Top 5 randloze smartphones - Zoveel mogelijk scherm in 2017

  Wie het nieuws rondom smartphones volgt, kan eigenlijk niet meer om de randloze smartphone heen. Steeds meer merken proberen het zogenaamde screen-to-body ratio zo hoog mogelijk te krijgen. Dat betekent meer scherm en minder behuizing. In Nederland zijn die telefoons er eigenlijk nog niet, maar daar komt verandering in. Wij werpen een blik op de top 5 randloze smartphones.

  De Xiaomi MI MIX, de Elephone P9000 Edge of de Bezel-less smartphone van OPPO. In China is de randloze smartphone al helemaal een ding. Vooral de Xiaomi MI MIX is een populair toestel en eigenlijk is het zonde dat de telefoon in Nederland niet optimaal werkt.

  Hierdoor is importeren van de meeste randloze toestellen uit China geen optie. Maar geduld loont, want de telefoon met zo min mogelijk randjes rondom het scherm komt er op een razend tempo aan. De meeste websites met nieuws over mobiele telefoons staan vol met geruchten en leaks over nieuwe vlaggenschip toestellen, die waarschijnlijk randloos zullen zijn.

  De beste randloze smartphones op een rijtje

  Daarom vind je hier een overzicht van 5 belangrijke toestellen die eraan komen en over een zeer hoog screen-to-body ratio beschikken. Bij veel telefoons ligt dat percentage op dit moment rond de 70 procent, maar dat percentage is pas echt indrukwekkend als het boven de 75 procent zit en liever nog boven de 80 procent. Als voorbeeld: de Xiaomi MI MIX, het schoolvoorbeeld van randloze toestellen, heeft een ratio van maar liefst 83,6 procent.

  Tijd dus voor de grote merken in Europa om aan de slag te gaan en de achterstand op al die Chinese merken eens in te halen. De meeste van de randloze smartphones op de volgende pagina's zijn nog niet bevestigd, dus het gaat hier vooral nog om geruchten.

  5. iPhone 8

  Over deze telefoon gaan op dit moment nog wel de minste geruchten, of in ieder geval de minst duidelijke geruchten. Onlangs werd bekend dat Apple een patent heeft ingediend voor een vrijwel randloos scherm, maar het is niet duidelijk of dat specifiek was bedoeld voor een mogelijke iPhone 8.

  Echte specificaties over het scherm en het formaat van het toestel zijn er dus niet, maar Apple kennende zal de iPhone 8 waarschijnlijk wel tot de beste in zijn klasse behoren. We kunnen dus waarschijnlijk een percentage van boven de 80 procent verwachten.

  4. Samsung Galaxy S8

  Net als de iPhone is de beschikbare informatie over de Samsung Galaxy S8 meer opgebouwd uit geruchten dan uit bevestigingen. De verwachting is alleen wel dat de Galaxy S8 een stuk eerder uit zal komen dan de iPhone. De verwachte release van de Galaxy S8 zal volgens veel bronnen waarschijnlijk plaatsvinden in de derde week van april. Het zou dan gaan om een dinsdag, wat de releasedatum op dinsdag 18 april zet.

  Samsung heeft al wel wat ervaring met schermen die een zeer goede screen-to-body ratio hebben. De inmiddels geannuleerde Samsung Galaxy Note 7 had al een indrukwekkend percentage van 78 procent. Waarschijnlijk dankzij het Edge scherm, wat een stuk verder doorloopt dan bij normale Samsung toestellen.

  De Galaxy S8 zal volgens de geruchten voor het eerst geleverd worden in twee formaten, in plaats van in een normale versie een Edge versie. Er komt waarschijnlijk een model met een 5,7 inch scherm en een model met een 6,2 inch scherm, om het verlies van de Note 7 goed te maken.

  3. Huawei P10

  Op de derde plaats vinden we een telefoon van een Chinees merk dat wel goed gevestigd is buiten het land met de meeste inwoners op aarde. Huawei's jaarlijke vlaggenschip toestel uit de P-serie zal waarschijnlijk in 2017 ook een nieuw toestel krijgen, logscherwijs de Huawei P10.

  Huawei zou aan het werk zijn met een zogenaamd quad-edge scherm, waarbij het scherm tot alle randen op de voorkant van het toestel reikt. Voor de P10 zal een quad-edge scherm waarschijnlijk nog niet het geval zijn, maar er wordt zeker wel een scherm geplaatst dat de telefoon over de breedte zal bedekken.

  2. LG G6

  Een toestel dat wel is bevestigd, is het nieuwe toestel van LG, namelijk de LG G6. Bevestigd is inmiddels dat het zal gaan om een toestel dat vrijwel randloos is, in ieder geval aan de zijkanten van het scherm. Dit toestel krijgt een 5,3 inch scherm, maar het is nog onduidelijk wat het percentage screen-to-body ratio zal zijn.

  Bij de vorige LG uit de G-serie, de LG G5, lag dit percentage niet zo hoog, namelijk net boven de 70 procent. Bij het nieuwste vlaggenschip toestel van de elektronicafabrikant zal er dus flink wat veranderd moeten worden aan het design om dat percentage eens flink omhoog te schroeven.

  Gelukkig is LG niet vreemd van innovaties op het gebied van beeldschermen. Tijdens CES 2017 presenteerde het bedrijf de veelal goed ontvangen W-serie televisies. Dit zijn gigantische schermen, die even dik zijn als 26 velletjes papier. Nu is het afwachten of beeldscherminnovatie ook bij het smartphone gedeelte van het bedrijf vandaan zal komen.

  1. Samsung Galaxy Note 8

  Samsung heeft nog wat goed te maken na de desastreuze Samsung Galaxy Note 7 en dat wil ze gaan doen met de opvolger van haar zevende phablet. Volgens veel bronnen willen het Zuid-Koreaanse bedrijf vriend en vijand verrassen met een toestel dat overloopt van klasse, innovatie en voorzien is van een geweldig scherm.

  Eerder was al te lezen dat de Note 7 al aardig goed scoorde als het aankomt op screen-to-body ratio, namelijk 76 procent. Als Samsung haar klanten echt wil bedienen, dan moet ze nog een stapje hoger gaan. Samsung moet dan mikken op een percentage dat vergelijkbaar is met de Xiaomi MI MIX, wat zeker boven de 80 procent moet zitten.

  Wanneer de Samsung Galaxy Note 8 wordt aangekondigd is nog niet bekend, maar verwacht wordt wel dat Samsung de tijd zal nemen om een product van kwaliteit af te leveren. Dit om ervoor te zorgen dat mankementen zoals die bij de Samsung Galaxy Note 7 niet meer voor zullen komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.