Top 5 redenen waarom Assassin's Creed The Ezio Collection de moeite waard is

Article
zondag, 13 november 2016 om 11:02
xgn google image
Het is alweer zeven jaar geleden dat het avontuur van de jonge Ezio Auditore da Firenze begon. Een avontuur dat veel gamers hebben meegemaakt en waar menigeen het nog graag over heeft. Vanaf 17 november is dit avontuur in HD opnieuw te beleven met de Assassin's Creed The Ezio Collection.
Assassin's Creed is een van de grootste game franchises die er momenteel bestaan. In deze franchise heeft de speler verhalen van een hoop assassin's mogen volgen, maar de bekendste van deze huurmoordenaren is Ezio Auditore da Firenze.
Met de komst van de Assassin's Creed The Ezio Collection leek het ons een goed idee om alles even op een rijtje te zetten van wat Assassin's Creed II, Brotherhood en Revelations nou de moeite waard maakt. En mocht je nou onder een steen zonder internet hebben gewoond en de delen nooit gespeeld hebt, is dit een tweede kans om alsnog in de huid te kruipen van een Italiaanse assassin in een stad vol kunst, rijkdom, moorddadige komplotten, corruptie, macht en cultuur.

5. Het vechtsysteem kreeg leven vanaf Assassin's Creed II

De eerste Assassin's Creed was voornamelijk goed dankzij de vernieuwing. Daardoor was het een game zoals we die nog niet kenden. Een te gekke game was het om te spelen. Maar toen Assassin's Creed II uitkwam werd al snel duidelijk dat het nog zoveel beter kon, dat heeft de sequel wel bewezen.
In het eerste deel moesten we het hebben van de grafische kwaliteit en de onbekende gameplay, maar al snel werden de gevechten en de missies repetitief en niet voor herhaling vatbaar. Voornamelijk omdat directe confrontatie afhankelijk was van je skill level met counter-attacks. In de sequel komen we er al snel achter dat het vechtsysteem flink verbeterd is. aerial assassination, iemand?
Counter-attacks zijn er nog, maar nu is er een arrangement aan nieuwe wapens toegevoegd, Elk van de wapens brengt een aantal bloederige animaties met zich mee. En gevechten zijn dynamischer dankzij de disarm abillity, door deze functie krijg je tijdens gevechten veel afwisseling tussen wapens en tussen de animaties.
100268

4. Ezio Auditore da Firenze

Ezio Auditore da Firenze is een geliefd karakter in de Assassin's Creed franchise, misschien wel de meest geliefde. Deze gedachte ontwikkelt zich verder en verder over de koers van de drie games. Ezio's verhaal begint in het tweede deel van de franchise.
Je ontmoet de expert huurmoordenaar als pasgeboren baby in de armen van zijn vader. Met een nogal vreemde turtorial volgt het moment dat de baby zijn naam krijgt: Ezio Auditore da Firenze. Dit moment wordt gevolgd door een flinke stap naar de toekomst waar Ezio geïntroduceerd wordt als een bijdehante tiener ten tijde van de renaissance. Ezio leidt een comfortabele periode in zijn leven die jij van dichtbij volgt.
Maar al gauw verandert zijn wereld in totale chaos na het verlies van zijn vader en broeders. Je volgt zijn reis die geleidelijk verandert van een jongen die na zware verliezen vol zit met woede en een lust heeft voor wraak, tot een wijze volwassen man die streeft naar gerechtigheid. Tot slot zie je een oude man die op zoek is naar antwoorden op vragen die decennia lang onbeantwoord zijn gebleven. Je maakt dan tóch een verbintenis met het karakter.
In de andere delen van de Assassin's Creed franchise worden de karakters die je speelt, te makkelijk geïntroduceerd en wekken ze minder interesse op, omdat er weinig bindingsmomenten plaatsvinden in tegenstelling tot Ezio.
100271 1

3. Rome was een knap staaltje artwork

Rome is in de eerste instantie mooi omdat tal van locaties in de game ook in het echt bestaan. Daarnaast is Rome misschien niet de grootste stad in de franchise, maar zo voelde het wel aan. Tot op de dag van vandaag zullen veel spelers nog niet alles van de stad hebben gezien.
In Assassin's Creed The Ezio Collection is de grafische kwaliteit wat verbeterd: hoog tijd om eens even te stoppen met rennen en kijk dan om je heen. Dan besef je pas hoe mooi de stad eigenlijk is. Daarnaast is er ook veel afwisseling tussen platteland en stadsgebieden wat de game gevoelsmatig al fijner maakt.
Maar dan komen we bij het absolute hoogtepunt van de stad: Het Colosseum. De oude gladiatoren arena is prachtig nagebouwd en ontzettend groot, de makers hebben absoluut oog voor detail. Verder vond hier ook één van de tofste missies plaats, die kun je zien in de video hierboven.
100274

2. De sidestories en missions hebben veel diepgang en zijn leuk

In de Assassin's Creed The Ezio Collection zijn ook het een en ander aan intrigerende side stories te volgen. Daarnaast is het uitvoeren van sidemissions ook geen pain in the ass. Zo was in Assassin's Creed Brotherhood het Liberate Rome gedeelte zeer vermakelijk. Het ongezien uitmoorden van een militair gebied is uitdagend en leuk, daarnaast kan je ook gewoon naar binnen sprinten met paard en zwaard en je groep "Master Assassin's" achter je aan.
Ook voelt het goed aan om winkels te renoveren. Je ziet aanzienlijke verbetering in de stad en je doet het in de naam van je overleden oom. Verder haal je er zelf ook profijt uit en hoe meer winkels je renoveert hoe makkelijker je het voor jezelf maakt.
Als laatste moet de side story "Lairs of Romulus" ook even uitgelicht worden. Het is namelijk niet alleen een toffe treasure, het uitvoeren van de missies is erg tof. Vooral als je jezelf inleest in het originele verhaal van de mythe van
Romulus. Als je deze side story nog niet gespeeld hebt, is dit een absolute aanrader.
100275

1. De rode draad van het verhaal verbetert per game

"Abstergo", waar het allemaal begon. Men was hier in de eerste instantie vrij sceptisch over, een combinatie tussen het verleden en het heden door middel van de "Animus". Maar als je het geheel bekijkt van het begin van de franchise, tot het moment dat Abstergo een entertainment bedrijf werd zit het toch goed in elkaar.
Je volgt Desmond Miles die zich in het heden bevindt en er vroeg of laat achter komt dat het bedrijf waar hij zich in bevindt (Abstergo) uiteindelijk niet voldoet aan de moral standards van de samenleving. Tijd om de boel maar eens even aan te pakken dus. Het verhaal maakt in ieder geval een goede connectie tussen het heden en het verleden.
Het fijne aan de connectie tussen het verleden en het heden is dat dit de verhaallijnen een stuk dynamischer maakt. Sommigen zijn het hier misschien niet over eens, maar in principe volg je meerdere verhaallijnen die ook nog eens opbouwen tot een daadwerkelijk goede connectie met elkaar.
Verder worden de details van het verhaal je bespaard, want zoals al eerder vermeldt in dit artikel zijn er vast wel mensen die onder een steen hebben geleefd en worden hier geen spoilers in verwerkt. Daarnaast kent een échte Assassin's Creed fan het verhaal wel. En zo niet, des te meer reden om hem nog eens goed door te nemen.
Assassin's Creed The Ezio Collection is vanaf 17 november beschikbaar voor Playstation 4 en Xbox One.

Populair Nieuws