Top 5 single player games voor de Alienware Steam Machine

Article
zondag, 07 augustus 2016 om 13:30
xgn google image
De afgelopen maand stond de Steam Machine in het teken van de multiplayer. Deze maand doen we het tegenovergestelde en hebben we een lijstje voor de lone wolves onder ons. De top 5 single player games voor de Alienware Steam Machine vind je hier.
Natuurlijk is het ontzettend leuk om met je vrienden samen te gamen. Een potje FIFA bijvoorbeeld onder het genot van een biertje is iets wat menigeen doet. Maar soms is het ook heerlijk om in je eentje helemaal op te gaan in een game. Dat je zo gefocust bent en zo erg in de game wordt opgenomen dat je de tijd even niet meer in de gaten houdt en voor je het weet uren verder bent.

Top 5 single player games voor de Alienware Steam Machine

Ook met de Alienware Steam Machine is dit mogelijk aangezien er een ruim aanbod, 793 games om precies te zijn, van single player games is. Met deze top 5 single player games voor de Alienware Steam Machine weet je zeker dat je verdwaald raakt in je game en de nodige slaap zult mislopen.
Top 5 single player games voor de Alienware Steam Machine ARK

5. ARK Survival Evolved

Met ARK Survival Evolved stap je in een tijdmachine die je terug brengt naar het prehistorische tijdperk. Vol met dinosauriërs die je vijanden zijn, maar ook je vrienden kunnen worden. Wil je net als Freek Vonk eerst alles van de beesten uit de game weten, lees dan onze ARK Survival Evolved tips eens.
Als man of vrouw kom je naakt in de wereld en het is aan jou om jezelf in alle eerste levensbehoeften te voorzien. Hiervoor moet je jagen en verzamelen, wapens maken en onderdak bouwen, maar bovenal overleven. Ontdek het mysterieuze eiland op zoek naar alles wat je in jouw overlevingstocht kunt gebruiken.
ARK Survival Evolved is voor 28 euro te koop voor je Alienware Steam Machine.
95726

4. Civilization V

Civilization V is de voorganger van Civilization VI die in oktober zal verschijnen. De game uit 2010 zet jou in het middelpunt van een nieuwe beschaving. Jij moet zorgen dat je dorp uitgroeid tot een wereldstad. Hiervoor moet je niet alleen al het reilen en zeilen in je dorp regelen, maar zul je ook oorlog moeten voeren met andere steden.
Ontdek nieuwe technologieën waardoor je efficiënter je stad kan opbouwen, of een voordeel kunt bewerkstelligen in je wapenarsenaal ten opzichte van je tegenstander. Als dit je lukt, kun je het op gaan nemen tegen de grote leiders om deze van hun troon te verstoten en zelf de machtigste leider ooit te worden.
Civilization V is voor 30 euro beschikbaar op je Steam Machine.
95727

3. Cities Skylines

Ook bij de nummer 3, Cities Skylines, moet je een stad van de grond af opbouwen. Dit keer geen prehistorisch dorpje, of een middeleeuwse beschaving, maar een moderne stad. Jij moet aan alles denken en voor alles zorgen, van waterleidingen tot kantoren. Als je dit goed ten uitvoer brengt, kan je jouw stad alsmaar blijven vergroten tot een metropool.
Maar als burgemeester van jouw stad gaat het je niet allemaal voor de wind. Je hebt ook te maken met de scholing van je inwoners, criminaliteit, brandjes en een economie waar je rekening mee moet houden. Hierdoor is Cities Skylines nooit hetzelfde en sta je steeds opnieuw voor een nieuw avontuur waar je jou doorheen moet slaan.
Voor 28 euro heb je Cities Skylines op je Alienware Steam Machine.
95728

2. Prison Architect

In Prison Architect moet je, net als in de voorgaande games, ook bouwen. Dit keer geen stad, maar zoals de titel al doet vermoeden, een gevangenis. Jij bent de baas en kiest ervoor of jouw gevangen hun tijd doorbrengen in het nieuwe Quantanamo Bay of in een doorsnee Nederlandse gevangenis.
Nadat je de eerste gevangenen in een tijdelijke cel hebt gestopt, kan de bouw beginnen. Er moeten celblokken aangelegd worden zodat de volgende lading criminelen ook een onderkomen hebben. Maar dat is nog niet alles want het blijven mensen en die moeten ook eten en hun behoeften doen. Aan jou dus om een kantine en badkamers te maken.
Regeer je met harde hand dan zullen er ook nog isolatieruimtes moeten komen. Of fitnessruimtes wanneer je het belangrijk vindt dat je gedetineerden fit blijven. Het maakt niet uit, jij bent de baas en dat zullen ze weten ook.
Prison Architect voeg je voor 28 euro toe aan je collectie Alienware Steam Machine games.
95729

1. Middle-Earth Shadow of Mordor

Een keer geen simulatie game, maar een spel waarbij je heerlijk los kunt gaan met het nodige geweld. Middle-Earth Shadow of Mordor is een actie- avonturengame waarin jij als Talion revanche wilt nemen op de Black Hand. De Black Hand is een groep krijgers die jou en je familie hebben vermoord. Door een vloek ben je nog in leven en dat wil je ze laten weten ook.
Het verhaal van Middle-Earth Shadow of Mordor speelt zich af tussen de verhalen van The Hobbit en The Lord of the Rings. Je bent op zoek naar de herkomst van de Rings of Power waarbij je de nodige vijanden die door Sauron gestuurd zijn uit de weg moet ruimen. Hak en zaag je een baan door de vele tegenstanders en los het raadsel op dat jou in leven wist te houden.
De Game of the Year Edition van Middle-Earth Shadow of Mordor, die door ons met een 8.0 werd beoordeeld, is zeker de moeite waard.