Top 5 redenen waarom WoW leveling nu beter is

Article
zaterdag, 03 december 2016 om 16:00
xgn google image
In World of Warcraft is het levelen van je karakter voor velen een groot aspect van de game, maar hoe kan dat na twaalf jaar nou toch nog zo'n playerbase hebben? Kom erachter in onze Top 5 redenen waarom WoW leveling nu beter is.
World of Warcraft viert momenteel zijn 12-jarig bestaan en is nog steeds één van de meest succesvolle MMORPG's. Door de jaren heen heeft de game zijn ups en downs gehad, maar met de release World of Warcraft Legion komt de game weer keihard terug.
De vorige expansion: Warlords of Draenor had een goede start, maar door gebrek aan content heeft de game een dieptepunt bereikt waardoor Blizzard zelfs gestopt is met het publiceren van het aantal subscribers. Het gebrek aan content zat hem niet alleen in de end-game, maar ook in het levelen van je karakter. Na drie keer dezelfde verhaallijn uit te spelen puur omdat het moet, ben je daar op een gegeven moment wel klaar mee.
Het is wel duidelijk dat Blizzard hiervan heeft geleerd, want in World of Warcraft Legion is het levelen een stuk interessanter geworden. Tuurlijk, de veteranen onder ons vinden dat World of Warcraft Vanilla tot aan welke expansion dan ook, beter was dan hoe de game nu in elkaar steekt. En dat is te begrijpen, nostalgie weegt heel zwaar op het menselijk brein. Maar laten we eerlijk zijn dat er in World of Warcraft Legion toch wel een hoop dingen verbeterd zijn ten opzichte van vroeger.

5. Je eigen starting zone kiezen

Met de release van de meeste expansions voegt Blizzard een groot nieuw landschap toe, of een gehele nieuwe planeet. Maar in dit geval een nieuw landschap onder de naam "The Broken Isles". Hier kunnen spelers zich dan richten op het behalen van het nieuwe maximale level, maar de meeste mensen levelen wel meer dan één karakter naar het maximale level en na een aantal keer ben je dat eigenlijk wel zat.
Het toffe aan World of Warcraft Legion is dat Blizzard haar spelers de optie geeft om zelf te kiezen waar ze willen beginnen en het aanbod in die keuze is nog vrij groot ook. Zo kunnen spelers die twee of meer karakters willen gebruiken voor end-game content op het maximale level, meerdere verhaallijnen volgen in dit proces zodat de game op dat gebied een stuk interessanter blijft.
101140

4. Artifact Weapons

Na de vaste introductie van het verhaal van World of Warcraft Legion maak je kennis met een toffe feature onder de naam "Artifact Weapons". Een Artifact Weapon is een wapen dat je kan dragen en kan upgraden door middel van "Artifact Power". Op deze manier wordt je wapen steeds sterker net als dat jij sterker wordt door levels omhoog te gaan.
Wanneer je begint met het levelen van je karakter in The Broken Isles krijg je de keuze om op jacht te gaan naar een Artifact Weapon. Je hebt keuze uit drie verschillende waarvan je er op dat moment maar één kan halen om te gebruiken en te upgraden. Het interessante hieraan is dat elk wapen zijn eigen verhaal met zich mee draagt en Blizzard weet het zo goed te brengen dat het wapen zijn authenticiteit behoudt. Elke World of Warcraft class heeft keuze uit drie unieke Artifact Weapons.
De voordelen van een Artifact Weapon is zoals al eerder vermeld dat je hem kan upgraden, daardoor verhoogt het "Item Level" van het wapen ook. Maar samen met het Item Level worden ook je spells en abillities verbeterd. De upgrades kan je doen door middel van "Artifact Power" wat overigens ook nog eens een leuke klus is om te verzamelen. Je haalt de Artifact Power door middel van het doen van dungeons, quests maar ook door zeldzame monsters en vijanden in de open wereld te verslaan.
101150

