Robo Recall release - Alles wat je moet weten

Article
zondag, 15 januari 2017 om 10:00
xgn google image
Virtual Reality is een steeds groter principe in de game-industrie aan het worden. De techniek wordt beter en ook het niveau van de games gaat omhoog. Eén van de VR games met veel potentie is Robo Recall. Maar wat is het voor game en wanneer is de Robo Recall release? Alles over Robo Recall lees je in deze special.
Robo Recall is een gloednieuwe Virtual Reality game ontwikkeld door Epic Games, dat onder andere bekend is van de eerste drie Gears of War games. Het grootste project van Epic Games op dit moment is wellicht wel Paragon, maar de pijlen van Epic Games staan dus ook gericht op Virtual Reality met Robo Recall.
In deze special zetten wij alle bekende informatie over Robo Recall op een rij. Hierbij moet je denken aan de Robo Recall release, de gameplay en het verhaal.

Robo Recall release brengt knallen naar Virtual Reality

Tijdens Oculus Connect 3 in 2016 werd Robo Recall voor het eerst aangekondigd. De game is exclusief ontwikkeld voor de Oculus Touch. De Oculus Touch bestaat uit twee motion controllers die je gebruikt om de game te spelen. Zo gebruik je de controllers om te schieten, maar ook om je te verplaatsen via een teleportatiesysteem. Daarnaast gebruik je de Oculus Rift headset om de omgeving in de gaten te houden.
Robo Recall is een first-person shooter die draait op Unreal Engine 4. Robo Recall staat volledig in het teken van robots en het grootste gedeelte van de game ben je vooral bezig met het neerschieten van deze kwaadaardige robots. Dit is alleen niet simpelweg alles neerschieten wat je tegenkomt: er zijn juist unieke manieren waarop je deze robots kunt aanpakken.
Vooral de gameplay van Robo Recall zorgt ervoor dat de game op het verlanglijstje van veel Virtual Reality liefhebbers staat. Het is namelijk niet simpel en emotieloos allerlei robots neerknallen, maar je doet dit vooral op een leuke manier, wat zorgt voor veel grappige momenten. De robots zitten namelijk vol met humor als jij ze aanpakt en in de trailer van Robo Recall zijn er ontzettend toffe mogelijkheden te zien. Hierbij moet je denken aan het verwijderen van een been van de ene robot, om deze dan tegen de andere robot aan te gooien.
In de first-person shooter Robo Recall draait het bovendien niet alleen maar om het neerschieten van robots. Je volgt in de game namelijk een verhaal en er zijn verschillende andere gamemodi om mee aan de slag te gaan.
104266

Robots terroriseren de wereld

Robo Recall speelt zich af in de toekomst. De samenleving maakt gebruik van robots van RoboReady om het leven op aarde een stuk makkelijker te maken. Nu blijkt alleen dat deze robots niet helemaal goed zijn geprogrammeerd en daardoor zijn ze agressief geworden. Dit is ernstig, want de robots terroriseren nu de aarde en keren zich tegen de mensheid.
In Robo Recall ben jij Agent 34 van RoboReady en jij krijgt de taak om de slechte robots tegen te houden. Je wordt op een speciale missie gezet waarbij je alle robots in de samenleving moet zien te elimineren. De manier waarop je dit doet mag je zelf bepalen, als er aan het einde van de rit maar geen robots meer rondlopen.
Je kunt dus volledig à la Rambo gaan en iedere robot meteen neerschieten, maar je kunt het ook rustig aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld één van de robots oppakken en deze tegen een andere robot aangooien, of kun jij je wapen naar een robot zijn hoofd gooien als je geen kogels meer hebt. Tijdens je avontuur kom je nieuwe wapens tegen, die je nieuwe manieren geven om de robots aan te pakken.
Zo kun je zelfs het wapen van een andere robot stelen om deze in de rest van de game te gebruiken. Heb je geen zin meer in een bepaald wapen? Dan gooi je deze gewoon weg. De manieren van het vermoorden van robots lijken eindeloos en in de trailer van Robo Recall wordt een kleine blik geworpen op wat er allemaal mogelijk is.
104267

Talloze manieren van gameplay

Robo Recall draait dus niet alleen maar om het neerschieten van robots. Je moet de wereld van de robots zien te redden, door middel van verschillende missies. Volgens Epic Games geven deze missies je voldoende weerstand om hier voor een lange tijd mee aan de slag te gaan.
Voor iedere missie moet je volgens Epic Games namelijk betere wapens vrijspelen. Deze wapens moet je upgraden, customizen en uiteindelijk testen om er zoveel mogelijk uit te halen.
Rustig deze missies uitspelen is één manier van spelen, maar je kunt ook proberen zoveel mogelijk punten te behalen. Dit doe je door creatieve en spectaculaire manieren te vinden om de robots een kopje kleiner te maken, zo krijg je namelijk het meeste aantal punten. Deze punten worden bijgehouden op de leaderboards, waarbij je jouw score kunt vergelijken met de spelers uit de rest van de wereld.
Tijdens de missies van Robo Recall kom je ook in aanraking met verschillende eindbazen. Dit zijn speciale boss battles waarbij je verschillende onderdelen van de eindbaas af moet schieten, om uiteindelijk het gevecht te winnen. Daarnaast vinden er tijdens de missies ook verschillende evenementen plaats, zoals het vermoorden van zoveel mogelijk robots in twee minuten. Volgens de ontwikkelaars bieden de missies tussen de twee tot vier uur aan gameplay.
Tot slot is er in Robo Recall een speciale sandbox modus. Dit is een oefenarena waarbij je de meest creatieve kills die je in gedachten hebt alvast kunt oefenen. Je kunt in deze modus eindeloos veel robots vermoorden zodat je precies jouw techniek onder de knie kunt krijgen, of je kan deze modus gebruiken om juist nieuwe dingen uit te proberen.
104268

Gratis?!

Er is goed nieuws voor de mensen die naar Robo Recall uitkijken. De Robo Recall release staat namelijk gepland om in het begin van 2017 voor de Oculus Rift te verschijnen. Een exacte Robo Recall releasedatum is er nog niet.
Gelukkig heeft Epic Games aangekondigd dat de game gratis te spelen is. Het is niet bekend of je de hele game dan gratis kunt spelen, of dat je door middel van betaling meer content kunt kopen. Het is in ieder geval leuk voor de mensen die de gameplay van Robo Recall zien zitten en het wel eens uit zouden willen proberen.
De Robo Recall release komt vooralsnog exclusief uit voor de Oculus Rift met ondersteuning voor de Oculus Touch. Het is niet bekend of de game ook ondersteuning voor andere Virtual Reality apparaten krijgt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties