay-feature, met de naam Danger Sign Jumps, zit nu ook in Horizon 3!

  Het gaat om vijftien plekken die verspreid over de map spelers uitdagen om een zo groot mogelijke sprong te maken met één van de 330 auto's of offroad buggy's die de game telt. Mocht je weleens een bezoek hebben gebracht aan het land 'down under', dan weet je dat zulke reuzensprongen niet anders dan spectaculair zullen worden.

  Een bekender element uit de vorige games zijn de geliefde Barns: een soort garages waar je zeldzame auto's aan kunt treffen voor je wagenpark. Fulton zegt hierover opgewekt dat er deze keer vijftien Barns in het spel zitten. Na de launch worden er nog enkele Barns gratis toegevoegd.

  1. Sociale competitie voor brute scheurijzers

  Last but not least toverde Fulton van Playground Games de Forzathon uit de hoge hoed van Microsoft. Dit betreft een wekelijkse competitie die na de launch van Forza Horizon 3 van start gaat. Elke speler op Xbox One of Windows 10 kan eraan meedoen. Er zijn vette prijzen te winnen: met name brute scheurijzers die je in het echt waarschijnlijk nooit kunt betalen.

  Van 7 tot 9 oktober biedt de Forzathon bijvoorbeeld de competitie genaamd 'Bottom of the Class' aan. Op 14 oktober maak je in 'Celebrate the S14th' kans op de door fans veelgevraagde Nissan Silvia S14. Tussen 17 en 21 oktober kun je de Maserati 300S winnen, en van 28 tot 30 oktober heeft Playground Games een nog onaangekondigde bolide klaarstaan. Nog maar een maandje geduld!

  Forza Horizon 3 komt op 27 september uit voor de Xbox One en Windows 10 en ondersteunt crossplay.

  Forza Horizon 3

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.