3. De Legion zones

De nieuwe zones in World of Warcraft Legion zijn wederom weer prachtig. Veel levendigheid, er is veel te doen en er is overduidelijk veel werk in gestopt. In deze zones zijn veel verschillende quest lines beschikbaar, meer dan voorheen. Deze quest lines duren minder lang en sluiten aan elkaar aan wat het WoW leveling fris en interessant houdt. Ook is er wat meer diversiteit in de soorten quests, maar niet heel veel meer dan in oude zones.
Het is met name interessant dat de verhaallijnen veel beter aan het licht worden gebracht. Bij voorgaande expansions kon je volledige zones door levelen zonder ook maar een bal te snappen van de verhalen van deze zones.
WoW leveling
Highmountain
Highmountain is -zoals de naam al verklapt- het hoogste punt van The Broken Isles en ook meteen die van heel Azeroth. Het is het leefgebied van de Highmountain Tauren en Drogbar. Het is heel ruw terrein met diepe ravijnen en een ongetemde wildernis.
WoW leveling
Stormheim
Stormheim is het gebied waar de Vrykul millenia geleden naar toe zijn gegaan vanuit Northrend. Ze zijn hier naartoe gegaan in hun zoektocht naar de "Kvaldir" en het heilige land. De Vrykul speelde een grote rol in Wrath of the Lich King. Stormheim is een gebied met hoge bergen en veel bomen en veel Vrykul, echt heel veel Vrykul.
WoW leveling
Val'sharah
Val'sharah was ooit het hoogtepunt van de Druids en fungeert momenteel als toevluchtsoord. Lang geleden was het de locatie waar Malfurion Stormrage de eerste Druid werd onder leiding van Cenarius.
"Xavius the Nightmare Lord" en zijn satyr opereren nu in dit gebied. Zij zoeken een manier om de Emerald Nightmare los te laten op de wereld waardoor halfgoden en Ysera wederkeren.
WoW leveling
Azsuna
Azsuna zit vol met geesten van eeuwenoude Night Elves en is de thuis van de "Nightfallen". "Queen Azshara" komt in dit gebied voor. Ze probeert de "Pillars of Creation" te vinden.
Azsuna is hard geraakt door het kwaad van Legion waardoor er nu zo veel geesten rond hangen in dit vervloekte land. De Night Elves civilisatie is vernietigd door haar eigen Queen Azshara.
101158

2. Nieuwe Mob-tagging systeem

Sommigen valt het misschien niet zo op dat bepaalde systemen voor WoW leveling waren bedacht om de sociale aspecten van de game te versterken, maar uiteindelijk een andere uitkomst kregen. Zo heb je een lange tijd gehad dat je in een bepaald gebied rond hing om bepaalde mobs (NPC's) te doden en zo je quest af te maken. Maar uit het niets kwam daar dan een andere speler die zoveel mogelijk van deze mobs tegelijk pakt waardoor jij de kans niet meer hebt om de quest binnen de volgende 10 minuten af te maken.
Want wanneer een andere speler al een aanval heeft gedaan op een mob, kan je de mob aanvallen wat je wil maar je krijgt er niks voor. De ontwikkelaars wilden er zo voor zorgen dat spelers sneller met elkaar in een groep zouden gaan, maar dit werkte eigenlijk alleen tot aan The Burning Crusade.
In Legion heeft Blizzard dit systeem omgegooid en alle mobs delen nu een faction-wide tag. Dat betekent dat alle spelers van bijvoorbeeld de Alliance nu gezamelijk mobs kunnen doden en iedereen die heeft meegeholpen wordt er ook voor beloond. Dit is een absoluut pluspunt aangezien het een hoop tijdverspilling scheelt.
101164 2

1. World Quests

World Quests zijn misschien niet per definitie onderdeel van het WoW leveling proces, maar ze zijn het zeker waard om hier in op te nemen. Voornamelijk omdat mensen die ze nu al doen er erg tevreden over zijn. En jij waarschijnlijk ook.
World Quests functioneren een beetje hetzelfde als hoe "Bonus Quests" in Warlords of Draenor werken. Wanneer je level 110 bereikt moet je je map maar eens openen, dan zie je vanzelf een aantal markers op de map. Deze markers staan voor World Quests. Elke World Quest is weer anders en wanneer je er naar toe reist start de quest vanzelf.
Op basis van kleur wordt bepaald wat de moeilijkheidsgraad van de quest is en met hoeveel man deze moet worden uitgevoerd.
  • Solo quests (geel "!")
  • Groep quest elite mob doden (geel "!" met een draken portret).
  • Groep quest rare elite mob doden (Blauw "!" met een draken portret)
  • Een Dungeon met een groep (Blauw doodshoofd met een draken portret)
  • Groep quest World Boss (Paars "!" met een draken portret)
  • PvP quests (gemarkeerd met gekruiste zwaarden)
  • Pet Battle quests (De traditionele groene pootafdruk)
  • Proffession quests (Je profession embleem)
De World Quests zijn een vervanging voor daily quests en leveren veel meer diversiteit aan de game. Het zorgt er ook voor dat spelers op een langere termijn gebruik maken van de zones, veel mensen hangen na het maximale level namelijk heel veel rond in de hoofdstad die op dat moment het meest gebruikt wordt. Maar nu is er meer reden om er op uit te gaan.
World of Warcraft Legion is nu verkrijgbaar voor PC.

Populair Nieuws