Top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen die we terug willen zien

Article
zondag, 16 oktober 2016 om 9:07
xgn google image
De release van het nieuwe deel van Ouija staat voor de deur. Op 27 oktober, net voor Halloween, komt de nieuwe film uit. Maar wat hopen we eigenlijk terug te zien in de nieuwe Ouija? Dat lees je in de top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen!
Want hoewel we al redelijk wat af weten van het verhaal, is er altijd een deel dat we nog niet weten van de nieuwe horrorfilm. Waarom gaan we de nieuwe horrorfilm eigenlijk precies eng vinden? Wat kunnen we verwachten van de kwaadaardige geest die Doris Zander zal gaan bezitten.
Maar een aantal elementen is toch wel echt essentieel in een horrorfilm om deze zo eng mogelijk te maken. Die gaan we stuk voor stuk even langs in deze Top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen!

5. Goede muziek en goed geluid

Een beetje filmkenner weet dat een belangrijk onderdeel van een film toch wel de muziek is. Hoewel je het niet altijd even goed door zult hebben, is het ook voor een horrorfilm van belang dat er op de juiste manier gebruik wordt gemaakt van muziek. Een goede afwisseling tussen stilte en muziek zorgt ervoor dat een horrorfilm tot leven komt.
Des te belangrijker is het voor een film als Ouija Origin of Evil dan ook om ervoor te zorgen dat de kijker wordt meegezogen in de film. Dit deed de film in het eerste deel al aardig goed door luide schrikmomenten af te wisselen met spannende muziek. Op deze manier wordt je als kijker ook opgezweept om in de actie mee te gaan.
Reden genoeg om goede muziek en goed geluid op te nemen in deze top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen. Want zonder goede muziek en een goed geluid zal een horrorfilm nooit van de grond komen.

4. Toffe setting

Met de setting lijkt het wel goed te gaan komen in de nieuwe Ouija Origin of Evil. Waar je in het eerste deel nog werd meegenomen in een verhaal dat zich in het heden afspeelt, is dat in de nieuwe film wel anders. In Ouija Origin of Evil neemt het verhaal je namelijk mee terug naar de jaren 60 van de vorige eeuw.
Een originele setting is niet per se nodig om een horrorfilm succesvol te maken. Maar het is wel mooi meegenomen wanneer de film gebruik maakt van een pad tegenwoordig dat minder betreden wordt. Hierdoor wordt een oud Amerikaans stadje uit de jaren 60 ineens wel heel erg interessant.
Want waar we tegenwoordig wel wat smerigheid gewend zijn als het aankomt op geweld, was dat vroeger misschien wel anders. Vijftig jaar geleden leek alles net even wat onschuldiger. Hierdoor zorgt deze setting misschien wel voor een nieuwe laag in de film.
Des te meer reden om een toffe setting op te nemen in de top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen die we terug willen zien. Omdat het erop lijkt dat we een toffe setting voorgeschoteld gaan krijgen.

3. “Eng” kwaad

Dit klinkt misschien als een open deur. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat er een zeker eng kwaad is. Dan is het net de vraag wat nou echt “eng” is, maar dat is voor een andere special.
In de nieuwe Ouija Origin of Evil zouden we graag zien dat de nieuwe film zijn naam eer aan doet. Dat betekent dat het kwaad ook echt kwaadaardig moet zijn. Aan de trailer te zien moet dat in principe ook wel lukken. Een boze geest die het lichaam van een jong meisje overneemt om zo zijn snode plannen uit te voeren kun je geen gezellige entiteit noemen.
In principe hebben we de geest in het vorige deel al leren kennen en daar werd al duidelijk dat het niet om Casper het vriendelijke spookje ging. Door de verschillende personages op een behoorlijk gruwelijke manier aan hun einde te laten komen werd wel duidelijk dat het hier om een behoorlijk kwaadaardig figuur gaat.
Nu we door het eerste deel al een beetje bekend zijn met het kwaad waar de film om draait, kunnen we deze in het tweede deel alweer wat meer uitdiepen. Hoewel we dus al weten wat ons te wachten staat, kan het kwaad een stuk meer vermgegeven worden en nog enger worden gemaakt.
Eigenlijk wordt het in de trailer al duidelijk dat we het kwaad op een nieuwe manier terug gaan zien. Dit betekent in ieder geval dat we weer meer te weten komen over deze geest. Genoeg reden om dit op te nemen in de top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen.

2. Scarejumps

De doorgewinterde horrorfan zit al lang niet meer te wachten op de zogenaamde scarejumps of schrikmomenten. Maar geef toe; af en toe gewoon eens te schrikken doordat iemand “boe” tegen je roept blijft toch altijd nog wel een beetje leuk.
De bekende scènes waarbij iemand een kastje opendoet en er daarna iets achter het deurtje staat. Of waarbij er ineens iemand voorbij flitst of uit een donker hoekje komt duiken. De klassieke scarjumps. Ze horen er gewoon bij. Dat is ook de reden dat we scarejumps hebben opgenomen in deze Ouija Origin of Evil horror elementen. Want we vinden een stevig schrikmoment op zijn tijd toch echt wel erg leuk, al is deze nog zo makkelijk. Dus of je het ermee eens bent of niet. Een schrikmoment hoort naar ons idee toch echt in elke zichzelf respecterende horrorfilm. Niet meer dan logisch dat scarejumps in de top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen zijn opgenomen.

1. Onheilspellend gevoel

De nummer 1 van dingen die we in deze top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen hebben opgenomen is er een die elke horror film zou moeten hebben. Tijdens het kijken naar een goede horror film moet je constant het gevoel hebben dat er iets vreselijks staat te gebeuren. Wanneer je dit namelijk hebt zit je continu op het puntje van je stoel tot de aftiteling voorbij komt rollen.
Eigenlijk is dit toch wel belangrijker dan alle vorige elementen bij elkaar wanneer we het hebben over een goede horror film. Denk er maar eens over na: welke horror film die je voor het laatst hebt gezien die je echt de stuipen op het lijf wist te jagen bestond enkel uit schrikelementen? Waarschijnlijk zijn die films op één vinger te tellen.
Tegenwoordig komt een horror film niet echt meer weg met schrikmomenten alleen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je tijdens het kijken naar een horror film het idee hebt dat je zelf in gevaar bent. Of beter nog, dat je zelf kan indenken dat het kwaad zomaar bij jou in huis kan zijn.
Wanneer een horror film dit over weet te brengen dan heb je wat ons betreft de essentie van een goede horror voor elkaar. Dat is ook de reden dat een onheilspellend gevoel als belangrijkste punt in deze top 5 Ouija Origin of Evil horror elementen is opgenomen. Het is nog even tot 27 oktober wachten om te zien of de nieuwe Ouija film ook deze elementen zal bevatten.

Populair Nieuws