The Crew Calling All Units Preview - Straatracers oppakken

  Op gamescom werd een nieuwe uitbreiding voor The Crew uit de doeken gedaan: Calling All Units. Spelers kunnen in deze DLC zelf als de politie aan de slag. In deze The Crew Calling All Units preview lees je alles over de nieuwe uitbreiding.

  The Crew is een online racegame die in 2014 uitkwam. De titel speelt zich af in een grote open wereld die zich uitstrekt over de Verenigde Staten en door spelers naar hartenlust kan worden verkend. Eind vorig jaar verscheen de expansie Wild Run en later dit jaar kunnen spelers aan de slag met de nieuwe Calling All Units DLC.

  Ga aan de slag als agent

  In Calling All Units kruip je achter het stuur van een ander soort auto dan we normaliter van The Crew gewend zijn: namelijk een politiewagen. In onder andere twaalf nieuwe verhaalmissies ga je als politieagent de weg op om straatracers op te pakken. Hiervoor heb je verschillende politievoertuigen tot je beschikking, want je moet natuurlijk wel in stijl kunnen scheuren. Deze auto's variëren van een gelikte Lamborghini tot een heuze monster truck.

  Je zult tijdens je achtervolgingen op verschillende terreinen terechtkomen, dus variatie in voertuigen is noodzaak. Je gaat natuurlijk niet met een Lamborghini off-road door de bossen crossen: je beschikt daarom over bijpassende wagens die je op elk terrein kan gebruiken.

  The Crew Calling All Units Preview

  Pakketjes bezorgen

  Wanneer je de map van de wereld opent in Calling All Units, zie je hier verschillende nieuwe icoontjes op verschijnen. Op willekeurige plaatsen op de map zijn namelijk crates te vinden. Wanneer je hier als racer doorheen rijdt, pak je deze crates op en moet je deze afleveren bij een bepaald punt. Echter wordt elke speler in de buurt die als politie speelt hiervan op de hoogte gebracht en zal een achtervolging niet lang uitblijven, wat resulteert in een spannend kat- en muisspel tussen agent en crimineel.

  Straatracers winnen de race wanneer het pakketje succesvol afgeleverd wordt op de daartoe bestemde plaats. De politie wint wanneer de straatracers zijn opgepakt. Deze wegpiraten arresteer je door als politie zo'n zeven seconden lang in de buurt van de auto te blijven. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is door de straatracers klem te rijden, waardoor ze geen kant op kunnen.

  the crew calling all units preview

  Gooi je abilities in de strijd

  Om deze races nog een extra dimensie te geven, beschikken beide partijen over vaardigheden. Deze kan je inzetten om de tegenstander te ontregelen op verschillende manieren. Als politie beschik je bijvoorbeeld over een EMP scramble, waardoor de auto van je tegenstander voor korte tijd lastiger te besturen wordt.

  Door middel van een helikopteraanval kan je er daarnaast voor zorgen dat je tegenstander tijdelijk niet kan versnellen. Mocht je alle actie niet bij kunnen houden, dan kan je jezelf bovendien vlak achter de straatracers spawnen waardoor je je opeens weer volop in de actie begeeft, maar dit heeft wel een prijs: dan kan je je abilities voor korte tijd niet gebruiken.

  The Crew Calling All Units Preview

  Nieuwe voertuigen winnen

  De straatracers beschikken over twee abilities: een flashbang en unlimited nitro. De flashbang zorgt ervoor dat de agenten voor korte tijd geblindeerd raakt en de controle over het stuur verliest. Zoals de naam al doet vermoeden haalt de unlimited nitro vaardigheid voor korte tijd de limiet op je nitro reserves weg, waardoor je op enorm hoge snelheden over de wegen kan scheuren.

  De crates die bezorgd moeten worden bevatten onderdelen voor nieuwe voertuigen. Heb je alle onderdelen voor een bepaald voertuig in je bezit, dan speel je deze vrij. Daarnaast vind je in de crates onderdelen die je kan gebruiken voor upgrades die je op je auto kan plaatsen. Deze onderdelen kunnen bovendien op hogere levels droppen, want de levelcap is in Calling All Units verhoogd van level 50 naar level 60.

  the crew calling all units preview

  The Crew Calling All Units preview - Spannende achtervolgingen

  Calling All Units laat spelers kennismaken met de andere kant van de wet, aangezien ze nu zelf achter het stuur van een politiewagen kunnen kruipen. De opvolger van het vorig jaar verschenen DLC pakket moet bovendien een hoop nieuwe content gaan bieden in de vorm van onder andere nieuwe verhaalmissies en een verhoogde levelcap.

  The Crew Calling All Units komt op 29 november uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Diezelfde dag verschijnt bovendien een fysieke bundel genaamd Ultimate Edition, die de originele game plus alle DLC pakketten bevat.

  The Crew

  Verkijgbaar vanaf 2 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.